Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Maslac od pistacija senzacija je kojoj nećete moći odoljeti

Maslac od pistacija senzacija je kojoj nećete moći odoljeti

Ukusna elegancija

Pripremite se otkriti raskošne okuse i teksture koje maslac od pistacija donosi, dok vas vodimo kroz svijet gurmanskog zadovoljstva s ovim jedinstvenim gastronomskim draguljem. Tvornica Zdrave Hrane donosi vam najnoviju poslasticu iz kulinarskog svijeta!

Svi članci
08. travanj 2024.

Najnovije kulinarske trendove često određuju spoj tradicionalnih okusa s modernim pristupom i prezentacijom. Jedan od takvih trendova koji osvaja svijet kulinarske umjetnosti je pistacija. Njezin bogati okus i kremasta tekstura dodaju dubinu i složenost jelima, istovremeno pružajući hranjive sastojke i zadovoljstvo nepcima. U salatama, umacima, glavnim jelima ili kao začin, pistacija pruža jedinstvenu aromu i teksturu. 

Pistacija je i neizostavan sastojak mnogih slastica i deserata. Od kolača, kolačića, torti do sladoleda i macarona, pistacija dodaje izuzetan okus i boju. 

Uz porast svijesti o prehrambenim potrebama i preferencijama poput veganske i bezglutenske prehrane, pistacija postaje još popularnija kao alternativni sastojak. Koristi se kao zamjena za mliječne proizvode u veganskim desertima ili kao sastojak u bezglutenskim receptima za kruh ili kolače.

Pistacija - više od običnog orašastog ploda

Botanički poznata kao Pistacia vera, pistacija je orašasti plod koji potječe iz regije Bliskog istoka, posebno Irana i Sirije, ali se danas uzgaja diljem svijeta u područjima s toplom klimom poput Sjeverne Afrike, Kalifornije i Mediterana. Ovaj plod je zapravo koštunica koja raste na stablu pistacije, drveta iz porodice Anacardiaceae.

Pistacija je bogata hranjivim tvarima. Ona sadrži značajne količine proteina, vlakana, zdravih masti, vitamina i minerala. Posebno je visok udio mononezasićenih i polinezasićenih masnih kiselina, koje podržavaju zdravlje srca. Također je izvor vitamina B6, tiamina, folata i vitamina E, te minerala poput bakra, mangana, fosfora i magnezija.

Osim toga, studije pokazuju da ova namirnica ima najviše razine zeaksantina i luteina među orašastim plodovima, a oba štite oči od oštećenja uzrokovanih plavim svjetlom, kao i od makularne degeneracije, očne bolesti koja može uzrokovati gubitak vida starenjem.

Euforija maslaca od pistacija

U kuhinji svijeta postoje blaga čuda koja osvajaju srca gurmana i zaljubljenika u fine okuse. Među njima, jedno od najplemenitijih je sigurno maslac od pistacija. Ova delikatna kreacija spaja aromu orijentalne raskoši s modernom elegancijom, stvarajući pravu simfoniju okusa koja osvaja nepce s neodoljivom toplinom.

Maslac od pistacija predstavlja raskošno putovanje kroz bogatstvo ovog dragocjenog orašastog ploda. Svaka žlica ovog neodoljivog namaza donosi pravu eksploziju kremaste teksture i sofisticiranog okusa koji mami sva osjetila.

Sa sve većim interesom za zdravu prehranu i eksperimentiranje s novim okusima, pistacija je postala ključni sastojak u izradi namaza koji zadovoljava suvremene prehrambene trendove.

Dodaj u košaricu

Nutrigold maslac od pistacija napravljen je od samo jednog sastojka - pistacije! To znači da će vam pružiti apsolutan okus ove posebne namirnice. Napravljen od isključivo visokokvalitetnih, čistih i prirodnih pistacija, ovaj namaz savršen je izbor za sve ljubitelje ne samo pistacija, već i jedinstvenih okusa. Osim toga, u njemu mogu uživati i vegani, s obzirom da je napravljen od jednog jedinog i to prirodnog sastojka.

Maslac od pistacija nije samo ukusan, već je i bogat hranjivim tvarima koji krase pistaciju. 

Jedna od najboljih prednosti ovog maslaca je njegova raznolikost upotrebe. Može se koristiti kao namaz na kruhu ili tostiranom voću, kao dodatak smoothiejima ili zobenim pahuljicama, ili čak kao sastojak u raznim slasticama poput kolača, kolačića ili torti. Njegova bogata aroma i kremasta tekstura čine ga svestranim dodatkom mnogim jelima.

Najukusniji recepti s pistacijama koje nadopunjuje novi maslac

Jedinstvena aroma pistacije i njezinog maslaca, bogatstvo okusa i hranjive vrijednosti čine ih omiljenim sastojcima u kreativnoj kuhinji. Bilo da ih koristite u slatkim ili slanim jelima, ovi recepti će vas inspirirati da istražite sve mogućnosti koje ovaj prekrasan orašasti plod i njegov kremasti maslac mogu ponuditi.

Maslac od pistacija savršena je kombinacija tradicionalnog okusa i modernog pristupa prehrani, a jedinstvena aroma i tekstura osvajaju srca gurmana diljem svijeta, dok ga njegove prednosti čine poželjnim dodatkom svakodnevnoj prehrani. Bez obzira jeste li ljubitelj orašastih plodova ili jednostavno tražite novi i uzbudljiv okus, ovaj maslac od pistacija definitivno vrijedi isprobati.

Izvori:

A kako bi uvijek bili u trendu i znali što vam sve novo sprema naša Tvornica Zdrave Hrane, pretplatite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve narudžbe!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.