Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Pistacije - jedne od najboljih grickalica na svijetu

Pistacije - jedne od najboljih grickalica na svijetu

Gric gric!

Pistacije dokazano smanjuju LDL ili loš kolesterol i povećavaju HDL ili dobar kolesterol, nakon vrlo kratkog razdoblja konzumiranja.

Svi članci
16. listopad 2020.

Orašasti plodovi poput badema, orasa, indijskih oraščića, zdrave su grickalice za kojima uvijek trebate posegnuti umjesto za čipsom, štapićem ili smokijem. No na popisu orašastih plodova jedne slasne hsrkavice plijene posebnu pažnju. Pistacije!

Konzumacija pistacija smanjuje razinu kolesterola i osigurava tijelo antioksidansima koje obično nalazimo u namirnicama biljnog porijekla.

Ovaj je orašasti plod odličan izvor biljnih vlakana, bjelančevina, raznih vitamina i minerala. Bogat je kalcijem i željezom, što znači da je dobar za zdravlje kosti i zubi, a isto tako pomaže osobama koje boluju od anemije prouzrokovane manjkom željeza. Također, sadrži puno kalija što pogoduje osobama koje imaju povišeni tlak.

Prednost ovog ploda je i ta što je dostupan u trgovinama tijekom cijele godine, a dobra je vijest da osim što ih možemo pronaći slane i u ljsuci, možemo naći i one bez ljuske.

Pistacije su kod nas poznate kao egzotičan snack i propržene sa soli, ali okrenite se i sirovim pistacijama, koje se mogu dodavati u salate i deserte!

Pistacije smanjuju osjećaj gladi, jer kontroliraju hormone koji ju stimuliraju te tako mogu poboljšati dugoročno kontroliranje razine šećera u krvi. Nezasićene masnoće iz pistacija dokazano pomažu sniziti loš kolesterol (LDL) i povećati dobar (HDL) koji štiti srce.

Vitamin B6, kojim pistacije obiluju, ima utjecaj i na živčani sustav. Vitamin B6 ima ključnu ulogu u stvaranju mijelina, izolacijske ovojnice oko živčanih vlakana koje omogućavaju optimalno slanje poruka između živaca. Također pridonosi sintezi serotonina, adrenalina i melatonina te aminokiselina koje smiruju prijenos živčanih impulsa kroz živčani sustav.

Drugim riječima, želite li živačni sustav u tip-top formi, jedite pistacije.

Konzumacija pistacija može učiniti čuda za vašu kožu. Sadržaj vitamina E u plodu je izvrstan antioksidans koji štiti membranu kože od štetnih vanjskih utjecaja. On ubrzava liječenje oštećene kože te se bori protiv štetnog utjecaja slobodnih radikala, stimulira cirkulaciju vlasišta i tjemena te pomaže u održavanju prirodne jačine i vlažnosti noktiju.

Iskoristite ih za sjajne recepte! Jeste li već probali neki od ovih?

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.