Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Maslaci koji će vam promijeniti kuhanje i prehranu

Maslaci koji će vam promijeniti kuhanje i prehranu

Bogati su zdravim mono i poli nezasićenim mastima za one kojima je važna uravnotežena prehrana.

Upoznajte zdrave i savršeno ukusne maslace bez kojih ne možemo zamisliti dan! 

Biljni maslaci posljednjih godina osvajaju kuhinje što i ne čudi. Maslaci su zdravi i prirodni izvori proteina, ugljikohidrata i masti, a uz sve navedeno i odličnog su okusa. Bogati su zdravim mono i poli nezasićenim mastima za one kojima je važna uravnotežena prehrana te su idealni za osobe koje se bave fizičkim aktivnostima, ali i za sve koji samo žele nešto zdravo. U svijetu maslaca njih nekoliko je izdominiralo što okusom što sastavom. Dobrodošli u maslačasti svijet!

Kokosov maslac

Kokosov maslac, blago zlatna i neodoljivo kremasta poslastica, predstavlja pravi raj za ljubitelje kokosa. Proizveden iz svježeg kokosovog mesa, ovaj bogati maslac kombinira jednostavnost i raznolikost okusa kokosa, pružajući jedinstveni doživljaj u svakom zalogaju. Na sobnoj temperaturi je u čvrstom stanju dok na temperaturi većoj od 25 stupnjeva postaje ulje koje se može koristiti u kuhinji kao zamjena za klasična ulja, na primjer u pripremi slasnih palačinki. Također se može dodati smootijima, toplim napicima ili koristiti kao namaz na kruhu.

Maslac od kikirikija

Maslac od kikirikija je, bez premca, jedan od najprodavanijih maslaca od orašastih plodova. Bogat je vitaminom E, moćnim antioksidantom koji štiti organizam od djelovanja slobodnih radikala, kao i vitaminom B6 koji jača imunitet tijela. Uz to sadrži magnezij koji je neizbježan mineral u izgradnji kostiju te kalij koji osigurava zdravlje mišića. Budući da sadrži visoku razinu kalorija i masti, treba ga koristiti umjereno u kombinaciji s drugim zdravim izvorima masti. Kikiriki maslac je pogodan za one koji ovise o zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Idealan je za aktivne sportaše, ali i "nesportaše" te za one koji žele izgubiti na težini, jer je odličan izvor proteina i zdravih masnoća. Namazan na komad svježe tostiranog kruha ili u kombinaciji sa shakeovima, ogromna žlica maslaca od kikirikija je sve što trebate da bi zadovoljili žudnju za slatkim. 

nutrigold maslac od kikirikija

Maslac od kikirikija s čokoladom

Kikiriki maslac s čokoladom predstavlja inovativni koncept, postavljajući nove standarde za ukusne namaze. Nutrigoldov kikiriki maslac s čokoladom proizvodi se od svježih kikirikija, pružajući mu iznimnu kremastu teksturu, a istovremeno zadržava potpunu prirodnost sastojaka. Ovaj proizvod donosi revolucionaran doživljaj okusa, kombinirajući bogatstvo kikirikija s užitkom čokolade na način koji će oduševiti sva nepca.

Kakao maslac

Kakao maslac dobiven je hladnim prešanjem kakao zrna, a ima delikatan miris i okus čokolade. To je mast koja je u potpunosti izvađena iz kakao zrna, ne sadrži šećer i proteine, a može se pohvaliti i s visokim udjelom vitamina i minerala. Često se koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kože no još je posebniji u prehrani. Dodajte ga u pripremi smoothia, kolača, sladoleda ili svježe čokolade. Sastojci kakao maslaca predstavljaju brz izvor energije za naše tijelo, jer on ima visok udio stearinske kiseline i ne povećava razinu lošeg kolesterola u krvi. Stearinska kiselina u našoj jetri pretvara se u nezasićene oleinsku kiselinu, koja spada u omega-6 kiseline.

Maslac od lješnjaka

Sjemenke i orašasti plodovi glavni su izvor biljnih masnoća u vegetarijanskoj prehrani. Važno je naglasiti da se u vegetarijanskoj, a posebno veganskoj prehrani, namazi od orašastih plodova cijene i kao važan izvor bjelančevina, što je izuzetno važno u prehrani djece. Baš zato, maslac od lješnjaka uvrstite u svakodnevnu prehranu i zaslađivanje palačinki. Kao jedan od orašastih plodova, lješnjak je bogat proteinima i dobrim mastima. Osim što imaju odličan okus i vrlo su zdravi, lješnjaci štite od bolesti srca, obiluju blagotvornim antioksidanskima i mineralima.

Nutrigold maslac od lješnjaka je u cijelosti izrađen od čistog lješnjaka, bez dodanih soli, šećera i palminog ulja. Dobiven je procesom laganog prženja sirovog lješnjaka zbog čega je okusom toliko neodoljivo ukusan. Maslac od lješnjaka bit će pravo medeno osvježenje na vašem meniju, bilo u slasnoj kombinaciji na kruhu, smjesi za kolače ili omiljenom jutarnjem smoothieju. Njegova nježna, glatka tekstura savršeno će se uklopiti u svaku varijantu. 

nutrigold maslac od lješnjaka

Maslac od indijskih oraščića

Nutrigold maslac od indijskih oraščića dobiven je od 100% sirovih indijskih oraščića vrhunske kvalitete pretvorenih u neodoljivo kremasti namaz bogatih aroma.

Izvrstan je izvor vrijednih nutrijenata za organizam u kojima se ističu nezasićene (zdrave) masti te ugljikohidrati koji će vas otpremiti u dan u produktivnom, energičnom smjeru.Obiluje biljnim proteinima koji doprinose održavanju i povećanju mišićne mase te održavanju normalnih kostiju što ga čini idealnim dodatkom pri dnevnom unosu potrebnih nutrijenata za vegetarijance.

Maslac od indijskih oraščića karakterizira bogat slatkast i aromatičan okus koji dolazi u glatkoj, zamamnoj kremastoj strukturi. Njegove će arome idealno harmonizirati u smjesama za kolače ili zdravom smoothieju, a može se koristiti i kao namaz na pekarskim proizvodima, krekerima, keksićima kojima će pružiti bogatstvo okusa. Ako vas je volja, slobodno ga možete zagrabiti i najvećom žlicom u kuhinji i prepustiti se jedinstvenim, 100% originalnim aromama. Dijeli vas klik do čiste uživancije!

GHEE  maslac

Ghee maslac je pročišćeni mliječni maslac, koji se kod nas još naziva maslo, a čita jednostavno - gi. Kao namirnica je visoko cijenjen u ayurvedskog i indijskoj kuhinji. Nutrigold ghee maslac je 100% pročišćeni maslac dobiven iz kvalitetnog, organski uzgojenog kravljeg mlijeka. Proizveden je procesom kuhanja na niskim temperaturama čime je uklonjena voda te krute mliječne tvari. Znate li da ima jednu od najviših točki dimljena, te je kao takav idealna namirnica za prženje? Kupite ga u Tvornici Zdrave Hrane i uživajte u kuhanju s ukusnim GHEE maslacom!

nutrigold ghee maslac

U našem svijetu vlada slatki raj, a našim ponudama ovdje nije kraj.
Zaviri što ti nudi slatki tjedan, i pronađi za sebe slatkiš barem jedan!

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.