Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Melem od mrkve za najuspješnije hvatanje boje

Melem od mrkve za najuspješnije hvatanje boje

Za ubrzano tamnjenje.

Melem od mrkve može se koristiti prije, tijekom i nakon sunčanja. Visoki sadržaj karotenoida pomaže zaštiti kože od UV zraka.

Svi članci
28. lipanj 2016.

Koža je naš najveći organ i ono što svakodnevno mažete preko cijele kože mora biti apsolutno neupitne kvalitete.Melem od mrkve bogat je beta karotenom zahvajujući maceratu mrkve te se najčešće rabi za sunčanje i ubrzano tamnjenje kože, štiti kožu od oksidacijskih oštećenja tijekom izlaganja suncu kao i za tretiranje ožiljaka i tamnih mrlja.

Mrkva je puna beta-karotena. To je jaki antioksidans i štiti kožu od opasnog dijela spektra UV-zraka. Znajući te činjenice ljudi proizvode sintetski beta-karoten. Istraživanja su pokazala da je prirodni beta-karoten puno bolji dok je sintetski čak i opasan jer potiče tumorsko ponašanje. Zato izbjegavajte sintetski beta-karoten, ali i umjetne, sintetske pripravke općenito.

Samo je prirodno dovoljno dobro za vas i zato se ovo ljeto sunčajte bez brige. Melem od mrkve može se koristiti prije, tijekom i nakon sunčanja. Visoki sadržaj karotenoida pomaže zaštiti kože od UV zraka. Odličan je za njegu svih tipova kože, a pogotovo suhe, zrele i oštećene jer je hidratizira i regenerira uz lagani anti-age učinak.

melem od mrkve

 

Melem od mrkve se može napraviti kod kuće kombiniranjem soka od svježe iscijeđene mrkve, ulja jojobe, kokosovog ulja i pčelinjeg voska.

Mrkva sadrži visoku razinu beta-karotena, koji se u tijelu pretvara u vitamin A, a koji je važan za zdravlje kože. Međutim, količina beta-karotena koju ćete dobiti primjenom melema od mrkve za sunčanje vjerojatno nije dovoljna za adekvatnu zaštitu od štetnih sunčevih zraka.

Stoga je važno da se uz ovaj melem koriste i druge metode zaštite od sunca, poput šešira, odjeće koja pokriva kožu i krema sa SPF faktorom.

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.