Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Vrijeme je za kućni spa i opuštanje uz ove recepte

Vrijeme je za kućni spa i opuštanje uz ove recepte

Za spa kutak u vašoj kupaonici potrebno je samo malo truda i mašte.

Mirisne kupke prvo su što vam padne na pamet kad se želite opustiti, ali u spa dan možete uključiti i ostale beauty tretmane kao što su piling tijela, njega lica, uređivanje noktiju, a i uživanje u zdravoj hrani.

Pokušajte "spa" dan provoditi redovito, jednom tjedno ili jednom mjesečno. Nakon nekog vremena vidjet ćete da vam vrijeme koje trošite samo na sebe pozitivno djeluje na cjelokupni organizam i smanjuje stres.

Prirodna kupka i domaći piling za tijelo 

Za početak, kod kuće sami možete napraviti sol za piling tijela. Pomiješajte primjerice ulje badema ili neko ulje lagane teksture, himalajsku sol i 5 do 15 kapi kvalitetnog esencijalnog ulja. Lavanda je za relaksaciju, limunska trava osvježava, a ružmarin je za stimulaciju.

Kupka djeluje na vas aromaterapeutski, a možete odabrati između brojnih mirisa. Možete koristiti svježe ili osušeno bilje, no obavezno dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja u kadu.

U kadi zatvorite oči i duboko dišite tako da sa svakim izdisajem izbacite napetnost. Nakon izlaska iz kade utoplite se i namažite tijelo hidratantnim losionom ili kremom za tijelo. Naravno, i te "mazalice" neka budu na prirodnoj bazi poput KREME ZA TIJELO SHEA&ALOE VERA ili LOSION ZA TIJELO I LICE BAOBAB.

Magnezijev klorid s visokim postotkom prirodnog i organizmu lako iskoristivog oblika magnezija mora se naći u vašem homemade spa tretmanu. Optimalnu apsorpciju magnezija osigurat ćete tako da se izležavate u vrućoj kupki u koju ste dodali 1/2 šalice magnezijeva klorida, tri puta tjedno po 20 minuta. Nemate li vremena za ležanje u kadi, dobro će doći i kupka za stopala. Magnezijeve kupke potiču znojenje i izbacivanje toksina, što kožu čini čišćom, mekšom i blistavijom.

Napravite i domaću masku za lice od matche

Prije izležavanja u kadi, smiješajte jednu žličicu matcha praha, jednu žličicu klorele i jednu žličicu meda. Ako bude potrebno, smjesi dodajte koju kap vode kako biste masku lakše nanijeli na kožu.

Nanesite je na očišćeno lice i vrat pa ostavite da djeluje 15 - 20 minuta i isperite. Naime, matcha zeleni čaj bogat je antioksidansima pa će smanjiti upalne procese, umiriti kožu i obnoviti oštećenja nastala pretjeranim izlaganjem UV zrakama. Alga klorela na kožu će djelovati poput regeneratora i pružiti joj blistav sjaj, a med će je hidratizirati i omekšati.

Pobrinite se i za svoju kosu. Dvije šalice kipuće vode prelijte preko dvije žličice osušenog ružmarina. Pustite da se namače 15 minuta, procijedite i ohladite te isperite kosu ovim biljnim čajem/šamponom.

Ako ste ipak malo lijeni za priremu vlastith maski za kosu, dobro će vam doći neka od ovih prirodnih:

Miris lavande opušta i smiruje te pomaže kod nesanice. Od davnina se kupka od lavande koristila za umirenje te su joj pripisivali meditativna svojstva. S kojom kapi lavande počastite onda svoju kupku, a ako imate li poteškoća kod tonjenja u san, kapnite jednu kap eteričnog ulja pod jastuk ili uz uzglavlje stavite grančicu lavande.

U aromaterapiji se također koristi za ublažavanje glavobolje, kod stresa, za jačanje imuniteta te protiv visokog krvnog tlaka. U sat-dva opuštanja glavnu ulogu svakako mora imati i sapun od himalajske soli. Taj sapun sastoji se od 100% kristalne soli i ne sadrži nikakve dodatke. Odličan je za suhu kožu, alergije, svrbež, čišćenje i protiv celulita.

Ne zaboravite, i vaše ruke trebaju njegu. Izmasirajte prste i dlanove i namažite ih kremom. Možete se pobrinuti i za stopala koja su umorna i često zatvorena u cipelama. Piling stopala možete napraviti u toploj vodi u koju ste dodali himalajsku sol za piling. Najprije ih namačite pa izribajte i na kraju namažite bogatom kremom.

Bitno je da ste posvećeni uživanju stoga nakon napornog radnog dana, odbacite brige i opustite se. Malo hedonizma nikome ne škodi!

I dok se opuštate, slobodno listajte naš Newsletter!

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.