Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Ljekovita zelena glina za čišćenje lica i najljepši ten

Ljekovita zelena glina za čišćenje lica i najljepši ten! Recept i savjeti

Prirodna njega kože lica i tijela.

Ako imate problematičnu kožu koristite ovu masku 2 puta tjedno, a za druge tipove kože dovoljan je 1 tretman tjedno.

Svi članci
20. veljača 2022.

Ljekovitost gline je prepoznata tisućama godina unatrag, u medicini starih civilizacija. Glina je od davnina korištena u svrhu zdravlja i ljepote, a koristila se za čišćenje organizma te u ljekovitim kupkama i maskama zbog svojih pomlađujućih i antiupalnih svojstava.

Zelena glina za čišćenje lica i najljepši ten

Od svih vrsta glina, zelena glina ima najbolje djelovanje i hrani slojeve kože prirodnim nutrijentima te iz njih izvlači toksine. Svaki od sastojaka zelene gline blagotvorno djeluje na epidermis (površinski sloj kože). Zelena glina izvrsna je za masnu i mješovitu kožu te kožu sklonu aknama i nepravilnostima jer doprinosi:

  • uklanjanju mrtvih stanice kože i nečistoća
  • smanjenju vidljivosti pora 
  • svilenkasto mekoj koži
  • smanjenju prekomjernog lučenja sebuma

Obzirom na brojnost korisnih minerala njezino djelovanje je efikasno i rezultati su brzo vidljivi.  Sadrži mineralne okside, magnezij, kalcij, fosfor, silikon, selen i druge sastojke bitne za zdravlje kože.

Osim za njegu lica, zelena glina koristi se i u njezi tijela. Kupka s glinom pomaže opustiti tijelo, smanjuje stres i celulit, a koža nakon kupke izgleda bolje i na dodir je svilenkasta, kao kada nanesete najdraži losion za tijelo. Osim kupke, kožu lica svakako nagradite hranjivom maskom od gline, a recept vam donosimo u nastavku. 

maska od zelene gline

Domaća maska od zelene gline - recept

Pomiješajte 1 čajnu žlicu gline i 1 čajnu žlicu jabučnog octa. Potom nanesite masku na lice i držite 15 minuta pa dobro isperite lice i nanesite kremu.

Ako imate problematičnu kožu koristite ovu masku 2 puta tjedno, a za druge tipove kože dovoljan je 1 tretman tjedno. Tijekom tretmana može se pojaviti osjećaj pulsiranja i zatezanja, a nakon tretmana - crvenilo koje traje oko pola sata. Maska za lice uklonit će mitesere, akne i ostale nečistoće, ali i poslužiti kao maska za vrat i dekolte.

Za osjetljivu kožu, preporučujemo da jabučni ocat zamijenite mineralnom ili cvijetnom vodom. U tom slučaju, u malu staklenu ili drvenu čašu dodajte željenu količinu gline i dodajte malo mineralne ili cvjetne vode (oko 2 cm iznad gline). Pričekajte par minuta i miješajte dok se ne dobije pasta. Pastu možete koristiti kao kozmetičku masku za lice i tijelo.

Ako pri ruci imate i prah spiruline, slobodno malu žličicu ubacite u masku od zelene gline. Naime, spirulina je ljekovita alga koja se koristi u kozmetici zbog svojih antioksidativnih i anti-upalnih svojstava. Može pomoći u borbi protiv starenja kože, pridonosi smanjenju tamnih mrlja i poboljšava elastičnost kože.

Maske od zelene gline potiču regeneraciju, čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe akne i potpuno su prirodne - u tome je sva tajna! Zelenu glinu provjerene kvalitete možete kupiti putem našeg webshopa

maska od zelene gline


Ljepota dolazi iznutra, a za onu vanjsku uvijek će vam pomoći priroda. Osim kože lica posvetite se i ostatku tijela uz pomoć sljedećih prirodnih recepata iz našeg zdravog kutka:

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.