Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Maska za lice od zobenih pahuljica njeguje i pomlađuje osjetljivu kožu!

Probajte masku za lice od zobenih pahuljica koja pomlađuje!

Zobene pahuljice blagotvorno djeluju na kožu lica i tijela.

Prehrana i preparati na bazi integralne zobi pogoduju ponajviše osjetljivoj koži sklonoj suhoći, perutanju, iritacijama i crvenilu.

Svi članci
02. ožujak 2023.

Osim za hranjiv doručak, slasni desert ili ukusni popečak, zobene pahuljice pokazale su se kao izvrsna baza kozmetičkih proizvoda. Da, kozmetičkih!

Prema Američkom udruženju dermatologa zobene pahuljice mogu pomoći u normalizaciji pH vrijednosti kože, ublažavanju svrbeža i suhe kože. Kupke od zobi pomažu kod trajnih ekcema, kontaktnog dermatitisa i drugih kožnih osipa.

Zob izuzetno blagotvorno djeluje na kožu, hidratizira ju, a posjeduje i protuupalna svojstva. Upravo iz tog razloga, postoje brojni recepti kako je iskoristiti u izradi kozmetičkih pripravaka, no jedan od tih recepata zasjao je na tronu.

Zob - nutritivno zlato

Zob je izvrstan sastojak tretmana za ljepotu jer sadrži najbolju ravnotežu aminokiselina među svim žitaricama te održava prirodnu vlagu kože zahvaljujući ublažavajućim svojstvima.

Hipoalergena je i može se koristiti za čišćenje, omekšavanje i piling, a prikladna je za sve tipove kože. Stari Grci i Rimljani koristili su zob u kupkama za liječenje kožnih oboljenja. U današnje vrijeme, zob se koristi za njegu kože, ali i za ublažavanje iritacija kože uzrokovanih ekcemom, osipom, ogrebotinama, ubodima kukaca, čak i vodenih kozica.

nutrigold zobene pahuljice

Napravite masku za lice od zobenih pahuljica

Žlica jogurta, 1 žličica smljevenih zobenih pahuljica i čajna žlica meda bit će dovoljni da obrišete godine s lica. Dobivenu masku nanesite na lice i ostavite da djeluje do 2 minute. Isperite lice mlakom vodom. Uz pomoć ove maske vaša će koža dobiti potrebnu vlažnost. Za masniji tip kože, u ovu masku možete dodati i žličicu kurkume. Za kremastu i lako mazivu teksturu, sve sastojke izmiksajte u blenderu.

maska od zobenih pahuljica

Naime, zob svojim sastojcima pomlađuje, zaglađuje, hrani, vlaži i izbjeljuje kožu, ali je i čisti i osvježava pa je osim za zrelu, pogodna i za sve ostale, uključujući i masne tipove kože.

To nimalo ne čudi jer cjelovita zob uz obilje aminokiselina, ugljikohidrata, vlakana i brojnih minerala među kojima su kalcij, fosfor, kalij, željezo, magnezij, bor i jod, te vitamini B-grupe, E i K, sadrži i za kožu i kosu vrlo važan vitamin H, biotin te oleinske i linolenske masne kiseline.

Zato prehrana i preparati na bazi integralne zobi pogoduju ponajviše osjetljivoj koži sklonoj suhoći, perutanju, iritacijama i crvenilu, bez obzira reagira li ona na zagađenje iz okoline, djelovanje sunca, hladnoće ili vjetra, neadekvatan kozmetički tretman ili na svakodnevni stres.

Također, za zaglađivanje, pomlađivanje i hranjenje kože izmiješajte 2 jušne žlice zobenih pahuljica s 3 jušne žlice vrućeg masnog mlijeka te još toplo nanesite na lice, vrat i dekolte pa potom lice isperite s toplim mlijekom.

Čak i najkvalitetnije skupe kreme i losioni provjerenih marki mogu imati sastojke koji su pregrubi prema vašoj koži. Mnogo nježniji i prema koži i prema novčaniku su kozmetički proizvodi iz kućne radinosti koji provjereno ne sadrže umjetne boje, mirise ni konzervanse pa dajte šansu fantastičnoj maski za lice!

zobene pahuljice za lice

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (4)
Biljana Uskoković, 21. studeni 2020.
Zanima me prirodna njega i liječenje kože.
Kristina Brčina, 15. rujan 2018.
Želim primati Vaše recepte!
Alenka Žganec, 15. rujan 2018.
Super maske
jasna nikpdijevic, 15. rujan 2018.
Odlican clanak i super recept!

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.