Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Eterično ulje ružmarina - od jače kose do poboljšanja cirkulacije

Eterično ulje ružmarina - od jače kose do poboljšanja cirkulacije

Eterično ulje ružmarina karakterizira svjež miris i mnoge dobrobiti za njegu kože i kose.

Zahvaljujući antibakterijskom i protugljivičnom djelovanju, ružmarin poticajno djeluje na imunitet, pa je od velike pomoći u sezonama gripe i prehlade.

Svi članci
23. travanj 2019.

Stres, tjeskoba i slabo pamćenje, loša cirkulacija i imunitet, bolovi, alergije i prehlada, celulit, prhut i ćelavost – samo su neka od stanja na koje djeluje ulje ružmarina.

Ružmarin je dragocjen kao začin, a također je i jedno od najpopularnijih eteričnih ulja!

Mirisne molekule ružmarinova ulja smanjuju razinu kortizola, hormona stresa. Njegov višak može dovesti do debljanja, poremećaja rada štitnjače i imunološkog sustava, povišenog šećera, kolesterola, krvnog tlaka te srčanih bolesti. Stavite ovo ulje u mirisnu svjetiljku ili električni difuzer i ubrzo ćete se osjećati puno opuštenije.

U današnje doba kada smo u stresu i pod čestim pritiskom rokova, upravo će ružmarin uvesti "boljih 5 minuta" u dan. Sjednite u kauč, opustite se, u mirisnu svijeću nakapjte koju kap ulja i prepustite se osjećaju rasterećenja i lijepih misli.

Prije događaja kao što su važan ispit ili razgovor za posao, možete osjetiti tjeskobu i strah, koji mogu negativno utjecati na rezultat. Ružmarin vam može vratiti osjećaj spokoja, ali i bistar um.

Zahvaljujući antibakterijskom i protugljivičnom djelovanju, ružmarin poticajno djeluje na imunitet, pa je od velike pomoći u sezonama gripe i prehlade. Limfna masaža je jedan od najboljih načina njegove uporabe u svrhu jačanja imuniteta.

Ona također značajno podiže detoksikacijsku funkciju samog organizma. Stavite desetak kapi eteričnog ulja ružmarina u decilitar baznog ulja, protresite bočicu i mješavinu razmažite po rukama. Masažu započnite od dlanova sve do limfnih čvorova pod pazusima.

Eterično ulje ružmarina je iznimno korisno za dišni sustav!


Ukoliko pak imate problema s dišnim sustavom, upalom sinusa ili tijekom sezona prehlade i gripe, dodavanje nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina u vodu za inhalaciju potaknut će iskašljavanje i odčepiti nos. 

Za razliku od tekućina za ispiranje usta na bazi alkohola koja mogu isušiti usnu šupljinu i narušiti finu ravnotežu dobrih bakterija u njoj, vodice od eteričnih ulja napravljene u kućnoj radinosti puno su blaže, a vrlo djelotvorne. U 2,5 dl destilirane vode ukapajte 20 kapi ružmarinovog ulja te promućkajte u ustima i pljunite.

Eterično ulje ružmarina posjeduje iznimno jaka ljekovita svojstva za njegu kože i kose, ali se ne smije koristiti nerazrijeđeno. Ukoliko ga planirate koristiti za neke od sljedećih dobrobiti i nanositi na kožu, pomiješajte ga s kvalitetnim biljnim uljem ili dodajte u domaće recepte.

Zahvaljujući protugljivičnom djelovanju i pozitivnom utjecaju na kožu, eterično ulje ružmarina učinkovito je sredstvo protiv prhuti. Ukapajte nekoliko kapi u šampon i dobro izmasirajte vlasište.

Svakodnevna masaža vlasišta njegovim eteričnim uljem ukapanim u bazno ulje ricinusa ili kokosa potiče rast kose kod osoba kojima se ćelavost postupno širi. Ovo ulje idealno je za sprječavanje ispadanja kose jer potiče cirkulaciju i dovod hranjivih tvari do folikula kose kako bi se one ojačale.

Još je jednom kozmetičkom "tretmanu" neophodan ružmarin. Budući da ružmarin potiče cirkulaciju i detoksikaciju, njegovo je eterično ulje savršeno za uklanjanje celulita, a imate li pak hladne ruke i stopala ili grčeve u mišićima, ružmarinovo ulje potaknut će vašu cirkulaciju i riješiti problem.

Poboljšava čak i stanje oboljelih od Alzheimerove bolesti, što su potvrdila i mnoga istraživanja. Koristite ga u mirisnim lampicama i difuzerima, a možete ga i pomiješati s vodom, uliti u raspršivač i poprskati prostoriju.

Najjednostavnije ćete ga primijeniti tako da ga udišete iz bočice ili nanesete na sljepoočnice. Zbog snažnog analgetskog djelovanja, eterično ulje ružmarina pomaže kod glavobolje i kod bolova u mišićima i zglobovima.

Eterično ulje ružmarina je od izuzetne pomoći kod mnogih problema stoga nek se pokoja kap uvijek nađe u bočici u vašem domu.

Kupite ovdje!

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (2)
Miloš Brivald, 26. kolovoz 2021.
Ulje je vrhunsko.
Miloš Brivald, 20. siječanj 2021.
Ulje ruzmarina je super za glavobolju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.