Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Sojino mlijeko - je li zdravo i kako se koristi?

Sojino mlijeko - je li zdravo i kako se koristi?

Sojino mlijeko ima izvrstan sastav bogat mineralima.

Sojino mlijeko ima 30% manje kalorija od punomasnog kravljeg , a masti čak upola manje.

Mlijeko sadrži dvije vrste proteina - sirutku i kazein, oba kompletna proteina koji sadrže sve esencijalne aminokiseline u potrebnim omjerima. Sirutka, koja potječe od mlijeka je protein s najvišom biološkom vrijednošću.

Od alternativnih, biljnih mlijeka, samo sojino mlijeko ima udio proteina sličan kravljem mlijeku, dok ostala mlijeka značajno zaostaju u ovom udjelu. Baš zato smo odlučili da sojin napitak pobliže upoznate.

nutrigold napitak od soje

Napitak od soje - idealan izbor za osobe s probavnim problemima!

Napitak od soje lako je probavljivo, obiluje bjelančevinama, ugljikohidratima i kvalitetnim masnoćama i ima niski glikemijski indeks. Poput bademovog mlijeka, nema kolesterola ni laktoze. Odličan je izbor i za osobe koje imaju problema s probavom.

Sadrži izoflavone, biljne hormone koji djeluju kao antioksidansi i imaju povoljan učinak na naše zdravlje, štite zdravlje prostate, kostiju, srca i smanjuju rizik od degenerativnih bolesti. Posebno se preporučuje ženama u menopauzi jer 2 čaše sojina mlijeka na dan mogu znatno smanjiti tegobe žena s kojima se susreću u vrijeme menopauze.

Sojino mlijeko ima 30% manje kalorija od punomasnog kravljeg , a masti čak upola manje, dok kolesterola uopće nema te su od toga uglavnom zastupljene nezasićene masne kiseline (esencijalne linolna i linoleinska).

Mlijeko od soje - posebno je pogodno za vegane i vegetarijance!

Napitak od soje je tako izvrsna zamjena za mliječne proizvode životinjskog porekla. U sebi sadrži sve esencijalne aminokiseline, koje naše tijelo ne može samostalno proizvesti te ih je potrebno  unositi hranom.

Sojin napitak ima raznolik sastav bogat mineralima. Prisutni su kalij, željezo, magnezij, kalcij (u manjim količinama nego kod kravljeg). Tu su i fosfor, mangan, cink, selen, bakar i silicij. Sadrži vitamine B grupe, koji su veoma važni za normalan rad našeg metabolizma.

Također i vitamin E, provitamin A, vitamin H i K. Oni su također važni faktori za dobru funkciju imunog sistema, ali i besprijekoran rad kardiovaskularnog sistema. Sojin napitak je odličan izbor za osobe osjetljive na laktozu i sklone alergijama. 

Sojino mlijeko - upotreba

Sojino mlijeko proizvodi se namakanjem i usitnjavanjem zrna soje. To nije mlijeko u pravom smislu riječi jer ne sadrži niti jednu vrstu životinjskoga mlijeka. Zbog toga se u Tvornici Zdrave Hrane prodaje pod nazivom Napitak od soje.

Napitak od soje možete koristiti na jednak način poput kravljega mlijeka, a i sličnog je sastava. Možete ga koristiti za pripremu toplih i hladnih napitaka, smoothieja, zobenih i ječmenih kaša te svih drugih žitarica za doručak. Izvrsna je zamjena za kravlje mlijeko u gotovo svim receptima, a njegov blagi okus savršeno će se uklopiti u različitim kombinacijama bilo da ga konzumirate samostalno ili uz dodatak voća u žitaricama, ali i u kuhanju i pečenju. Ukoliko se želite zasladiti, svakako isprobajte recept za tart od limuna s veganskom šaum kremom.

Prijavite se na NEWSLETTER i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.