Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Protein graška - veganski, lako probavljiv i hipoalergen proteinski dodatak

Protein graška - lako probavljiv, veganski i hipoalergen proteinski dodatak

Protein graška je potpuni protein, što znači da sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina

Protein graška možete kombinirati s rižinim proteinom te ga samog ili u kombinaciji umiješati u omiljeni smoothie ili napitak ili ga pak kombinirati po želji .

Svi članci
15. siječanj 2024.

Pitate se zašto bi u moru ponuđenih proteinskih prahova posegnuli baš za onim od graška?

Protein graška je potpuni protein, što znači da sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina – uključujući i BCAA aminokiseline – koje su potrebne za izgradnju mišića. Što to točno znači?

Znači da je grašak zakon! Naime, grašak je veganski izvor proteina krcat energijom i svakako zaslužuje vašu pažnju, posebice ukoliko patite od alergija ili ste osjetljivi na određenu hranu. Lako je probavljiv, ima ugodan okus te jako dobar omjer razgranatih lanaca aminokiselina i probiotika.

Proteini graška su pogodni za ljude koji su u potrazi za alternativom mliječnim ili sojinim proteinima koji mogu izazvati alergije. 

Ukoliko redovito vježbate, protein graška će vam pružiti energetski poticaj prije treninga, i omogućiti kvalitetniji oporavak mišića nakon treninga, a sadrži i gotovo sve ključne aminokiseline. 

Protein graška za mršavljenje

Protein graška može pomoći i kod mršavljenja snižavajući razinu grelina, hormona koji stimulira glad. Razine grelina imaju tendenciju rasta u određenom razdoblju nakon konzumacije obroka u očekivanje idućeg obroka te tako mozgu signaliziraju glad. 

Protein graška usporava ovaj proces formirajući veći broj peptida, usporavajući pražnjenje želuca, snižavajući razinu grelina i održavajući osjećaj sitosti kroz duži vremenski period.

Proces dobivanja proteina graška je prirodni proces koji zahtjeva nježno čišćenje, koncentraciju, sušenje i mljevenje u prah. Izolat proteina graška ima nizak sadržaj ugljikohidrata, tako da je pogodan za ljude koji moraju smanjiti glikemijski indeks u krvi.

Ukoliko ne preferirate ugljikohidrate, protein graška je idealan za vas. Jedna mjera proteina sadrži otprilike 2 grama ugljikohidrata i oko 2 grama vlakna.

Osim što je hipoalergen, protein graška ne sadrži gluten!

Ako imate problema s probavom, intolerantni ste na laktozu ili ste pak vegan, protein graška je jedino rješenje za idealan unos proteina. Uz to, krasi ga:

  •  Laka probavljivost.
  •  Dobra topivost u vodi.
  • Ugodan okus.

Ono što mu je također prednost jest i njegova priprema. Naime, protein graška topiv je u vodi, a koliko je to bitno znaju svi oni koji su muku mučili s proteinskim shakeovima teško otopivima u vodu. S proteinskim graškom na te probleme zaboravite. 

Protein graška - upotreba

Sve što trebate je svoju kuhinjsku policu obogatiti jednim takvim proizvodom i krenuti u konzumiranje istog. Kako?

Jednostavno kakav je i sam proteinski prah graška. Protein graška možete kombinirati s rižinim proteinom te ga samog ili u kombinaciji umiješati u omiljeni smoothie ili napitak ili ga pak kombinirati po želji kako biste osigurali dnevnu dozu kvalitetnih i lako probavljivih proteina. 

Jednostavno, 20-30 grama proteina graška (jedna mjerica) pomiješajte s 3 dcl vode, soka ili mlijeka po izboru u shakeru.

Također, protein graška se može dodati u smoothie, jogurt, puding ili kolač kako bi dobili kompletan i bogat nutritivni obrok.

Gdje kupit protein graška?

Visokokvalitetan protein graška možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

Čitajte nas i na NEWSLETTER-u jer pretplatom ostvarujete 10% popusta na prvu narudžbu! 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.