Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Ulje sikavice najbolji je prijatelj vaše jetre i kože

Ulje sikavice najbolji je prijatelj vaše jetre i kože

Sa svega 7 grama granulata sikavice dnevno jednostavno i učinkovito održavamo zdravlje jetre.

Još jedno čudo prirode - fantastična sikavica! Postoje vrlo uvjerljiva istraživanja koja pokazuju da sikavica može pomoći u kontroli simptoma šećerne bolesti.

Svi članci
30. siječanj 2024.

Sikavica je biljka je koja ima antioksidativna i protuupalna svojstva te se njeno ulje obično koristi za detoksifikaciju tijela, posebno jetre.

Ulje sikavice sadrži preko 65 % polinezasićenih masnih kiselina (oko 2 % omega 3 i 62 % omega 6), preko 22 % oleinske kiseline i vrlo malo zasićenih masnih kiselina, a ne sadrži kolesterol. Ova biljka je u upotrebi već preko 2000 godina, i uglavnom se koristila za čišćenje i regeneraciju jetre. Sikavica je jedinstvena po tome da nema medicinski ekvivalent u liječenju jetre. Kod trovanja smrtonosnom gljivom Amanita phalloides (zelenom pupavkom) ona je jedini lijek, i po tom pitanju nema osporavanja čak ni od strane farmaceutske industrije.

Aktivni sastojak iz sikavice zove se silimarin. Znanstveno je dokazano da silimarin obnavlja jetrene stanice i potiče njihov rast. Silimarin povećava razinu glutationa u jetri za 35%. Glutation je najvažniji antioksidans za zaštitu jetre, i njegova razina pada ako smo svakodnevno izloženi visokim razinama toksina.

Sikavica - moćan saveznik u borbi s alergijama

Sikavica efikasno liječi sve vrste alergija, hunjavice uzrokovane peludom, napade urtikarije i astme te bolesti putovanja. Ova biljka se također koristi u liječenju bolesti nadbubrežne žlijezde, kod upale slijepog crijeva i psorijaze. 1986. godine odobrena je za liječenje alkoholnog i virusnog hepatitisa, masne jetre, ciroze i trovanja jetre. Silimarin sve više dobiva na važnosti jer je jedino sredstvo za obnavljanje i zaštitu jetre kod hepatitisa i ciroze jetre.

Sikavica štiti jetru od razarajućeg djelovanja mnogih lijekova te ima moć da iz organizma izbaci kemikalije, alkohol, teške metale i radijaciju.

Sikavica je moćan detoksifikator što može poslužiti kao pomoć jetri. Njeno ulje pomaže u obnavljanju jetrenih stanica jer uklanja toksine iz tijela koje se prerađuju kroz jetru. Ulje sikavice djelotvorno ublažava štetne učinke konzumacije alkohola, pesticida u našoj prehrani, teških metala u našoj vodoopskrbi, onečišćenja zraka, itd. Sikavica je odobrena kao terapeutski tretman za različite bolesti jetre, uključujući sindrom masne jetre, oštećenja od alkoholizma, žutice, psorijaze, hepatitisa i drugih.

Ulje sikavice visok je izvor antioksidanta, pogotovo silimarina. Silimarin je povezan sa smanjenjem rizika za razvoj raka poticanjem imunološkog sustava, borbom protiv DNA oštećenja i preusmjeravanjem raka tumora. 2007. godine, nakon pregleda brojnih istraživanja koja su pregledavala terapeutske tretmane uljem sikavice, istraživači sa Sveučilišta u Minnesoti otkrili su da postoje jaki pretklinički dokazi o hepatoprotektivnim i antikancerogenim učincima, uključujući inhibiciju rasta stanica raka u ljudskoj prostati, koži, dojkama i vratnim stanicama.

nutrigold sikavica

Silimarin - aktivan sastojak sikavice

Također postoje neka uvjerljiva istraživanja koja pokazuju da uzimanje silimarina, glavne kemikalije koja se nalazi u ulju sikavice, uz uobičajene tretmane, može pomoći u kontroli simptoma šećerne bolesti. Vrijedni učinak antioksidansa koji se nalaze u ulju sikavice je zabilježen u eksperimentalnim i kliničkim studijama gdje je korišteno kako bi se smanjila razina šećera u krvi u bolesnika otpornih na inzulin.

Hladno prešano ulje sjemenki sikavice, nježnog je okusa i mirisa. Pogodno je za sve vrste salata ili kao dodatak jelima od povrća, žitarica ili tijesta. Preporučena dnevna doza je 10 g (jedna žlica), a odlično je i za pripremanje umaka, majoneza i slično. 

Također se može koristiti i za vanjsku primjenu na koži koju će ostaviti svilenkasto mekom.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
SNJEZANA IVANJKO, 19. prosinac 2020.
❤️

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.