Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Sve što radimo U mjesecu borbe protiv raka dojke podržali smo Story pink panel

U mjesecu borbe protiv raka dojke podržali smo Story pink panel

Rado smo poružičastili!

Radi se o projektu Story Pink Ribbon kojem je cilj podizanje svijesti o važnosti borbe protiv raka dojke.

Svi članci
24. listopad 2022.

Jedan od najpopularnijih hrvatskih magazina Story već 11. godinu za redom obilježava mjesec ružičaste vrpce s ciljem osvještavanja javnosti i prevencije raka dojke. I ove godine, u suradnji s udrugom P.I.N.K.-life i pod geslom Sačuvajmo zdrave dojke održao se projekt kojem se pridružila i naša Tvornica - odnosno naš bar Zdravica&Kavica, koji simbolično, u svim svojim okosnicama branda nosi ružičastu boju.

Panel predavanje o raku dojke u kino dvorani u Z Centru

Uz tradicionalno Story Pink izdanje magazina kojim se podiže svijest o važnosti borbe protiv raka dojke, magazin Story osmislio je i Story Pink Ribbon, donatorsku akciju tijekom listopada koja za cilj ima prikupljanje sredstava za rad Udruge, psihološko savjetovanje i podršku pri kupnji opreme zdravstvenim ustanovama za dijagnostiku i liječenje ove bolesti.

Upravo u sklopu tog projekta, ove godine održao se panel na kojem su se okupile žene oboljele od raka dojke i na taj način, otvorile temu o svakodnevnom životu s ovom bolešću. Između ostalog, panelu su se pridružili i uvaženi stručnjaci iz svijeta medicine i psihologije, a uz podršku institucija Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, naša je Tvornica postala "tvornica hrane" za sve okupljene goste. 

Poruke o važnosti prevencije, tj. samopregleda i kontrolnih pregleda, usađene su u svijest žena, jer sumnja na rak kod svake druge žene krenula je upravo nakon samopregleda, pokazalo je to nacionalno istraživanje koje je u sklopu ovog Story Pink projekta proveden na uzorku od 1000 osoba oboljelih od raka i njihovih bližnjih.

Da smo doista osvješteniji po pitanju prevencije ove bolesti, od koje svaki dan u Hrvatskoj oboli šest novih žena, pri čemu se dobna granica sve više spušta, slažu se i vrhunski onkolozi, sudionici panela #dasamprijeznala, koji se održao u zagrebačkom Z centru.

Story Pink projekt, kojim se već godinama obilježava Mjesec borbe protiv raka dojke, završio je na najbolji mogući način – panelom #dasamprijeznala, na kojem smo okupili vodeće stručnjake, ali i partnere koji podupiru 'pink pokret'. Nakon posebnih emotivnih priča žena i sjajnih savjeta stručnjaka, ružičasta se "ekipa" okupila u Z centru i uživala u Zdravica&Kavica cateringu

  • Chia puding u zlatnom mlijeku,
  • šarene vege tortilje,
  • tjestenina s pesto umakom i hrskavim lukom,
  • hummus od cikle,
  • dimljeni tofu,
  • slani krekeri i šareni smoothiji

okrijepili su sve paneliste i sudionike, ali i goste, a mi smo ovakvim zdravim, veganskim jelovnikom poslali glasnu poruku "Sačuvajmo zdrave dojke (i promjenom prehrane)"! 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.