Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Najbolje tinkture ljekovitih biljaka za žensko zdravlje

Najbolje tinkture ljekovitih biljaka za žensko zdravlje

Tinkture biljaka koje mogu pomoći kod neugodnih simptoma "ženskih tegoba".

Snaga biljaka nikad nije bila jača. Tinkture i biljni ekstrakti najveći su dokaz! Alergije, problemi s disanjem, hormonski disbalans, nesanica? Biljke su tu da vam pomognu. Pitajte ih!

Tinkture su savršen način da iskoristimo svu ljekovitost biljaka. Koncentrirani su biljni ekstrakti koji se sastoje od otopine vode i alkohola ili isključivo alkohola (glicerola). 

Drugim riječima, tinkture su tekući ekstrakti biljaka koji su dobiveni maceracijom biljaka u alkoholu. Postupak maceracije omogućuje da se aktivni sastojci biljke izluče u otapalo, stvarajući tinkturu.

Korisnost tinktura za zdravlje ovisi o biljnim sastojcima koji se koriste i njihovim svojstvima. Mnoge biljke imaju ljekovita svojstva i tradicionalno se koriste u obliku tinktura radi njihove iznimne terapijske vrijednosti. Prednost njihovog uzimanja je brza apsorpcija aktivnih tvari u organizmu. Međutim, valja napomenuti da tinkture nisu lijekovi i njihova djelotvornost može varirati od osobe do osobe.

Kada je riječ o tinkturama za žensko zdravlje, u fitoterapiji neke biljke su posebno popularne zbog svojih potencijalnih zdravstvenih blagodati. U nastavku otkrivamo tri biljne tinkture za žensko zdravlje koje će smiriti um, djelovati kao reproduktivni tonik i pomoći protiv urinarnih infekcija. 

Tinkture se lako koriste, a mogu se primjenjivati oralno ili nanositi direktno na kožu. Kod oralne terapije obično se preporučuje 15 – 30 kapi, tri puta dnevno.

tinktura

Tinktura vrkute - zaštitnica ženskog zdravlja

Vrkuta, ujedno poznata i kao gospin plašt ili virak, najveću slavu je stekla kao prirodan lijek protiv različitih "ženskih bolesti". I danas je vrkuta jedna od najcjenjenijih ljekovitih biljaka u alternativnoj medicini. Vrkuta sadrži brojne biljne spojeve; tanine, flavonoide, gorke tvari, organske kiseline, fitosterine, salicilnu kiselinu, eterično ulje i obilje vitamina C.

Upravo zahvaljujući taninima vrkuta ima antibakterijsko i protuupalno djelovanje. Alkoholna tinktura vrkute potpora je svakoj ženi, u svakom životnom periodu. Može se koristiti za ublažavanje simptoma PMS-a, kao što su grčevi, bolovi u trbuhu, nesanica, razdražljivost i promjene raspoloženja. Također se može koristiti za ublažavanje simptoma menopauze, poput valunga.

Kod ženskih bolesti vrkuta ima posebno djelovanje na:

  • bolne, neredovite ili jake menstruacije
  • upale i bolesti maternice
  • oslabljene mišiće i vezivno tkivo maternice poslije poroda
  • ciste
  • klimakterijske tegobe i tegobe menopauze
  • pomaže kod upale jajnika, kod bijelog pranja, gljivičnih infekcija, hormonalnih poremećaja, neplodnosti
  • koristi se kod oboljenja kojima je uzrok HPV

DARvitalis eko tinktura vrkute je 100 % prirodan proizvod te ne sadrži dodane arome, bojila i konzervanse, a spravljena je od vrkute iz certificiranog organskog uzgoja. Ova  tinktura nastaje ekstrakcijom aktivnih komponenti biljke vrkute koja doprinosi smanjenju menstrualnih nelagoda, grčeva i raznih upalnih procesa stoga je posebice popularna među ženama. Ukoliko vas muče neredovite i bolne menstruacije, potražite pomoć u prirodi uz Darvitalis eko kapi od vrkute.

tinktura od vrkute

Upoznajte blagodati peruanskog ginsenga - mace!

Maca (čita se "maka") je jedna od blagotvornih biljaka podrijetlom iz Perua čiji se učinci na zdravlje cijene diljem svijeta već dugi niz godina. Ova malena biljka sadrži brojne aktivne spojeve koji blagotvorno djeluju na zdravlje, a tradicionalno se koristila u narodnoj medicini za:

  • regulaciju hormona
  • povećanje libida i plodnosti
  • vitalnost 
  • poboljšanje sportskih performansi
  • povećanje energije
  • smanjenje anksioznosti

Darvitalis tinktura spravljena je od organskog korijena make koji doprinosi normalnoj regulaciji hormonske aktivnosti. Ne sadrži konzervanse, bojila i dodane arome. Stoga, ako tražite prirodnu tinkturu kojom ćete regulirati hormone isprobajte DARvitalis maca kapi.

DarVitalis eko kapi maca

Tinktura koprive - pomoć iz prirode ženskom zdravlju

Većina nas se već susrela s koprivom jer je to biljka prepoznatljiva po svojim, na dodir, žarećim listovima koji izazivaju peckanje i plikove te iako ju mnogi vide korov, ona je sve samo ne to. Kopriva se koristi od davnina u prirodnoj medicini, a s obzirom da je moguće iskoristiti svaki dio biljke, ima široku primjenu. Za ovo trnovito zeleno blago se u narodnoj medicini vjeruje da:

  • ublažava glavobolju i migrenu
  • uravnotežuje probavu
  • ublažava urinarne infekcije
  • jača korijen kose te potiče rast nove
  • potiče cirkulaciju vlasišta i regulira lučenje sebuma
  • pomaže u spriječavanju kožnih problema poput ekcema
  • podiže razinu energije

Kopriva je izvrstan diuretik za žene jer pomaže u ispiranju toksina uključenih u infekcije mokraćnog sustava kojima su žene genetski sklonije. Pomaže kod urinarnih infekcija i infekcije mokraćnog mjehura. Ublažava anemiju, smanjuje bolove u zglobovima, poboljšava zdravlje kože, kose i kostiju, posebno kod žena. Poboljšava i rad probavnog sustava te općenito snažno pozitivno utječe na organizam. Ublažava proljetne simptome peludne groznice i alergija.

Kopriva je jedan od prirodnih boraca za zdravlje vlasišta i ljepotu kose stoga ju možemo pronaći kao učestali sastojak raznih šampona, ali potrebno je tijelo hraniti i iznutra stoga su DARvitalis kapi idealno rješenje. Nastala ekstrakcijom aktivnih komponenti od koprive iz certificiranog organskog uzgoja, DARvitalis kapi koprive donose najbolje iz prirode, te za razliku od klasičnih čajeva od koprive imaju puno jače djelovanje. 

Tinktura od koprive može se koristiti maksimalno 4 tjedna u kontinuitetu. Kao i sa svim biljnim preparatima, potrebno je provoditi pauze kako bi se organizam odmorio. Tako će ponovno korištenje imate bolje rezultate jer se organizam neće naviknuti na stalne količine. Nakon popijene jedne bočice (50 ml) potrebno je napraviti 2 tjedna pauze, a nakon druge bočice potrebno je napraviti pauzu od mjesec – dva dana.

Više informacija o tinkturi koprive pročitajte u našoj prethodnoj objavi

davitalis kapi koprive

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave HranePrijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.