Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika 3 razloga zašto biste već danas trebali uskočiti u kupku s himalajskom soli

3 razloga zašto biste već danas trebali uskočiti u kupku s himalajskom soli

Da morska sol, baš kao i ostali sastojci morske vode, ima terapijska svojstva poznato je od davnina.

Djeluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale.

Skuplja od "obične", ali toliko jeftinija od raznih preparata na tržištu s manjom lepezom povoljnog djelovanja na ljudski organizam, himalajsku sol će te poželiti kupiti već danas...a onda ju i usipati u kadu i proučavati kako je organizam sretniji!

Himalajska sol najčišća je sol na Zemlji!

Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom od 84 minerala i elementa u istom omjeru u kojem se nalaze i u našem organizmu – pomaže tijelu i živčanom sustavu u postizanju ravnoteže te je iznimno pomlađujućeg učinka.

Bogatstvo prirodnih sastojaka koji blagotvorno djeluju na cijeli organizam priskrbilo joj je naziv “kraljevska sol”. Konzumiranje prirodne, cjelovite soli poput himalajske blagotvorno djeluje na cjelokupan organizam.

No, nije himalajska sol samo konzumiranje u hrani. Ima ona i kozmetičko - zdravstvene koristi.

Slana kupka od himalajske soli posebno se preporučuje kod različitih kožnih oboljenja. Pripremite je tako da u kadu tople vode stavite oko 200 g himalajske soli, a onda se bućnite u kadu dva puta tjedno. Također, kod atletskog stopala, umornih i otežalih bolnih stopala napravite kupku za noge od 3 litre vode i 150 g himalajske soli te u otopinu sobne temperature uronite stopala na pola sata.

Tri razloga zbog kojih ćete se već danas htjeti bućnuti u kadu punu vode i himalajske soli!

Spavajte kao beba

Ako ste jedan od onih koji pate od povremenih ili dugotrajnih problema sa spavanjem, trebali biste dati šansu ružičastoj kupelji. Zbog dokazanih sposobnosti za ublažavanje stresa, solna kupka može vam pomoći da se opustite prije spavanja.

Budući da temperatura tijela prirodno padne noću (počevši dva sata prije spavanja), potop u vrućoj kadi uzrokuje porast temperature tijela. To odmah dovodi do brzog hlađenja koji služi da se opustite i pripremite svoje tijelo za spavanje.

Još ako kapnete koju kap esencijalnog ulja lavande...

Izvrsna cirkulacija

Jeste li ikada doživjeli trenjenje nogu, ukočenost udova ili neugodan osjećaj hladnoće u ekstremitetima? Oni upućuju na samo jedno - slabu cirkulaciju. Ako je tako, topla solna kupka može biti upravo ono što vam treba. Potaknuti će širenje vaših arterija i krvnih žila, što daje više prostora za protok krvi.

Detox samo takav

Svaki dan smo izloženi nebrojenim toksinima - od naše hrane, zraka, vode, proizvoda za kućanstvo pa čak i naše osobne higijene. Procjenjuje se da dolazimo u kontakt s bilo kojom između 700.000 i 2.1 milijuna različitih toksičnih kemikalija dnevno! Kada se okupamo u himalajskoj otopini soli, pomoći ćemo da se neki od tih toksina izvuku iz naše kože.

Možete isprobati i Nutrigold sapun od himalajske soli koji služi kao odličan piling i sapun u svakodnevnoj upotrebi nakon kojeg će vaša koža zablistati. Blagim masiranjem soli u vlažnu kožu uklanja se višak kože i nečistoća prilikom čega koža postaje mekana, a bogati mineralan sastav soli hrani kožu dajući joj svježi sjaj.

Sapunod himalajske soli

Kako sol izvlači toksine iz tijela, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke s morskom solju mogu poboljšati njezin tonus. Takva će kupka potaknuti i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje čvršća, glađa i zdravija.

Himalajsku sol krasi obilje vrijednih minerala te visoki postotak čistoće, zbog čega se sve više koristi u kulinarstvu, no osim toga odličan je prirodan izvor minerala za kozmetičku primjenu, a također služi u izradi dekoracijskih predmeta poput lampi i svijećnjaka. 

Nutrigold svijećnjak od himalajske soli dolazi iz srca Himalaje s područja Salt Range u Pakistanu. Blokovi soli se ručno oblikuju do konačnog proizvoda što je razlog zašto je svaki svijećnjak unikatan na svoj način, a u sredini svijećnjaka nalaze se dva udubljenja za dvije lučice. 

svjećnjak od himalajske soli

Sad kad ste upoznali ovu ružičastu sol, prolistajte naš NEWSLETTER Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
VESNA BUDIŠA, 26. listopad 2021.
Koristim himalajsku sol u prehrani

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.