Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Kivi - voće koje će vas oduševiti kad je kozmetika u pitanju

Kivi - voće koje će vas oduševiti kad je kozmetika u pitanju

Melem za imunitet, probavu i raspoloženje - a i kožu.

Melem za imunitet, probavu i raspoloženje - a i kožu.

Kivi je prozvan supervoćem jer je niskokaloričan, a iznimno bogat takozvanim fitonutrijentima koji povoljno djeluju na zdravlje. 

Oguljen i narezan kivi poželjan je dodatak jogurtu ili žitaricama za doručak, a odlično se uklapa u raznovrsne voćne salate. Usitnite li kivi u pire, dobivate fini preljev za deserte. Od kivija možete pripraviti i sok te džem.

Kivi je ukusan dodatak slanim jelima - dobro se slaže s bijelim mesom, šunkom i ribom, a stavlja se i u pikantne salsa umake. Ovog puta, ipak nismo tu da bi naučili sve o njegovom sastavu i odličnoj nutritivnoj priči već da bi ga upoznali kao kozmetički proizvod.

Kivi - izvrstan za kozmetičke proizvode!

Zbog bogatog sadržaja vitamina C i voćnih kiselina, kivi je čest sastojak proizvoda za njegu lica i tijela. Štiti kožu od isušivanja i čini je baršunastom i nježnom, regulira lučenje masnoće, sužava proširene pore i usporava starenje. Jednostavno, tu je za razne tipove kože i za rješavanje raznih problema.

Piling prije svega!

Da biste uklonili izumrle ćestice kože, kivi isjecite na tanke kriške i rasporedite po licu, vratu i dekolteu. Ostavite ga da djeluje pet minuta, malo utrljajte pa umijte lice toplom vodom.

Smirite kožu

Za sve s osjetljivom kožom preporučuje se kivi, pa pripremite pastu od jednoga kivija i velike žlice jogurta. Obilno nanesite na lice, ostavite da djeluje nekoliko minuta te isperite. 

Kiwi kupka

Osim što pogoduje ljepoti kože djeluje i protiv celulita stoga usitnite 1 kg kivija te ga kroz cjedilo ili gazu procijedite u kupku. Nakon 20-ak minuta tijelo istuširajte mlakom ili, još bolje, hladnom vodom.

Pozdravite masnu kožu

Protiv nečiste i masne kože lica u blenderu izmiješajte 1 kivi i 1 bananu. Masku nanesite na lice i vrat pa je nakon 20 minuta isperite toplom vodom.

Nema više bora

Ako imate više od 25 godina, ovu masku bi trebalo koristiti jednom tjedno. Oljuštite kivi i umutite ga mikserom. Iscijedite višak vode i dodajte žličicu meda pa dobivenu smjesu nanesite na lice i držite od 20 do 30 minuta.

Prije nego što počnete tretmane pripravcima iz kućne radinosti, isprobajte ih kako biste bili sigurni da neće iritirati kožu, kažu dermatolozi. Malu količinu nanesite na unutarnji pregib lakta te prekrijte flasterom.

Neka ostane na ruci tijekom noći pa pogledajte ima li crvenila ili iritacije. Prirodni se pripravci najčešće upotrebljavaju kako bi se izbrisali tragovi stresa, koji je glavni uzročnik promjena na koži. 

Antistresne kreme iz kućne radinosti koži će dati svjež izgled. Pripremite ih uz pomoć voća i povrća i dajte šansu brojnim odličnim homemade receptima poput:

I prijavite se na NEWSLETTER.

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.