Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje ti 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Kako jagode mogu pomoći u kozmetičke i estetske svrhe?

Kako jagode mogu pomoći u kozmetičke i estetske svrhe?

Jagode za njegu kože.

Ako postoji voće neodoljivog izgleda, ugodnog mirisa i zanosnog okusa, onda je to nesumnjivo jagoda!

Svi članci
02. svibanj 2018.

Bogata je mineralima, prije svega željezom, fosforom, kalcijem, kalijem, magnezijem, sumporom, cinkom, kao i vitaminom C, vitaminima B grupe i karotenom. Da, to je jagoda! Omiljeno voće svih generacija, kojeg se teško odričemo tijekom zimskih dana.

Ova voćka ima i veliku primjenu u fitokozmetici pa se koristi za izbijeljivanje tena, protiv starenja i boranja kože. Jagode su zdrave za kožu jer joj daju zdravu rumenu boju zahvaljujući voćnim kiselinama koje sadrže, osobito ako se koriste u prirodnim maskama za lice koje ujedno mogu poslužiti i kao piling.

Nakon što ih pojedete u nekim od ovih zdravih slastica: DŽEM OD JAGODA I CHIE, SLADOLED O JAGODA ili SIROVI ZALOGAJČIĆI OD JAGODA, jagode preselite u kupaonu i krenite u izradu fantastičnih kozmetičkih proizvoda. Potpuno prirodnih!

Piling za stopala

8 većih jagoda zdrobite u posudi, dodajte 2 žlice himalajske soli i 3 žlice maslinovog ulja. Dobro izmiješajte, a ako je rijetko, dodajte soli dok ne dobijete pastu. Nanesite na stopala, naročito na mjesta sa zadebljanom kožom. Isperite i nanesite kremu.

Mlijeko za čišćenje lica

Sve što vam treba za ovo mlijeko jest jedna jagoda, par kapi eteričnog ulja lavande i žlica jogurta. Sve dobro promiješajte i nanesite na vlažnu kožu. Nakon par minuta isperite i vaše će lice zasjati.

Za blistavo bijele zube

Jagode lagano izbjeljuju pa tako i zube. Prvi način je da ih samo jedete, a drugi da napravite pastu. Pomiješajte jagode i sodu bikarbonu, nanesite tu pastu na zube četkicom i ostavite 5 minuta. Trljajući četkicom dobro operite, pa isperite. Pastu sa sodom ne koristite više od jednom tjedno. Ako imate slabiju caklinu, samo zagrizite polovicu jagode i s drugom polovicom jednom dnevno pređite preko svih zubi.

Brza maska za masnu kožu

Zdrobite 2 žlice jagoda pa im dodajte 2 žlice običnog nezaslađenog jogurta i nanesite na lice. Isperite nakon kratkog držanja i utrljavanja.

Piling pa voćna maska

Masirate li lice pireom od svježih jagoda, sitne koštice jagode uklonit će i odumrle stanice te dubinski potaknuti kožu da diše. Još bogatiju masku koja pomlađuje i briše mimičke bore možete napraviti tako da usitnite dvije jagode i pola jabuke, zatim dodate žlicu jogurta, žlicu zelene gline ili praha neema i žličicu meda. Sve sastojke pomiješajte tako da dobijete gustu kremu koju je najbolje dva puta tjedno nanijeti na lice, držati 20-ak minuta te isprati u mlakoj vodi. Koža će odmah postati svježa i mekana.

Svi želimo što je dulje moguće ostati zdravi i izgledati što je bolje moguće. Pri tome nam u pomoć priskače priroda i njezine super namirnice. Za lijep i mlad izgled treba, prije svega, živjeti zdravo. Jedan od važnih faktora zdravog života je prehrana. Prirodna sredstva koja će pomoći u očuvanju mladenačke snage i izgleda zapravo su lako dostupni proizvodi prisutni u vašem svakodnevnom životu.  Svim vašim problemima s kožom tijela i lica možete stati na kraju uz pomoć prirode:

NEWSLETTER pronađite ovdje i otkrijte puno kozmetičkih recepata! Svidjet će vam se! 

Zanimat će vas i….

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.