Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Voće za prirodnu njegu kože, kose i noktiju

Voće za prirodnu njegu kože, kose i noktiju

Domaća kozmetika je prirodna i odličan izbor u njezi tijela.

Domaća kozmetika je isprobana u generacijama naših baka. One su koristile domaća prirodna sredstva i dugo ostajale mladolike i lepe.

Svi članci
22. svibanj 2018.

Rituali u prirodnoj kozmetici uključuju sezonske namirnice, vrlo slično kao i kod prehrane, čime se postiže sklad duha i tijela. Najkraće rečeno, svaka sezona donosi pregršt svježih namirnica koje vam trenutno mogu uljepšati kožu te istodobno sačuvati zdravlje i nahraniti tijelo.

Jedan od brojnih užitaka karakterističnih za ljetne mjesece je i odlazak na tržnicu i šetnja između štandova pretrpanih voćem i povrćem koje svojim raskošnim šarenilom budi dobro raspoloženje i apetit. Dok tako šetate i birate sastojke za neki obrok koji ste zamislili, zašto ne biste izabrali i voće od kojeg ćete u vlastitoj kuhinji pripraviti kozmetičke preparate?

Kreme, maske, pilinzi i osvježavajuće vodice za lice, tijelo ili kosu pripremljeni od svježeg voća (pa i povrća) vlaže i hrane kožu, usporavaju proces starenja te kosi vraćaju sjaj i vitalnost. Obiluju vitaminima i aktivnim principima i jednako su učinkoviti kad ih nanesete na kožu kao i kad ih jedete.

Energetska maska od papaje

Iscijedite sok jedne naranče i pomiješajte ga s pola zgnječene zrele papaje. Dodajte čašicu jogurta i promiješajte sastojke pa smjesu nanesite na lice, izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite 20 minuta, zatim isperite mlakom vodom. Nakon toga se pogledajte u ogledalo i sami sebe iznenadite osvježenim licem!

Tonik&losion od jabuka

Tri jabuke dobro operite, ogulite pa tu koru prekirjte toplom vodom i poklopite. Nakon dvodnevnog stajanja u mračnom i hladnom mjestu. Nakon stajanja, dobit ćete tonik odnosno losion kojim možete prati i osvježavati lice.

Maska koja briše bore od grožđa

Medu dodajte svježe stisnut grožđani sok. Gazu umočite u dobivenu smjesu i stavite ju na lice 30 minuta. Toplom vodom operite masku s lica, a rezultat je zategnutija koža i smanjenje tamnih podočnjaka oko očiju. Takva maska ​​pogodna je i za žene koje već imaju duboke bore.

Mirisni piling od mandarine

Ogulite četiri mandarine i iscijedite sok. U malo vrele vode rastopite deset žlica šećera, ostavite da se ohladi i skruti pa zatim taj dobiveni karamel razmrvite i pomiješajte sa sokom od mandarina. Pripremljenom smjesom istrljajte cijelo tijelo, posebice dijelove na kojima je koža gruba (laktovi, koljena, pete).

Limunasta kosa

Pomiješajte jednake količine soka od limuna i kokosove vode. Sada primijenite ovu smjesu na kosu i vlasište. To je prirodni lijek za probleme s opadanjem kose. Limun i kokosov ekstrakt nahranit će kosu od korijena.

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.