Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Heljdine pahuljice - izvrsna namirnica za zdravi doručak i zdravo kuhanje

Heljdine pahuljice - izvrsna namirnica za zdravi doručak i zdravo kuhanje

Trend zdrave prehrane.

Organske heljdine pahuljice idealan su izbor za zdravi početak dana.

Svi članci
29. siječanj 2023.


Pahuljice su u zadnje vrijeme postale pravi hit sukladno trendu zdrave prehrane. To nije ni čudno s obzirom da obiluju vitaminima i mineralima koji su nam potrebni za uspješan radni dan.

Pored poznatih zobenih, na tron su vrlo brzo dospjele i pahuljice od heljde!

Popularnost pahuljica može se objasniti time što one mogu biti zapravo sve – odnosno može ih se pripremiti na 101 način, a pritom imati savršeni i zdravi doručak s omiljenim voćem, ili nešto kaloričniji doručak koji će zasladiti naše nepce.

Heljdine pahuljice tako se mogu koristiti kao sastojak kolača, granole, ali koristit će i vegetarijancima i veganima kao vezivno sredstvo u izradi popečaka ili okruglica.

Heljdine pahuljice - zdrave bezglutenske pahuljice


Heljdine pahuljice promoviraju zdravlje srca, pomažu u borbi protiv dijabetesa i sprječavaju probavne probleme i zatvor. Zbog visokog udjela antioksidansa, heljda se često svrstava i među supernamirnice.

Ono što heljdu ističe pred drugim žitaricama jest jedinstven aminokiselinski sastav što omogućava posebnu biološku aktivnost ove namirnice. To uključuje utjecaj na snižavanje kolesterola, antihipertenzijske utjecaje i poboljšanje probave.

Iako nema reputaciju trendovske superhrane, a okusom ne osvaja na prvu i izgledom možda i nije najljepša, heljda u sebi krije nutritivno blago za kojim se svakako isplati posegnuti, i to često. No kad ste je zadnji put kuhali, jeli ili vidjeli na restoranskom jelovniku? Vjerojatno prilično davno, a to je velika šteta. 

Vrijeme je da se heljda vrati na tanjure pa makar i u obliku pahuljica, jer s njima ćete moći napraviti razno razna jela - od muffina i popečaka do kaše kojoj ćete se veseliti svako jutro!

Prehrambeni stručnjaci neprekidno upozoravaju na važnost doručka: on nas osvježava i razbuđuje te pruža toliko potrebnu energiju za početak dana, ali i za iduće sate. Istraživanja su pokazala da preskakanje doručka ili krivi odabir namirnica loše utječe na čitavi metabolizam, što se nakon nekog vremena može loše odraziti na zdravlje. K tome, s vremenom možemo postati skloni debljanju.

Stoga doručak mora biti kvalitetan, s dobro odabranim namirnicama kako bismo tijekom dana bili učinkoviti!
 

Baš jedna od tih dobro odabranih namirnica svakako su Nutrigold pahuljice od heljde! Ove hranjive pahuljice uvrstite u kombinacije za doručak, uz dodatak suhog ili svježeg voća i orašida.

I dok ih pripremate, pročitajte još poneki zdravi savjet na našem besplatnom NEWSLETTER-u.

heljdine pahuljice kaša

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.