Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Ječmeni slad odlično mijenja običan šećer!

Ječmeni slad odlično mijenja običan šećer

Ječam uspijeva u hladnijim krajevima i zauzima četvrto mjesto u proizvodnji žitarica u svijetu.

Dobiva se namakanjem ječmenog zrna u vodi dovoljno dugo da dođe do klijanja.

Ječam je vrsta cjelovite žitarice koja ima jako dobar utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Jedna šalica kuhanog ječma sadrži manje od 200 kalorija, 4 grama proteina, 24% od preporučene dnevne vrijednosti vlakana i 14% od preporučene dnevne vrijednosti željeza.

Znanstvenici su ustanovili da ječam može smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti. Ječam regulira razinu šećera u krvi i smanjuje rizik od nastanka naglih promjena razine šećera u krvi. Nagle promjene šećera u krvi povećavaju rizik od nastanka žudnje za hranom i naglih promjena raspoloženja.

Ječmeni slad - izvrsna zamjena za bijeli šećer

Tako je i ječam postao izvrsna zamjena za klasičan bijeli šećer. Naime, slad nastaje namakanjem ječmenog zrna u vodi dovoljno dugo da dođe do klijanja. Za vrijeme klijanja pod utjecajem enzima događaju se značajne kemijske promjene u škrobu (oslađivanje).

Bogatog je mirisa i okusa. Izvrstan je za pravljenje pita, kolača ili pudinga. Prirodni zaslađivač, odlična zamjena za šećer i ostala umjetna sladila. Nema dodanih šećera, a mogu ga koristiti vegani i sirovojedci. Koristi se samostalno ili kao dodatak mlijeku, čaju, kakau i pri izradi domaćih sokova.

Ječmeni slad - zdravlje

Ima nizak glikemijski indeks, a vrlo visoku nutritivnu vrijednost. Budući da je ječam stara i vrlo cijenjena namirnica, koja ima mnoštvo zdravstvenih dobrobiti, i ječmeni slad smatra se vrlo korisnim proizvodom. Odličan je za želučane tegobe, za probleme s probavom, za jačanje jetre, slezene, žuči i srca te za tegobe uzrokovane hemoroidima. Ova namirnica posebno koristi vegetarijancima jer sadrži vitamin B12, koji se vrlo rijetko nalazi u namirnicama biljnog porijekla, a osim vitamina B12, tu su i vitamini B1 i B3, kao i minerali kalij, mangan, željezo, fosfor, magnezij.

Zamjena za kavu 

Ječmeni slad postao je popularan kao zamjena za kavu, tzv. ječmena kava. Naime, jedna žlica slada stavlja se u hladnu vodu, pusti da prokuha, a potom popije.

Rižin i ječmeni slad smatraju se najzdravijim zaslađivačima pripravljenim od žitarica i često se koriste. Izgledom najviše podsjećaju na med, ali su blažeg okusa i, za razliku od meda, sadrže složene šećere koji sporije ulaze u krv nego šećeri iz meda.

Gdje kupiti ječmeni slad? 

Nutrigold ječmeni slad možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

nutrigold ječmeni slad

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.