Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Ječmena trava - superhrana za proljetni detox i više energije

Ječmena trava za proljetni detox i više energije

Prirodna i zdrava energija!

Ne tražite dalje – samo jedna čaša soka s ječmenom travom osigurat će vašem tijelu obilje vitamina i dobru dozu energije. 

Dolazak proljeća, ljepših i sunčanijih dana, idealno je vrijeme za čišćenje organizma od toksina. Danas, kada se svakodnevno suočavamo sa stresom, zagađenim okolišem, štetnim zračenjima i nezdravom hranom, detoksikacija organizma potrebnija je nego ikad.

Ako se osjećate umorno, teško i dekoncentrirano, čišćenje organizma može vam pomoći ponovno vratiti energiju i poboljšati cjelokupno zdravlje. Za čišćenje organizma jedna je zelena "mućkalica" posebno dobra. Radi se o ječmenoj travi - superhrani koju ljubitelji zdrave hrane obožavaju. Upoznajmo ju zajedno u nastavku! 

Što je ječmena trava?

Ječmena trava predstavlja mladi izdanak biljke ječma, a njezinu vrijednost i ljekovitost prepoznali su drevni stanovnici Egipta, Kine i Grčke prije više od 7000 godina. 

Vjeruje se da ova "superhrana" ima iznimnu moć u prevenciji i rješavanju mnogobrojnih zdravstvenih problema, a smatra se da su i rimski gladijatori konzumirali ječmenu travu prije odlaska u koloseum. Danas je ječam još uvijek jedan od najboljih i najčešće proizvedenih usjeva u svijetu.

Ječmena trava u prahu sadrži širok spektar vitamina, minerala i aminokiselina, te se obično koristi u režimu detoksikacije. Bogata kalcijem, željezom i vitaminom C, ječmena trava izvrsna je namirnica koju svakako treba uključiti u svakodnevni jelovnik. Ječmenu travu organizam lako prerađuje i koristi u procesima probave i izlučivanja toksina.

ječmena trava u prahu

Ječmena trava - zdravlje i dobrobiti 

Sok ječmene trave ima i antivirusna svojstva te može pomoći u obrani organizma od infekcija. Posebno je bogata vitaminima B skupine, osobito vitaminom B12, pa se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima.

Samo jedna čajna žličica ove supernamirnice dnevno tijelu će osigurati vitamine, više od 50 vrsta minerala, razne aminokiseline te pomoći u alkalizaciji organizma i jačanju imuniteta. Ujedno, pružit će tijelu prirodnu, zdravu energiju koja se neće iscrpiti samo par sati nakon obroka

Ječmena trava je jedna od najstarijih žitarica. Slična je pšeničnoj travi, a njezino konzumiranje donosi mnoge zdravstvene dobrobiti. Bogat je i uravnotežen izvor vitamina, minerala, aminokiselina i enzima.

Što sadrži ječmena trava? 

Ječmena trava sadrži 30 puta više vitamina B1 od mlijeka, 11 puta više kalcija od kravljeg mlijeka, gotovo 5 puta više željeza od špinata, gotovo 7 puta više vitamina C od naranče. Također, sadrži puno klorofila (“biljne krvi”), koji je prirodno detoksikacijsko sredstvo i važan izvor prirodnih vlakana i antioksidansa.

Ječmena trava sadrži i važan element P4D1 koji dokazano popravlja oštećenu DNK u stanicama. P4D1 također pomaže spriječiti starenje i odumiranje stanica. Ne sadrži gluten (gluten se nalazi samo u ječmenom zrnu) i zbog toga je sigurna namirnica za ljude koji ne podnose gluten. Redovna konzumacija ječmene trave može vam pomoći i u liječenju anemije, artritisa, kožnih bolesti, dijabetesa i visokog krvnog tlaka.

Kako koristiti ječmenu travu? 

Ječmena trava u prahu glavni je sastojak zdravih, zelenih smoothieja. Ubacite ju u mikser s povrćem, začinima ili ju miješajte s voćem, jogurtom i medom za brzu i zdravu porciju energije. Možete ju pomiješati i s organskim voćnim sokovima, a neki ljudi uživaju u njezinom pomalo gorkom okusu s vodom. Također, moguće ju je ubaciti u umake ili napraviti domaće energetske pločice s dodatkom ječmene trave.  

Dakle, ječmena trava je izuzetno jednostavna za korištenje, budući da dolazi u obliku praha koji je odlično topljiv u sokovima, mlijeku, jogurtu i drugim napitcima, a izuzetno se lako kombinira i s raznim umacima i preljevima.  

Prah ječmene trave se preporučuje konzumirati jednom do dva puta dnevno, a savjetuje se početi s manjom dozom od četvrtine do pola žličice te postepeno povećavati do pune žličice. 

napitak od ječmene trave

Gdje kupiti ječmenu travu?

Organsku ječmenu travu  u prahu možete kupiti u našem webshopuA ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

nutrigold ječmena trava u prahu

Zaključak

Ječmena trava zasluženo nosi titulu superhrane – obiluje vrijednim nutrijentima koji doprinose sveukupnom zdravlju organizma, podižu razinu energije i čiste vaš organizam od toksina.

Znakovi da vam je potrebna detoksifikacija su glavobolja, alergija, problemi s kožom, zadah i neugodan miris tijela, loša probava, umor, slabo pamćenje i nadutost. Među najboljim načinima za povratak energije i poboljšanje zdravlja je detox ječmenom travom.

Ne tražite dalje – samo jedna čaša soka s ječmenom travom osigurat će vašem tijelu obilje vitamina, minerala, proteina i pružiti prirodnu pomoć organizmu tijekom cijelog dana.

I da... ne tražite dalje zdrave savjete. Svi su na našem besplatnom NEWSLETTERU!    Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.