Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Pšenična trava za zdraviju štitnjaču, čistu krv i bolju probavu

Pšenična trava za zdraviju štitnjaču, čistu krv i bolju probavu

Znate li da je mlada pšenica jedna od značajnih detoksikacijskih biljaka?

Znate li da je mlada pšenica jedna od značajnih detoksikacijskih biljaka?

Pšenična trava je mlada trava od pšenice. Može se uzgajati na otvorenim i zatvorenim prostorima i ima široko područje rasta.

Kao i većina biljaka, sadrži klorofil, aminokiseline, vitamine, minerale, i enzime. Uprav zbog visokog udjela klorofila, pšenična trava povoljno djeluje na obogaćivanje krvi kisikom.

Prirodan je izvor vitamina A, K, B6 i E, kalcija, selena, magnezija, željeza, tiamina, riboflavina, niacina, a ima i neznatnu količinu proteina. Suprotno uvriježenom mišljenju, vitamin B12 se ne nalazi u pšeničnoj travi, on je samo nusprodukt mikroorganizama koji na njoj žive.

Pšenična trava u prahu dobiva se nježnim sušenjem i mljevenjem mlade, ekološki proizvedene pšenice. Udio hranjivih tvari tijekom žetve u mladim zelenim listovima je visok. Pšenična trava u prahu ne sadrži gluten te je izvor klorofila koji se u našem organizmu ponaša slično hemoglobinu koji nam je iznimno značajan u prenošenju kisika krvlju.

Dolaskom lijepih sunčanih dana nastupa idealno vrijeme za čišćenje organizma od toksina!

Među najboljim načinima za to je kura s jednim od najsnažnijih sredstava za detoksifikaciju – pšeničnom travom, odnosno mladom pšenicom. Pšenična trava djeluje poput čiste sunčeve energije, a 7,5 grama ima jednaku nutritivnu vrijednost kao i 175 grama mrkve, salate ili celera.

Njene sposobnosti čišćenja organizma bile su poznate još od doba faraona.

Smatra se da pšenična trava povećava broj crvenih krvnih stanica, čisti krv i organe te probavni trakt te stimulira metabolizam. Smanjuje količinu kiseline u krvi. Pozitivno djeluje na čir na želucu, ulcerozni kolitis, proljev i zatvor. Detoksicira jetru i krv te kemijski neutralizira negativne utjecaje okoliša na tijelo.

Visok sadržaj klorofila pomaže u prenošenju kisika u krvi. Vjeruje se da se pšenična trava u organizmu ponaša kao hemoglobin, protein koji prenosi kisik crvenim krvnim stanicama. Znanstvenici su potvrdili da pomaže u ublažavanju nuspojava kemoterapije, a ne narušava njeno djelovanje, odnosno, smanjuje utjecaj zračenja zahvaljujući antiupalnom enzimu SOD-u (super-oksid-dismutazi).

Znate li da je mlada pšenica jedna od značajnih detoksikacijskih biljaka? Da, da, i to samo zahvaljujući svojim iznimnim nutritivnim vrijednostima i velikom broju vitamina, minerala, aminokiselina i enzima koje sadrži!

Kako koristiti pšeničnu travu?

Preporuča se dnevno koristiti 3 do 5 grama pšenične trave u prahu koju se može pomješati s vodom, sokom, smoothijem, frapeima i sl. 
Pšeničnu travu također možete uključiti u kuhanje, dodavati ju u većinu recepata, koristiti sa svim vrstama voća i povrća te kao preljev za salatu ili umak.

Pšenična trava u prahu je nešto slađeg okusa nego ječmena trava u prahu te se odlično miješa u sokove, smoothije, frapee, juhe i ostalu hranu. Napitcima daje karakterističnu zelenu boju a može poslužiti i kao dodatak pri izradi tijesta i energetskih pločica.

Danas, kada se svakodnevno suočavamo sa stresom, zagađenim okolišom, štetnim zračenjima i nezdravom hranom, njezino detoksikacijsko djelovanje je aktualnije nego ikad.

Ako se osjećate umorno, teško i dekoncentrirano, čišćenje organizma pšeničnom travom vam može pomoći ponovno vratiti energiju i poboljšati zdravlje.

Ne zaboravite! Prijava na NEWSLETTER vas čeka.  

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Gordana , 18. veljača 2024.
Poštovanje, Prvo sam kupila psenicnu travu. Pa jecmenu Eto 4 tjedna koristim.I sad ću uzet psenicnu jos 4 tjedna i stati .Odlična je, koza,nokti, promjena, nemam grceve u nogama.Ne bole me noge.Odlicna za ljude anemicne.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.