Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Maslac od kikirikija - zdravlje, kalorije, upotreba, recepti

Maslac od kikirikija - zdravlje, upotreba, kalorije, recepti

Saznajte zašto svi obožavaju maslac od kikirikija!

Popularnost kikiriki maslaca rapidno je porasla posljednjih nekoliko godina, posebno sa sve većim isticanjem važnosti zdravih masti u ljudskoj prehrani, kojima je ovaj izvrstan maslac izuzetno bogat. I u našoj Tvornici Zdrave Hrane se prate trendovi, pa se tako maslac od kikirikija smjestio visoko na ljestvici  najprodavanijih proizvoda!

Maslac od kikirikija je, bez premca, jedan od najprodavanijih maslaca od orašastih plodova. Bogat je vitaminom E, moćnim antioksidantom koji štiti organizam od djelovanja slobodnih radikala, kao i vitaminom B6 koji jača imunitet tijela. Uz to sadrži magnezij koji je neizbježan mineral u izgradnji kostiju te kalij koji osigurava zdravlje mišića.

Osim toga, kad se govori o brojnim prednostima uzimanja maslaca od kikirikija, na teret mu se stavlja udio zasićenih masti, no potvrđeno je da ova vrsta masti ne ugrožava zdravlje.

Dapače, maslac od kikirikija zapravo opskrbljuje tijelo sa sva tri makronutrijenta ugljikohidratima, proteinima i mastima. Uz to sadrži supstancu nazvanu p-kumarinsku kiselinu koja pomaže u otklanjanju štetnih učinaka na stanice povezane s kardiovaskularnim bolestima. 

Je li kikiriki maslac zdrav? 

Maslac od kikirikija sadrži visoki udio zdravih masti, uključujući mononezasićene i polinezasićene masti, što ga čini zdravijim od primjerice maslaca od kravljeg mlijeka. Također sadrži visoke razine proteina te vitamina i minerala, uključujući vitamin B6, magnezij i željezo. 

Budući da sadrži visoku razinu kalorija i masti, treba ga koristiti umjereno u kombinaciji s drugim zdravim izvorima masti. Kikiriki maslac je pogodan za one koji ovise o zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Idealan je za aktivne sportaše, ali i "nesportaše" te za one koji žele izgubiti na težini, jer je odličan izvor proteina i zdravih masnoća.

Jednostavno, uživajte u maslacu od kikirikija i svim mogućnostima njegove primjene u kuhinji imajući na umu njegovu nutritivnu vrijednost i količinu koju si možete dozvoliti bez da ugrozite svoj plan prehrane i dnevni unos kalorija. 

Maslac od kikirikija - nutritivna vrijednost i kalorije

Nutritivna vrijednost kikiriki maslaca u 100 grama:

  • Energija: 623 kcal
  • Masti: 49,2 g, od toga zasićene: 6,8 g
  • Ugljikohidrati: 16,1 g, od toga šećeri: 4,0 g
  • Dijetalna vlakna: 8,5 g
  • Proteini: 25,8 g
  • Sol: 0,4 g

S obzirom na kvalitetan sastav, čisti maslac od 100% kikirikija može biti dio uravnotežene i zdrave prehrane.

maslac od kikirikija

Koji je najbolji kikiriki maslac? 

Na tržištu je dostupno više vrsta maslaca od kikirikija, različitih brendova. Da biste odabrali pravi, naravno, važno je pročitati deklaraciju i sastav maslaca. Kikiriki maslac kojem uvijek trebate dati prednost je onaj koji je napravljen 100% od kikirikija te ne sadrži nikakve druge dodatke.

Takav maslac osvojit će vas svojim izvrsnim okusom kao i time što je prirodni izvor proteina i zdravih masnoća. Izrađen je od visokokvalitetnih kikirikija bez korištenja dodatnih kemikalija i aditiva. To je zdrav i prirodan proizvod koji predstavlja odličan izbor za svakoga tko treba povećati svoju dnevnu dozu zdrave masti.

Upravo takvi, potpuno prirodni i napravljeni od 100% kikirikija su Nutrigold maslaci. Dolaze u dvije varijante, "hrskavoj" i "glatkoj", koje se razlikuju po teksturi. 

Nutrigold hrskavi kikiriki maslac je 100% čisti i prirodni kikiriki maslac napravljen isključivo od visokokvalitetnih kikirikija iz certificiranog organskog uzgoja. To je zdrav i organski proizvod koji predstavlja odličan izbor za svakoga tko treba povećati svoju dnevnu dozu zdrave masti. Napravljen je: 

  • Bez palminog ulja
  • Bez dodane soli
  • Bez dodanog šećera
  • Bez kemikalija i aditiva

Osvojit će vas svojim izvrsnim blagim okusom i hrskavom teksturom zbog sitnih komadića organskog kikirikija koji se topi u ustima! Naručiti ga možete putem našeg webshopa

Uz klasičan kikiriki maslac, svakako vrijedi isprobati i nešto malo drugačije, s dodatkom različitih okusa koji su oduševili ljubitelje kikiriki maslaca: Nutrigold kikiriki maslac s čokoladom i Nutrigold maslac od orašastih plodova


Na policama Tvornice Zdrave Hrane nalazi se još mnoštvo proizvoda s kikiriki maslacem, pa svakako bacite oko na našu široku ponudu.

Recepti s kikiriki maslacem 

Namazan na komad svježe tostiranog kruha ili u kombinaciji sa shakeovima, ogromna žlica maslaca od kikirikija je sve što trebate da bi zadovoljili žudnju za slatkim. No, ako želite pripremiti nešto malo kompleksnije, u našem zdravom kutku čekaju vas zdravi i ukusni recepti s kikiriki maslacem. Neke od naših omiljenih, izuzetno ukusnih (i zdravih) izdvajamo u nastavku. Ako ih isprobate, svakako nam javite dojmove! 

kikiriki kocke

Za više zdravih savjeta i recepata, prijavite se na naš newsletter!  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (2)
Željko Garac, 15. veljača 2023.
Odličan namaz,nadasve zdrav.Svakodnevno ga konzumirate.
zoran smiljanić, 21. ožujak 2018.
odličan članak

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.