Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Brašno od kikirikija - najzdravije i najukusnije brašno!

Brašno od kikirikija - najzdravije i najukusnije brašno!

U kulinarstvu se kikirikijevo brašno koristi u različitim juhama kao zgušnjivač, ali i kao pojačivač okusa.

Kikiriki brašno stvoreno je za zdrava i fina jela!

Što je brašno od kikirikija, pitate se? Kikirikijevo brašno je napravljeno od zdrobljenih više ili manje odmaštenih zrna kikirikija. S obzirom na kvalitetu namirnice i razinu očišćenosti od masti, kikirikijevo brašno može sadržavati i preko 50% proteina u svom sastavu. Radi se o namirnici bogatoj karakterističnim okusom i aromom kikirikija. Baš zbog te arome, s njime su izvedivi sjajni recepti - od smoothiea preko namaza do slasnih palačinki i keksića.

Kikiriki brašno odlična je alternativa za sve koji ne koriste pšenično ili druge vrste brašna od žitarica. Obično brašno možete zamijeniti sa najmanje 25%, u nekim receptima i sve do 100%. Prirodno je bez glutena, ima  nizak glikemijski indeks (GI) te malo ugljikohidrata.

Brašno od kikirikija - upotreba

Kikiriki brašno ima prepoznatljiv topli orašasti okus koji će se odlično uklopiti u slanim, a posebice slatkim jelima. Nutrigold kikiriki brašno možete koristiti u izradi ukusnih svježih smoothija, slasnih proteinskih palačinki ili za ukusna, a zdrava peciva i torte. Može se koristiti kao zgušnjivač u različitim umacima ili kao pojačivač okusa u juhama. 

Napravite svoje omiljene stare recepte na novi način s Nutrigold brašnom od kikirikija i unesite jelima neodoljive tople orašaste arome kikirikija.

Možete ga dodati u proteinske ili druge napitke i upotrijebiti ga kod pripreme domaćih proteinskih pločica. Možete ga koristiti i kod pripreme slanih jela, npr. za umake, juhe i za zgušnjavanje. Uz dodatak vode i prstohvat soli, od njega možete napraviti maslac. Da, homemade maslac koji toliko volite! 

Zašto je brašno od kikirikija tako zdravo? 

Baš kao i kikiriki, kikiriki maslac i ulje od kikirikija, i kikirikijevo brašno ima niz pozitivnih učinaka na ljudsko zdravlje, posebno na zdravlje kardiovaskularnog sustava, Studije potvrđuju da prehrana bogata kikirikijevim brašnom, značajno snižava razinu kolesterola u krvi i usporava razvoj arterioskleroze.

Također, kikiriki je hrana za mozak. Znanstvena istraživanja potvrđuju da kikiriki pojačava memoriju i koncentraciju te sluh. Prehrambene vrijednosti kikirikija znaju cijeniti vegetarijanci, koji svakodnevno rabe njegove proizvode, kao i osobe koje imaju značajnih zdravstvenih tegoba zbog poremećaja nedostatka folne kiseline, kardiovaskularnih bolesti. Kikiriki također sadrži vlakna, iznimno korisna za nesmetano funkcioniranje crijeva.

Vlakna su također dobra za probavu. Ukoliko želite smanjiti vlastit rizik od raka debelog crijeva kao i stvaranja žučnih kamenaca, predlažemo da poznatu mahunarku (da, ne spada u orašaste plodove) uvedete u redovitu prehranu.

Gdje kupiti kikiriki brašno? 

Kikiriki brašno možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

nutrigold brašno od kikirikija

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.