Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Veganstvo nikada nije bilo ukusnije: Isprobajte neodoljive veganske namaze

Veganstvo nikada nije bilo ukusnije: Isprobajte neodoljive veganske namaze

Za prste polizati!

Raznolikost i prednosti veganski namaza su beskonačne, a njihov okus oduševljava ne samo vegane i vegetarijance, već i one koji ne prakticiraju ovaj režim prehrane. Krenimo u avanturu istraživanja najfinijih namaza koji se mogu jesti bez imalo grižnje savjesti!

Svi članci
15. siječanj 2024.

Veganski namazi predstavljaju izuzetno ukusan i održiv izbor za sve ljubitelje biljne prehrane. Ovi namazi, napravljeni isključivo od biljnih sastojaka, pružaju nevjerojatnu raznolikost okusa i tekstura, bez potrebe za životinjskim proizvodima.

Jedan od ključnih atributa veganskih namaza je njihova svestranost. Bez obzira jeste li zaljubljenik u klasični humus od slanutka, aromatični pesto od bosiljka, ili bogati avokado namaz, veganski namazi nude nebrojene mogućnosti zadovoljavanja vašeg nepca. Osim toga, oni često dolaze u različitim varijacijama, poput ljutih ili kremastih, prilagođavajući se individualnim preferencijama.

Mnoge od njih možete napraviti sami i okušati se u veganskom kulinarstvu, ali danas postoje i brojne gotove varijacije, toliko njih da će sigurno biti teško donijeti jedan izbor!

Kombinacije s veganskim namazima gotovo su beskrajne, a ovi namazi svidjet će se sigurno i onima koji nisu vegani.

Namaz od paprike

Svaki zalogaj ovog namaza otkriva prirodnu slatkoću crvene paprike, blagu pikantnost  i uravnoteženu kombinaciju začina. Osim što je izuzetno ukusan, ovaj namaz od paprike može se koristiti kao kremasti dodatak tostiranim kruhovima, grickalicama ili kao namaz za sendviče. Bez životinjskih proizvoda, omogućava vam uživanje u bogatom okusu paprike bez utjecaja na okoliš. No, ako se želite okušati sami u izradi namaza od paprike, pogledajte i naš recept.

Namaz od povrća

Kremasti namaz od povrća, pažljivo pripremljen od odabranih sastojaka, s mediteranskim daškom, idealan je uz raznovrsne vrste kruha, tosta ili dvopeka. Osim što pruža izvrsno iskustvo uz ove pekarske poslastice, ovaj namaz je sjajan i kao dodatak jelu ili umaku, unoseći neodoljiv okus i kremastu teksturu. Savršeno se slaže s raznolikim svježim povrćem, pružajući dodatnu dimenziju okusa. Njegova izuzetna kvaliteta dolazi do izražaja kao ukusan preljev za povrtnu salatu, čineći svaki zalogaj nezaboravnim i unoseći dodir Mediterana u vašu kuhinju.

Namaz od avokada

Osim što je izvrstan kao namaz na tostu ili kruhu, namaz od avokada možete koristiti kao preljev za sendviče, dodatak salatama ili umak za palačinke. Njegova svestranost čini ga savršenim saveznikom u kuhinji za brze i ukusne obroke. Avokado, bogat zdravim mastima, čini ovaj namaz izuzetno kremastim i nježnim na nepcu. Citrusne note dodaju svježinu i uravnotežavajuće arome, čineći svaki zalogaj osvježavajućim i ugodnim. Ovaj namaz je ne samo ukusan, već i prepun hranjivih tvari poput vitamina E, K i B6, kao i folne kiseline. Veganski namaz od avokada Tofutown, samo je jedan u nizu ovog izuzetnog brenda koji ima pregršt namirinica posebno namijenjenih veganima.

Namaz od tune

Ovaj izuzetan namaz sadrži bogate biljne proteine poput proteina graška i boba te morske alge, pružajući vam kvalitetne nutrijente za održavanje snage i vitalnosti. Repičino ulje, puno omega-3 masnih kiselina, čini ovaj namaz ne samo ukusnim, već i izuzetno zdravim izborom. Ovaj namaz idealan je na tostu, sendvičima ili kao ukusan umak za povrće. A tu je i naš veganski recept za paštetu od tune!

 

Namaz od rukole i senfa

Namaz od senfa i rukole predstavlja jedan od najosvježavajućih veganskih namaza! Ovaj ukusni namaz dobiven je isključivo od 100% organskih sastojaka čije se arome savršeno kombiniraju, stvarajući čistu delikatesu. Gorušica, kao ključni sastojak ovog namaza, obogaćuje ga blago gorkastim notama i pritom pruža brojne prirodne prednosti za naš organizam. Sjemenke suncokreta poznate su po svojem izuzetnom nutritivnom sastavu i neodoljivom orašastom okusu. Rukola donosi nam izvrstan izvor vitamina i zdravih nutrijenata, obogaćujući namaz specifičnim osvježavajućim gorkastim okusom. Razmazujte ga po omiljenim krekerima, hrskavom domaćem kruhu ili dodajte kao prefini umak uz različite namirnice po vašem izboru.

Hummus s maslinama

Humus je bliskoistočni umak, namaz ili slano jelo od kuhanog, zgnječenog slanutka izmješanog s tahinijem, limunovim sokom i češnjakom. Standardni dodaci na Bliskom istoku uključuju maslinovo ulje, nekoliko cijelih zrna slanutka, peršin i papriku. Ovaj namaz ipak maslinu stavlja kao glavni okus, unoseći dašak svježine i mora u vaše delicije. Hummus je idealan kao dodatak za sendviče i burgere, namaz na kruh, bruskete i kanapee, kao dresing za salate i kao umak. 

Raznolikost sastojaka poput avokada, orašastih plodova, povrća i mahunarki omogućava veganskim namazima da zadovolje različite prehrambene potrebe, pružajući istovremeno i hranjive benefite.

Važno je naglasiti da veganski namazi nisu samo za vegane, već predstavljaju pristupačnu i ukusnu opciju za sve koji žele promijeniti svoju prehranu ili smanjiti unos životinjskih proizvoda. S porastom popularnosti veganske prehrane, ponuda veganskih dodataka svakodnevno se širi, pružajući još veći izbor i u području alternativnih namaza prilagođenih svim ukusima i potrebama.

Ovi veganski namazi predstavljaju poticaj na putu prema zdravijem i održivijem načinu prehrane, čineći svaki zalogaj istinski užitkom za nepce i doprinosom očuvanju naše planete. No, ne zaboravite da to nije sve, jer u našoj ponudi doista imate pregršt veganskih namaza, od stotine slanih, do stotine slatkih. 

Ako se pak želite okušati u pripremi vlastitih namaza, za vas imamo pregršt recepata za zdrave namaze.

A kako bi svaki proizvod bio još draži, prijavom na naš newsletter, ostvarujete 10% popusta na prvu narudžbu!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.