Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Veganski jelovnik - primjer obroka za 7 dana

Veganski jelovnik - primjer obroka za 7 dana

Tjedni veganski jelovnik i recepti koji će brzo postati vaši omiljeni!

Razmišljate li o djelomičnom ili potpunom prelasku na biljnu prehranu? Ako je vaš odgovor potvrdan ili jednostavno želite isprobati nešto ukusno i novo, nastavite čitati članak jer vam donosimo primjer veganskog tjednog jelovnika i neke od naših omiljenih veganskih recepata, koji će zasigurno oduševiti i vaša nepca! 

Svi članci
15. siječanj 2024.

Pomno planirana veganska prehrana može imati brojne zdravstvene benefite, pa stoga ne čudi njena sve veća popularnost. Vegani ne konzumiraju proizvode životinjskog podrijetla iz etičkih, zdravstvenih i ekoloških razloga. Stoga, ukoliko se odlučite za ovaj oblik prehrane, vrlo vjerojatno ćete zamijeniti meso, jaja i mliječne proizvode s obiljem biljne hrane, voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama, mahunarkama i orašastim plodovima. 

Prijelaz na vegansku prehranu lakši je nego što većina ljudi misli. Ipak, potrebno je ponešto dodatnog istraživanja o namirnicama i prehrani, ali i detaljno planiranje obroka i tjednog jelovnika. Ovisno o vašem znanju, budžetu i kulinarskim vještinama, možda biste također trebali razmisliti o uzimanju određenih dodataka prehrani kako biste osigurali preporučeni dnevni unos svih hranjivih tvari, poput vitamina b12, kalcija, vitamina D, selena, joda i omega 3 masnih kiselina, prijeko potrebnih za normalno funkcioniranje organizma. Više o veganskoj prehrani, dodatcima prehrani i zdravlju pročitajte u našem opsežnom vodiču.

Veganski jelovnik - primjer obroka za 7 dana

Veganska prehrana može biti zdrava ako se pomno i pravilno planira. Prvenstveno treba paziti na unos dovoljne količine svih potrebnih nutrijenata, kao što su proteini, vitamini i minerali. Također, važno je jesti raznoliko i u prehranu uvrstiti što više organskih namirnica.

U nastavku donosimo prijedlog jednostavnog veganskog jelovnika koji pokriva tjedan dana veganskih obroka. Ovaj jelovnik je samo primjer i inspiracija koji pokazuje kako veganski jelovnik može biti itekako ukusan, raznolik i zdrav! Slobodno ga prilagodite svojim mogućnostima i osobnim preferencijama.

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda

Četvrtak

Petak

Subota

Nedjelja

Ne zaboravite mijenjati izvore proteina i povrća tijekom dana, jer svaki od njih osigurava različite vitamine i minerale koji su važni za vaše zdravlje.

Veganski recepti - koje morate isprobati!

Bez obzira jeste li vegan ili niste, ako želite unijeti nove okuse, boje i mirise u svoj tjedni jelovnik svakako isprobajte fine i zdrave recepte iz našeg zdravog kutka. Svakodnevno za vas pripremamo veganske recepte koji svojim okusom oduševljavaju na prvi zalogaj. Mnoge od njih možete pronaći u našem detaljnom vodiču. Za još mnoštvo finih veganskih recepata bacite oko na naše besplatne kuhariceA ako isprobate recepte, svakako nam javite vaše dojmove! 

Gdje kupiti vegansku hranu i veganske proizvode?

Najkvalitetnije, organske i provjerene veganske proizvode po odličnim cijenama možete naći u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

I za kraj, jedan prijedlog!

Ako razmišljate o potpunom ili djelomičnom prelasku na vegansku prehranu, odvojite jedan dan tjedno samo za vegansku hranu. "Bezmesni ponedjeljak" smatra se odličnim načinom da uronite u svijet biljne prehrane. Takvi kratki izleti, mogu vam pomoći da izgradite jelovnik biljnih obroka koje volite, olakšavajući vam daljnje smanjenje količine životinjskih proizvoda u prehrani tijekom vremena, naravno ako to želite! 

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane!  

Pročitajte i sljedeće članke:

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.