Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Dijetalni ledeni vjetar
Međuobrok - Slatko jelo

Dijetalni ledeni vjetar

Svi recepti
25. svibanj 2016.

Ljubitelji ste ledenog vjetra u svim kombinacijama voća? Onda je krajnje vrijeme da se bacite na posao i krenete s pripremom ovog dijetalnog deserta s voćem kojeg sami izaberete. Bez grižnje savjesti, bez hrpe kalorija! Cijela količina kolača ima ukupno 2141 kcal, a može se podijeliti čak na 8 ili 10 komada...pa krenimo!

Dijetalni ledeni vjetar - recept

Priprema: 

  1. Mekinje, prašak za pecivo, protein, jaja, mlijeko, kokosovo ulje i steviju dobro izmiješati i pustiti da stoje 15 minuta. Upaliti pećnicu na 180°C da se zagrije.
  2. Dok smjesa stoji, skuhati kremu: 500 ml mlijeka sa stevijom grijati na laganoj vatri.
  3. U odvojenoj posudi pomiješati vaniliju, gustin i 50 ml mlijeka koja se ulije u dobro zagrijano (ne smije prokuhati) mlijeko.
  4. Miješati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. Ugasiti vatru i pustiti da se hladi, dobro je svako toliko promiješati da se ne stvara korica na površini.
  5. U ovoj se fazi još ne koristi grčki jogurt.
  6. Nakon što smjesa za biskvit odstoji, treba ju podijeliti na dva dijela i staviti peći oko 45 min. Ja sam pekla u dvije jednake keramičke posude obložene masnim papirom istovremeno (dimenzije 15x30 cm), ali može se peći i jedan po jedan. Znati ćete da je biskvit pečen kada ga probodete čačkalicom a ona ostane potpuno suha.
  7. Izvaditi biskvite iz pećnice i pustiti da se hlade. Brže će se ohladiti ako ih izvadite i iz posuda na stol pa laganim pokretima odlijepite masni papir. Na nekoliko mjesta probodite biskvit vilicom.
  8. Jedan ohlađeni biskvit staviti u posudu (ja sam koristila onu u kojoj se pekao, zbog dimenzija) i premazati s 2/3 kreme od vanilije. Krema je gusta pa ju treba strpljivo razmazivati. Na kremu se slaže sloj tanko narezanih listića kiwija, što gušće da ne bude rupa. Potom treba staviti drugi biskvit. Slijedi opet krema, s time da se u preostalu kremu dodaje 150 g grčkog jogurta i još malo stevije te se dobro promiješa; ta gornja krema više nalikuje na šlag. Ukrasiti kolač tanko narezanom bananom.
  9. Kolač bi trebao preko noći stajati u hladnjaku.

Anja Štrbac, hvala na ovom ukusnom desertu!

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.