Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Domaće tortilje - jednostavan recept koji uvijek uspijeva!
Međuobrok - Slano jelo

Domaće tortilje - jednostavan recept koji uvijek uspijeva!

Svi recepti
12. svibanj 2023.

Domaće, mirisne, ukusne i tople tortilje su sve što vam je potrebno za pripremu ukusnog ručka, međuobroka ili večere, a dobra je vijest da ih je zaista jednostavno napraviti i kod kuće. 

Nakon što jednom pripremite domaće tortilje, sigurni smo da ćete rijetko posezati za kupovnim. Sve što vam treba za izradu neodoljivih domaćih tortilja je nekoliko jednostavnih i pristupačnih sastojaka koje vrlo vjerojatno već imate u smočnici. Uz to, trebat će vam jedna veća pouda, tava za pečenje i valjak, a recept za domaće tortilje čeka vas u nastavku!

Kako napraviti domaće tortilje?

Za izradu tortilja trebat će vam pet jednostavnih sastojaka: brašno, biljno ulje (suncokretovo, maslinovo ili kokosovo ulje), prašak za pecivo, sol i topla voda (dovoljno je zagrijati malo vode na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruća na dodir, ali ne i kipuća).  

Nakon što zamijesite glatko i podatno tijesto, podijelite ga u manje kuglice, ostavite prekrivene da odstoje 20ak minuta, a potom svaku kuglicu razvaljajte u krug. Tijesto možete razvaljati tako da tortilje budu debele ili tanke, velike ili male, ovisno o vašim preferencijama. Razvaljano tijesto potom stavite na tavu za palačinke i pecite s jedne i druge strane minutu do dvije, na umjerenoj vatri, dok tortilja ne porumeni.

Ako vam se tijesto za tortilju čini prevlažnim, jednostavno dodajte malo brašna. Tavu ne trebate nauljiti, budući da bi brašno koje prekriva tortilje trebalo spriječiti da se tortilje lijepe za tavu.

tortilje

Koje brašno koristiti za pripremu domaćih tortilja?

Tortilje se tradicionalno pripremaju s kukuruznim brašnom, no dobra je vijest da se slobodno možete poigrati i s različitim vrstama brašnima: pirovo ili integralno brašno su zdraviji, ali jednako ukusan izbor. Kvalitetna brašna eko proizvodnje možete kupiti u Tvornici Zdrave Hrane!

Kupi ovdje!

Domaće tortilje poslužit će vam za pripremu ukusnih tacosa, burrita, enchiladas i drugih meksičkih specijaliteta. U nastavku vas čeka jednostavan recept za domaće tortilje koje uvijek uspijevaju! 

tortilje

Homemade tortilje - jednostavan recept

Sastojci:

Postupak pripreme:

  1. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke, dodaj ulje i vodu te miješajte što gumenom lopaticom ili žlicom. Ako kod kuće imaš mikser za izradu tijesta, slobodno si olakšajte posao i tijesto zamijesi u njemu!
  2. Formirano, glatko i podatno tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i rukama ga mijesite još minutu do dvije. 
  3.  Nakon što je tijesto pripremljeno, ostavi ga da kratko odstoji oko 10 minuta, nauljeno i pokriveno čistim ručnikom kako se ne bi osušilo.
  4. Oblikujte kuglice od tijesta, ovisno o željenoj veličini i debljini tortilja.
  5. Preporučujemo da tijesto podijelite na 12 jednakih kuglica, a zatim ih razvaljaš u krug veličine tave.  Tavu zagrijte na srednje jakoj vatri.
  6. Razvaljanu tortilju položite na tavu i pecite ju 30 do 60 sekundi sa svake strane, odnosno dok se ne pojave sitni smeđi mjehurići na površini tijesta. 
  7. Zatim premjesti tortilju na čisti tanjur, prekrijte ju ubrusom i ostavi sa strane.  
  8. Ponovite postupak s preostalim kuglicama tijesta. Poslužite ih tople uz omiljene dodatke!

Uz tortilje napravite i neki od sljedećih zdravih i ukusnih umaka: 

domaće tortilje s povrćem

Prijavite se naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.