Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Slano i slasno Tofu s tjesteninom postat će vaš omiljeni vege ručak
Glavno jelo

Tofu s tjesteninom postat će vaš omiljeni vege ručak!

Svi recepti
02. siječanj 2023.


Tjestenina s tofuom - recept za brzi vege ručak koji ćete zavoljeti na prvi griz! 

Ukoliko ste često u žurbi i ne stignete previše razmišljati o kuhanju, u pričuvi je uvijek dobro imati nekoliko brzih i zdravih recepata. Jedan takav je i recept koji danas dijelimo s vama - za ukusnu i brzu tjesteninu s tofuom, limunom, maslinovim uljem i češnjakom. Na stolu će biti poslužena za dvadesetak minuta, garantiramo!

Svileni tofu, neodoljiv okus maslinovog ulja, svježina limuna, aroma luka i češnjaka čine ovo jelo savršeno ukusnom gastro delicijom. Bogata i kremasta tjestenina s tofuom odličan je izbor za brzinski, vegetarijanski ručak tijekom radnog tjedna. Priprema je zaista jednostavna i prije svega brza, a popis sastojaka zadovoljit će i najveće zdravoljupce!  No, prije recepta i detaljnijih uputa, upoznajte tofu - omiljenu namirnicu vegana i vegetarijanaca. 

Što je tofu? 

Tofu je jedan od najpopularnijih sastojaka u veganskoj prehrani, ne samo zbog odličnih hranjivih vrijednosti već i zbog svog fantastičnog okusa.

Ako još niste kuhali s tofuom, vrijeme je da ga isprobate, a sigurni smo da će se nakon prvog kušanja redovito naći na vašem tjednom jelovniku. Poznat i kao sir od soje, tofu je odličan izbor za svaki obrok. Kad se marinira sa začinima ili pirja u različitim umacima, tofu poput spužve upija arome i može imati gotovo svaki okus koji poželite. Ovaj nevjerojatno ukusan sojin proizvod bogat je izvor bjelančevina zbog čega predstavlja idealnu zamjenu za meso u veganskom i vegetarijanskom jelovniku. 

U 100 grama tofua nalazi se oko 76 kalorija, što je odlično za sve na dijetalnoj prehrani. Uz to, tofu je potpunog aminokiselinskog profila, niskog je udjela ugljikohidrata uz malo veći udio nezasićenih masnih kiselina. Dobar je izvor kalcija, kalija i fosfora, vrlo se lako probavlja, a iskoristivost bjelančevina je preko 60 posto.

Kremasta tjestenina s tofuom

U receptu za ukusnu tjesteninu s tofuom koristili smo svileni tofu koji krasi izuzetno kremasta tekstura te je savršen za pripremu umaka, namaza i juha, ali i deserta. Umak od tofua, češnjaka, luka, limuna i maslinovog ulja priprema se u blenderu, što znači da ćete ga napraviti u par minuta, a uz to nećete trebati brinuti o hrpi prljavog posuđa.

Neizostavan dio ovog ukusnog jela je Nutrigold prehrambeni kvasac. Izuzetno je bogat izvor bjelančevina, sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina te prirodno sadrži vitamin B12.  Okusom neizmjerno podsjeća na sir, točnije parmezan, bez kojeg ljubitelji tjestenine ne mogu zamisliti svoj obrok. Ako tom okusu nadodamo neodoljive orašaste arome u laganoj, prhkoj strukturi, dobili smo savršen dodatak tjestenini s tofuom!

Tjestenina s tofuom savršeno je kremasta, sočna i ukusna te je odličan izbor za brzi ručak ili večeru. Uživajte u zdravom i ukusnom jelu i ne zaboravite nam javiti svoje dojmove. Recept vas čeka u nastavku, a popis sastojaka koje smo koristili navedeni su s desne strane. 

Brzi recept za tofu s tjesteninom

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte.
  2. Luk i češnjak kratko prodinstajte pa ih zajedno s ostalim sastojcima izradite u blenderu.
  3. Umak prelijte preko tjestenine.

Još zdravih i ukusnih recepata čeka vas na našem besplatnom NEWSLETTERUPrijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu.

Isprobajte i sljedeće brze i ukusne recepte iz našeg zdravog kutka:

Dobar tek! 

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.