Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Slano i slasno Hrskavi tofu nuggetsi: Sla(s)ni vege recept za sve generacije
Glavno jelo

Hrskavi tofu nuggetsi: Sla(s)ni vege recept za sve generacije

Svi recepti
02. siječanj 2023.

Okusom neodoljivo podsjećaju na nuggetse koje smo navikli jesti u raznim lancima brze prehrane - izvana su hrskavi, iznutra savršeno sočni! Slasni veganski nuggetsi s tofuom oduševit će i najzahtjevnija nepca, a recept koji uvijek uspijeva, donosimo u nastavku! 

Meso je u ovim vege nuggetsima zamijenjeno tofuom (sirom od soje). Tofu je izvrstan izvor bjelančevina zbog čega predstavlja idealnu zamjenu za meso svim veganima i vegetarijancima. Potpunog  je aminokiselinskog profila, niskog je udjela ugljikohidrata, dobar je izvor kalcija, kalija i fosfora. Vrlo se lako probavlja, a iskoristivost bjelančevina je preko 60%. 

Može se pripremiti na bezbroj kreativnih i ukusnih načina, a vege nuggetsi su definitivno jedan od najkreativnijih i najukusnijih! Savršeno su hrskavi izvana i prekrasno mesnati iznutra – zaista najbolje teksture i okusa zahvaljujući ukusnoj marinadi.  Nakon prvog kušanja, sigurni smo da će tofu nuggetsi postati vaš omiljeni hrskavi zalogaj! 

Ključni savjeti za izradu veganskih nuggetsa

Prije nego se bacite na pripremu, imamo nekoliko ključnih savjeta kako napraviti najbolje veganske nuggetse koje ćete ikada probati. Za početak pritisnite tofu i iscijedite sav višak vode iz tofua. Drugi savjet odnosi se na mariniranje tofua. Napravite laganu marinadu, koja će se upiti u unutrašnjost tofua, čineći teksturu tofua još boljom, a svaki zalogaj savršeno ukusnim i sočnim. Tofu možete marinirati 30 minuta ili ako imate vremena (i strpljenja) preko noći.

Priprema tofu nuggetsa je jednostavna i neće vam oduzeti mnogo vremena. Za početak tofu je, kao što smo već naveli, potrebno marinirati. Ukusnu marinadu napravite od tamari umaka, vode, češnjaka u prahu, dimljene paprike i prehrambenog kvasca. Tofu bi trebao ostati u marinadi pola sata kako bi poprimio bogat okus i aromu. 

Marinirani tofu panirali smo u smjesi od jabučnog octa, pirovog bijelog brašna i napitka od badema, a potom smo tofu obilno “uvaljali” u mješavinu cornflakesa, krušnih mrvica i prehrambenog kvasca. Pripremljene tofu nuggetse možete pržiti na malo ulja ili ispeći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dvadesetak minuta. 

Bez obzira koju opciju odabrali, ukusni i hrskavi tofu nuggetsi oduševit će vas teksturom i okusom. Poslužiti ih možete uz pečene krumpiriće i omiljene zdrave umake. Uživajte u hrskavom i nutritivno bogatom obroku uz Tofu nuggetse!

Vege recept za tofu nuggetse

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke za marinadu.
  2. Tofu narežite na kockice pa ga marinirajte 30 minuta ili preko noći.
  3. Marinirani tofu uvaljate u brašno pa u smjesu za paniranje pa u mrvice.
  4. Pržite na malo ulja nekoliko minuta sa svake strane ili ispecite u pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta.

Još zdravih i ukusnih recepata čeka vas na našem besplatnom NewsletteruPrijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu.

Isprobajte i sljedeće recepte:

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.