Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Tiramisu obožavatelji, ova zobene kaša je ultimativni recept za vas!
Doručak

Tiramisu obožavatelji, ova zobene kaša je ultimativni recept za vas!

Svi recepti
29. ožujak 2022.

Tiramisu. Taj talijanski klasik obožavan i izvan granica Italije! Tko ga voli, neka ostane još malo ovdje s nama...jer radimo zobenu kašu koja neooodoljivo podsjeća na tradicionalni okus tiramisua.

Ovaj će vam se recept svidjeti na prvu jer nema puno sastojaka, a voljet će ga naročito oni koji ne znaju što bi doručkovali svako jutro.

Jutro je, niste raspoloženi za ništa osim šalice kave. E tu smo vas čekali! Ovo jutro, jedan espresso poslužite sebi, a jednog ostavite malo sa strane, jer radit ćemo tiramisu zobenu kašu.

Zobena kaša mnogima je doručak koji ne preskaču. No, kako je to čest izbor tako vrlo često ponestane i ideja kako pripremiti zobenu kašu na nov i ukusan način. Mi smo ju isprobali na tisuće načina - i s KRUŠKAMA I ORASIMA i u jednom SLATKOM OBLIKU i S MALINAMA I JAGODAMA, a i u KOMBINACIJI S KIKIRIKI MASLACEM, a sada nas je osvojila u tiramisu izdanju. A znate zašto? Zato što smo samo sve sastojke ubacili u lončić i to je bilo to.

Nema više izgovora poput "ne stižem kuhati ujutro", "prekasno sam se probudio/la", "kaša je bljutava i dosadna", jer upravo se jedan zdravi doručak pojavio u obliku vašeg omiljenog deserta! I dok tradicionalni tiramisu svoje korijene vuče s područja Venecije i sjeverne Italije, danas ga možemo u raznim oblicima kupiti i kušati diljem svijeta, a svako malo negdje pronađemo novu verziju recepta koja oduševi naša nepca. Tako smo i mi osmislili dvije inačice - jedan ljetni, osvježavajući i lagani TIRAMISU S JAGODAMA te jedan koji je BEZ ŠEĆERA.

Tiramisu je jedan od najprepoznatljivijih deserata svijeta. Kombinacija mascarpone sira, piškota, kakaa i kave oduševljava mnoge, pa ne čudi stoga da se ovo talijansko gastronomsko čudo s godinama počelo modernizirati te da su svi pokušali napraviti svoju verziju klasičnog tiramiusu-a. Ali nitko se nikada nije sjetio napraviti zobenu kašu u tiramisu verziji pa je pravo vrijeme da to napravimo sada!

Baš sada!

tiramisu

Tiramisu zobena kaša - recept

Priprema:

  1. Pomiješajte sve sastojke i loncu i kuhajte dok se ne zgusne.
  2. Prebacite u zdjelicu za serviranje, na vrh stavite grčki jogurt i pospite kakao prahom.

Kad ovaj desert završite grčkim jogurtom, dobit ćete taman dovoljnu dozu proteina i masti koja vam treba za početak dana.

Originalna receptura grčkog jogurta najčešće uključuje ovčje mlijeko, međutim zbog specifičnog mirisa ovčjeg mlijeka, najtraženiji jogurt je onaj spravljen od kravljeg mlijeka. Ovo "zdravlje smješteno u čaši" na 100 grama iznosi tek 55-60 kalorija no bitnije je naglasiti da je bogat kalcijem, kalijem, cinkom, proteinima, vitaminima B6 i B12. 

Ljubitelji tiramisua, sad kad ste sve pročitali, vrijeme je da vi nama javite svoje dojmove o ovoj finoj kaši. Imate li neki tajni sastojak koji dodajete? Vegani, na koji način vi zamjenite grčki jogurt? Slušamo savjete i otkrivamo gastro tajne!

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.