Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Bez glutena i slatko, ove slastice može jesti svatko!

Bez glutena i slatko, ove slastice može jesti svatko!

Beglutenske delicije

Gluten, protein prisutan u pšenici, ječmu i raži, igra ključnu ulogu u održavanju teksture mnogih pekarskih proizvoda koje toliko volimo. Međutim, za one koji su intolerantni na gluten, njegova prisutnost može izazvati niz zdravstvenih problema, uključujući celijakiju ili osjetljivost na gluten. Srećom, svijet slastica bez glutena doživljava pravu renesansu, nudeći bogatstvo ukusnih alternativa za one koji žele uživati u slatkim delicijama bez straha od nuspojava.

Svijet slastica bez glutena nudi nevjerojatnu raznolikost i bogatstvo okusa. Od sočnih kolača do hrskavih kolačića, od raskošnih torti do osvježavajućih sladoleda, mogućnosti su beskrajne. Tradicionalni recepti su prilagođeni kako bi se eliminirao gluten, a upotrijebljene su alternative poput brašna od riže, kukuruznog brašna, bademovog brašna ili brašna od kokosa kako bi se postigao isti sjajan okus i tekstura. Detaljan vodić o bezglutenskoj prehrani možete pročitati ovdje.

Osim toga, u danas su sve više prisutni gotovi slatkiši kao što su bomboni, keksi, lizalice i pločice bez glutena, zbog čega je bezglutenska slatka prehrana uvelike olakšana. Dakako, uvijek treba pripaziti na količinu slatkoga koje unosimo u svoj organizam, no s mjerom i kontroliranjem, može se bezbrižno uživati u zdravim slasticama.

Izazovi i rješenja

Kada se radi o izradi slastica bez glutena, postoje neki izazovi s kojima se susreće svaki kulinarski entuzijast. Bezglutenska brašna često imaju drugačiju teksturu i elastičnost od pšeničnog brašna, što može utjecati na krajnji proizvod. Međutim, kreativni pristupi i pravilno odabrani sastojci mogu pomoći u prevladavanju ovih izazova.

Osim toga, važno je osigurati da slastice budu zaista bez glutena, što znači da se moraju proizvoditi u potpuno čistim okruženjima kako bi se izbjeglo onečišćenje glutenom. Certificiranje i strogi postupci kontrole kvalitete su ključni za osiguranje sigurnosti za one koji su osjetljivi na gluten.

Najbolji slatkiši bez glutena

Svijest o zdravstvenim prednostima bezglutenske prehrane sve više raste, što rezultira povećanom potražnjom za slasticama bez glutena. Restorani, kafići islastičarnice diljem svijeta sve više nude opcije bez glutena u svojim jelovnicima kako bi zadovoljili potrebe svojih gostiju. U našoj Tvornici posebno pazimo na bezglutenske delicije, stoga ako se borite s potragom za slatkim zalogajima bez glutena, mi za to imamo rješenje.

Sendvič keksi s vanilijom

Inspirirani klasičnim Oreo keksima, ovi bezglutenski Nutrigold keksi pružaju isti neodoljivi doživljaj okusa, ali bez prisutnosti glutena. Ono što čini Nutrigold sendvič kekse posebnima je njihova jedinstvena receptura. Umjesto tradicionalnog pšeničnog brašna, koristi se rižino brašno koje daje istu hrskavost i blagu aromu, ali bez prisutnosti glutena. Meko punjenje od vanilije dodatno obogaćuje ovaj slatki užitak. Svaki zalogaj keksa pruža nezaboravno iskustvo, ako konzumirate bezglutensku prehranu, nećete osjetiti nikakav nedostatak uz ove kekse. A tu su i tradicionalni linzeri, isto tako bez glutena!

Biskviti

Orgran je brand koji se pobrinuo da u hrani uživaju svi koji imaju razne alergije na hranu. Nema te alergije ili intolerancije za koju se nije pobrinuo, pa u njegovim proizvodima možete pronaći sve - od zamjena za jaja do bezglutenskih slatkiša pogodnih i za vegane. Biskvitni keksi s punjenjem od marelice bez glutena savršeni su za sve prigode. Slatko punjenje daje dovoljnu dozu slatkoće i svježine, a ovi biskviti neodoljivo podsjećaju na one koje smo jeli kod svojih baka. Dolaze i u okusima jabuke i cimeta i maline, a na vama je da odaberete koji bezglutenski biskvit će se pronaći u vašoj košarici! 

Gumeni bomboni

Gumeni bomboni jedna su od najomiljenijih slastica, a Bombus gumeni bomboni  dolaze u različitim okusima i to bez glutena. Blago kiselkaste voćne arome crnog ribiza u slatkim Bombus gumenim bombonima koji su zaslađeni samo prirodno prisutnim šećerima ujedno sadrže dodatak vitamina C i željeza. Osim toga, tu su okusi breskve, jagode, manga i trešnje. Za pauzu ili slatki snack, ovi bezglutenski bomboni sigurni su za bilo koga tko izbjegava gluten ili ga jednostavno ne smije jesti.

Čokolade

I čokolade su jedna od delicija koje se prve pronađu u rukama kada žudimo nešto slatko, a Frankonia je napravila liniju nekoliko veganskih čokolada s različitim okusima koji su između ostalog i bez glutena! Ova sa slanom karamelom svima će zapeti u oko zbog svog neodoljivog okusa, ali tu su i one s keksom, malinom ,limunom, kokosom, lješnjakom - ma svime što poželite. Uz ovu čokoladu, ne morate brinuti prehrambenim ograničenjima, jer ona ne postoje s ovim izvrsnim čokoladama!

Proteinske pločice

Proteinske pločice već su česti dodatak koji svatko ima u svojoj torbi za pauzu, dizanje energije između treninga ili kao slatki snack između obroka. Roobar proteinska pločica veganska je verzija pločice čiji izvor proteina potječe iz komplementarnih proteina riže i graška. Bazu pločice čine ukusni indijski oraščići, a potpuni okusni doživljaj daju odličan spoj trešnje i čokolade s komadićima kokosa, a dodatan plus - nema gluten! Zato u pauzi bez brige o sastavu, možete uživati u ovoj pločici.

Slatki namaz

Navikli smo na namaz od lješnjaka ili kikirikija, no namaz od pistacija nešto je što sve više postaje popularno. Ovaj kremasti namaz pogodan je za vegane i osobe koje izbjegavaju gluten, a njegov bogat okus donosi najbolje od ovoga ploda. Na kruhu, palačinkama, waflima, tortama i kolačima, namaz od pistacija daje božanstven okus kojem nećete moći odoljeti. Bez brige o sastavu, ovu namirnicu lako ćete uvrstiti u svoj jelovnik jer je potpuno bez glutena!

Slastice bez glutena su ne samo alternativa za one koji su intolerantni na gluten, već su postale i pravi gastronomski užitak za mnoge. Od bogatih čokoladnih kolača do osvježavajućih proteinskih pločicai, svatko može uživati u slasticama bez osjećaja krivnje ili straha od nuspojava. Bez obzira jeste li osjetljivi na gluten ili jednostavno želite istražiti nove okuse, svijet slastica bez glutena nudi nešto za svakoga. 

Ne zaboravite se pretplatiti na naš newsletter i prilikom prve narudžbe ostvarite 10% popusta!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.