Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Bezglutenski meni - donosimo ti jelovnik za cjelodnevno kuhanje bez glutena

Bezglutenski meni - donosimo ti jelovnik za cjelodnevno kuhanje bez glutena

Od jutra do mraka, bez glutena namirnica svaka!

Putovanje kroz dan bez glutena uz naše prijedloge može početi odmah sada!

Bezglutenska prehrana postaje sve više prisutna u današnjem svijetu, bilo zbog medicinskih razloga poput celijakije ili osjetljivosti na gluten, ili jednostavno zbog želje za zdravijim načinom prehrane. Planiranje dana bez glutena može biti izazovno, ali s pravim savjetima i strategijama, to može biti jednostavno i zadovoljavajuće iskustvo. U našoj trgovini, pregršt je namirnica i recepata bez glutena, a kako bi se lakše organizirali u danu, donosimo jedan dnevni meni od doručka do večere što pripremiti.

Doručak

Započnite dan bez glutena s hranjivim i ukusnim obrocima. Umjesto tradicionalnog kruha ili žitarica koji sadrže gluten, odaberite bezglutenske opcije poput kvinoje, heljde ili bezglutenskih pahuljica. Poslužite ih s voćem i orašastim plodovima za dodatnu hranjivost i okus. Osim toga, razmislite o pripremi smoothieja s voćem, povrćem i proteinskim prahom bez glutena za brz i jednostavan doručak. Bezglutenska zobena kaša jednostavan je i zdrav izbor za bogat doručak bez glutena. Ako želite još ideja, mi vam donosimo dva recepta:

Ručak

Za ručak, razmislite o raznovrsnim salatama s povrćem, proteinima poput tune, te dodacima kao što su avokado i orašasti plodovi. Umjesto tradicionalne tjestenine ili kruha, odaberite bezglutenske alternative poput tjestenine od riže ili salata od kvinoje. Osim toga, juhe na bazi povrća često su bez glutena i mogu biti ukusna i hranjiva opcija za ručak. Uz tjesteninu od riže i kukuruza možete odabrati neki od naših umaka bez glutena ili se okušati napraviti svoj:

Večera

Za večeru, pripremite bogate i ukusne obroke bez glutena poput pečeno povrća s bezglutenskim žitaricama i mahunarkama poput leće ili heljde. Također možete isprobati napraviti bezglutensku palentu kao odličan prilog ili glavno jelo s nekim umakom, mlijekom ili vrhnjem - mogućnosti su beskrajne. Ne zaboravite na raznolikost i uravnoteženost u prehrani kako biste osigurali unos svih potrebnih hranjivih tvari. Evo i nekoliko recepata s palentom:

Užina

Za užinu, grickajte voće, povrće s humusom, orašaste plodove ili bezglutenske energetske pločice. Ove opcije su praktične i hranjive te pružaju potrebnu energiju između obroka. Mi vam predlažemo kukuruzni cornflakes bez glutena, napravljen od visokokvalitetnog kukuruznog brašna. Ovaj cornflakes nudi istu hrskavost i bogatstvo okusa kao i tradicionalna verzija, ali bez prisutnosti glutena. Osim što je odličan izbor za doručak , mogu biti i ukusan snack. S mlijekom, biljnim napitkom ili potpuno samostalno, Nutrigold cornflakes  nudi odličan, zdrav i hranjiv izbor bez glutena u svako doba dana.

Vrijeme za kavu!

Prave kavoljupce zasigurno će razveseliti činjenica da postoje brojne bezglutenske kave, zbog čega se ne moraju birnuti oko prehrambenih ograničenja. Bezglutenska kava od bezglutenske zobi i ekstrakta kave predstavlja ukusan i zadovoljavajući napitak koji će oduševiti ljubitelje kave širom svijeta. Napravljen od kontrolirano organskih sastojaka, ovaj napitak pruža savršenu kombinaciju okusa i kvalitete.

 

Planiranje dana bez glutena može biti izazovno, ali uz pravilne smjernice i strategije, to može postati zadovoljavajuće i ukusno iskustvo. Kombinirajte raznovrsne namirnice poput voća, povrća, proteina, orašastih plodova i bezglutenskih žitarica kako biste osigurali uravnotežen i hranjiv obrok. S pravim pristupom, bezglutenska prehrana može biti ukusna, zadovoljavajuća i korisna za vaše zdravlje!

Za nove ideje, recepte  i savjete, pretplatite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve narudžbe! 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.