Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Policistične jajnike moguće je smiriti uz pomoć prirode

Policistične jajnike moguće je smiriti uz pomoć prirode

Lijekovi iz prirode.

Neravnoteža hormona može uzrokovati promjene u menstrualnom ciklusu, promjene na koži, male ciste na jajnicima, probleme sa začećem....

Svi članci
27. siječanj 2022.


Dijagnoza policističnih i mikrocističnih jajnika što je gotovo isto, nažalost, danas je vrlo česta. Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je stanje u kojem postoji neravnoteža ženskih spolnih hormona, a zahvaća oko deset posto žena reproduktivne dobi diljem svijeta. Riječ je o vrlo složenom i kompleksnom metabolično  hormonalnom poremećaju čiji uzrok nije u potpunosti jasan. Ipak, u većini je slučejva uzrokovan inzulinskom rezistencijom.

Neravnoteža hormona može uzrokovati promjene u menstrualnom ciklusu, promjene na koži, male ciste na jajnicima, teže začeće i slične probleme.

Kod liječenja ovog problema uvijek se savjetuje pažljivija i zdravija, uravnotežena prehrana s ciljem regulacije razine šećera u krvi i smanjenje prisutne upale.  Uz to, jedna od ključnih preporuka liječnika je skidanje suvišnih kilograma (ukoliko postoji njihov višak).

Također, sve više žena počinje koristiti kontracepcijske pilule kako bi regulirale menstrualni ciklus. 


Evin čaj 80 g Suban

Prirodni "lijekovi" za policistične jajnike

Ipak, priroda je tu da pomogne pa zato u borbi s policističnim jajnicima. Postoji nekoliko biljaka koje imaju povoljan učinak na uravnoteženje hormona. Ako imate PCOS svakako dajte šansu čaju od nevena.

Neven ima protuupalno djelovanje, pomaže u zacjeljivanju rana. Uspješan je u borbi protiv problema s jetrom, bubrezima i urinarnim traktom, koristi se u liječenju virusa herpesa i hepatitisa. Također se primjenjuje u liječenju proljeva, upale crijeva, grčeva u trbuhu i zatvora. Pomaže i kod menstrualnih grčeva.

Čaj od cvijeta nevena izuzetno je djelotvoran za ublažavanje bolnih menstruacija ali i za reguliranje nepravilnog i neredovitog menstruacijskog ciklusa. Potrebno ga je konzumirati sedam dana prije početka menstruacije, nastavlja se piti i za vrijeme menstruacije, sve do njenog završetka. Čaj se pripravlja tako što se jedan do dva cvijeta nevena preliju s 2 dl kipuće vode. Čaj se može po želji zasladiti medom, a potrebno je popiti dvije do tri čaše dnevno.




 

Nevenov čaj u ginekologiji je naširoko poznat i rado se preporučuje ženama no čaj za ciste se može napraviti i tako što se od jednakih količina nevena, koprive i stolisnika napravi čaj.

Upravo je u Evinom čaju ta kombinacija biljaka, koje imaju antispazmolitičko djelovanje, mogu otkloniti grčeve maternice, olakšati PMS i tegobe koje prate menstruaciju, uspostaviti normalan ciklus te ujedno i eliminirati ciste.

Prijavite se na naš besplatan NEWSLETTER i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.