Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Najbolji prirodni šamponi za zdravu i sjajnu kosu

Najbolji prirodni šamponi za zdravu i sjajnu kosu

Bez silikona, parafina i drugih naftnih derivata.

Štetne kemikalije u kozmetici mogu dovesti do zdravstvenih problema, a ako želite voditi čisti “zeleni” život razmislite o izbacivanju toksičnih sastojaka iz svoje svakodnevne rutine i posegnite za prirodnim šamponima za kosu koji ne sadrže umjetne boje, parabene, silikone i alkalne sapune. 

 

Svi članci
01. veljača 2018.

Odabir organskog šampona i regeneratora je prvi korak u potpunom uklanjanju kemikalija. Vrlo se lako mogu pronaći u prodavaonicama zdrave hrane i premda su malo skuplji osiguravanju proizvod bez toksičihe kemikalija.

Prirodni šamponi pomažu nahraniti kosu s prirodnim mineralima, biljnim ekstraktima i uljima.

Istina je kako je organska njega blaža za vlasište, vraća mu pH u balans, njeguje vrhove i dužine bez da im daje na težini, miriše svježe. Zapravo ima toliko prednosti da samo trebate odabrati idealan šampon po tipu svoje kose.

Da je prirodna kozmetika čista dokazuje to da je bez parabena, SLS, mineralnih ulja i bez polietilena.

Fushi šampon za kosu Argan & Amla - bez kemikalija i umjetnih parfema

Fushi šampon Argan & amla sadrži 80% organskog bilja i ulja s blagim deterdžentima. Ova inovativna botanička mješavina sadrži svježe prešano Arganovo ulje, ulje Kamelije i ekstrakt Brahmi biljke kako bi oživio i vratio kosu do visokog sjaja i punog volumena. Jedinstveni spoj u kombinaciji s biljkom Amalaki te Biotinom koji pomažu u obnavljanju suhe kose, umiruju kožu glave i čuvaju zdravlje kose. Amalaki (indijski ogrozd) poznat je kao bogat izvor vitamina C i pomaže održati folikule dlake dok hrani kosu od korijena. Svježe prešani Brahmi, Argan i Kamelija  poznati su po svojim svojstvima pomlađivanja. Koriste se renomirana, etički zasnovana, hladna i svježe prešana nerafinirana ulja u ovoj odličnoj njezi za kosu. Svježe prešano svake sezone žetve za isporuku najviše kvalitete i učinkovitosti. Fushi proizvodi za njegu kose su bez parabena, raznih kemikalija i umjetnih parfema.

Kruti šampon za suhu kosu - Kuća magične trave

Prirodni kruti šampon za suhu i oštećenu kosu sadrži  prirodne sastojke poput koprive, matičnjaka i maslinovog ulja. Svaki od sastojaka dodan je s ciljem obnove kose i uspostavljanja ravnoteže tjemena. Kopriva jača kosu, te sprječava njezino ispadanja te pojavu peruti, melisa hidratira kosu dajući joj prirodan sjaj, a maslinovo ulje dubinski hranu kosu i održava njezinu čvrstoću. KMT kruti šampon ne sadrži dodatne konzervanse, a ugodan miris posljedica je dodatka eteričnih ulja.

 

Argiletz šampon za kosu od bijele gline

Argiletz šampon za kosu obogaćen je bijelom glinom koja nježno čisti vlasište, a med i aloe vera hrane i vlaže kosu bez osjećaja težine. Ovaj šampon pružiti će vašoj kosi prirodni sjaj i volumen, a esencijalno ulje slatke naranče osigurat će ugodan citrusni miris svježine. Argiletz šampon sa 100% prirodnom kaolinskom bijelom glinom pročišćava korijen kose, hidratizira vrhove te doprinosi osjećaju svježine i duljem osjećaju čiste kosu. Posebno prilagođen potrebama oštećene kose. Blago, biljno i nježno čisti kosu i vlasište. 

šampon od bijele gline

SHIKAKAI - prirodni šampon u prahu 

Shikakai obiluje vitaminima C, A, D, E i K koji imaju snažan antioksidativni učinak na vlasište. Zbog niskog pH (4,5-5,0) omogućuje normalnu funkciju vlasišta i ne uklanja zaštitni masni sloj s kose i vlasišta, a djeluje poput nježnog pilinga, uklanja peruti i hrani folikule vlasi. Za razliku od industrijski proizvedenih preparata za njegu kose i tijela, shikakai prah ne sadrži umjetne boje, parabene, silikone, alkalne sapune i različite štetne sastojke. Osim toga, shikakai jača korijen kose, smanjuje ispadanje kose, daje kosi sjaj, mekoću i podatnost, održava je hidratiziranom, povećava volumen. Upute za upotrebu: 10-20g praha (ovisno o dužini kose) pomiješajte s vodom dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta te pustite da odstoji 30 minuta. Nanesite pripremljenu smjesu tako da ju dobro umasirate u kosu i vlasište, ostavite djelovati pet minuta i zatim dobro isperite. Nanosi se na mokru kosu. Nakon pranja nije potreban regenerator.

shikakai šampon za kosu

 

Urtekram - prirodni šampon protiv peruti

Kopriva je poznata i popularna višenamjenska biljka. Njeno se lišće koristi već stoljećima kao tradicionalni lijek. Pospješuje cirkulaciju krvi, te stimulira rast kose, potičući njen prekrasan miris. Ekstrakt koprive s mineralima, vitaminima, prije svega s vitaminom C i pantotenskom kiselinom te taninom, pospješuje prokrvljenost vlasišta i tonizira, regulira ravnotežu vlage i sprječava isušivanje vlasišta. Šampon s koprivom, ekstraktom kore magnolije i hranjivom aloe verom, umiruje i obnavlja vaše vlasište u borbi protiv prhuti.

šampon za kosu urtekram

 

Prirodni proizvodi za njegu kose - zdrava kosa s prirodnim sastojcima za njegu

Kvalitetni prirodni šamponi i proizvodi za njegu kose iz Tvornice Zdrave Hrane ne sadrže silikon, ali pružaju oštećenoj kosi sastojke za njegu koji su joj potrebni. Ako se odlučite za prirodnu kozmetiku za njegu kose ne morate odustati ni od jednog koraka u svojem programu njege kose, jer naša ECO friendly ponuda između ostalog uključuje:

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.