Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Zelena glina za najbolje homemade kozmetičke proizvode

Zelena glina za najbolje homemade kozmetičke proizvode

Glina je odlično sredstvo za detoksikaciju kompletnog organizma, pa tako i kože.

Glina je odlično sredstvo za detoksikaciju kompletnog organizma, pa tako i kože.

Svi članci
22. siječanj 2018.

Glina je odlično sredstvo za detoksikaciju kompletnog organizma, pa tako i kože. Od nje možete raditi maske, obloge, kupke i kozmetiku, ali i liječiti bilo koju kožnu tegobu te bolove u kostima i zglobovima.

Od celulita, do radijacijskog dermatitisa i akni, zelena glina je jednostavna za primjenu. Budite kreativni i uživajte u svojem malom režimu njege!

Za početak napravite baznu masku, a onda dodavajući joj zdrave prirodne namirnice, napravite čudesne kozmetičke proizvode za kožu, kosu, nokte itd. U posudi za miješanje otopite med u vodi, dodajte ulje i dobro promiješajte. Postupno dodavajte zelenu glinu, snažno miješajući, dok ne nastane glatka i kremasta smjesa.

Ako želite učvrstiti bedra i pobjediti najgoreg neprijatelja - celulit, u baznu masku dodajte 2 velike žlice soka divlje ili zelene jabuke te jednu žlicu ulja sjemenki grožđa i dobro promiješajte. Ostavite masku da djeluje 10- 20 min i isperite.

Masnu kožu lica smirite tako da u baznu masku dodate dvije žlice svježe iscijeđenog soka limuna ili grejpa i dobro promiješajte. Po želji možete dodati 1-3 kapi eteričnog ulja limuna pa ostavite masku da djeluje 10 min i isperite.

Za detoksikaciju i mršavljenje, u kadu s vodom stavite 3- 4 šake zelene gline. Glina će se spontano raspršiti u vodi. Dok ste u kadi, pomicanje ruku i nogu biti će dovoljno da glinu zadrži u raspršenom stanju. Kupka s glinom ne prlja vašu kožu, tako da se ne preporuča ispiranje nakon izlaska iz kade. Ubrzo ćete primijetiti kako Vam je koža znatno mekanija i glađa.

Jedna je maska za lice idealna za razne tipove kože. Pomiješajte 1 žličicu gline i 1 žličicu jabučnog octa te nanesite masku na lice i držite 15 minuta. Dobro isperite lice i nanesite kremu. Ako imate problematičnu kožu koristite ovu masku 2 puta tjedno, a za druge tipove kože dovoljan je 1 tretman tjedno. Tijekom tretmana može se pojaviti osjećaj pulsiranja i zatezanja, a nakon tretmana - crvenilo koje traje oko pola sata.

Od gline možete raditi maske, obloge, kupke i kozmetiku, ali i liječiti bilo koju kožnu tegobu te bolove u kostima i zglobovima.Tople kupke s glinom čiste organizam od toksina i teških metala te također jača i štiti zube pa je zbog toga i česti sastojak prirodnih pasti za zube.

Još dobrih kozmetičkih savjeta krijemo nakon prijave na Newsletter.

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.