Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Nije svaka hrana primjerena za plažu, a i nije svaka hrana zdrava i dobronamjerna za vaš organizam u trenucima dok se izležavate na suncu.
Svi članci
02. kolovoz 2016.

Što je najbolje jesti na plaži?


Upravo ste izašli iz mora, rijeke ili bazena i spremni ste za svoju dozu sunčanja i surfanja po internetu? Odlično! Istražite mnoge recepte i savjete među našim tekstovima, a potom i provjerite što je najbolje pojesti između kupanja i izležavanja.

Naime, nije svaka hrana primjerena za plažu, a i nije svaka hrana zdrava i dobronamjerna za vaš organizam u trenucima dok se izležavate na suncu.

Najbolji izbor je svakako voće. Dinje i lubenice pomiješane s bobičastim voćem izvrsno su osvježenje i lagani međuobrok ili užina, pogotovo za plažu. Preko voća procijedite sok limuna ili naranče pa tako voće neće oksidirati, a i salata će imati bolji okus.

Voćna salata s chia sjemenkama - međuobrok šampiona

Rajčice, zelene i crvene paprike, krastavci...sve to je odlična podloga za ljetnu laganu salatu koje možete jesti koliko hoćete jer je zdrava i obiluje vitaminima. Salatu možete kombinirati i s raznim žitaricama (kvinoja, kus kus itd.) da bi bila bogatija i hranjivija.

Često viđamo ljudi koji na ležaljkama uživaju u čipsu, kupovnim krekerima i teškim sendvičima. Ove obroke odmah izbacite i zamjenite domaćim ČIPSOM OD BATATA ili ČIPSOM OD TIKVICA. Umjesto kupovnih grickalica, radije u plastičnoj posudici napravite mix zdravih orašastih plodova - od oraha i lješnjaka, do kikirikija i badema.

badem

Neki ne mogu cijeli dan provesti samo konzumirajući salate te ne mogu zamisliti svoj dnevni boravak na suncu bez sendviča. Umjesto salame i sira između dvije kriške bijelog kruha zašto ne bi ste probali napraviti hrskavi sendvič sa zdravim namazima kao što su HUMUS, GUACAMOLE ili NAMAZ OD LEĆE.

Zasladili bi svoj boravak na ručnicima? I tu postoje mnoga rješenja koja će biti zdrava, koja vas neće napuhnuti i koja će dobro podnijeti više temperature. Napravite sami nekoliko sirovih verzija energetskih pločica i slatkih kuglica kao što su ove:

KUGLICE OD SUHOG VOĆA I ORAŠASTIH PLODOVA

SNJEŽNE CITRUS KUGLICE

SIROVE ENERGETSKE PLOČICE

Različita ljetna jela ili jela koja nosimo na plažu moraju biti hranjiva i osvježavajuća. Također, ljetne visoke temperature kao i visoki stupanj vlažnosti zraka stvaraju idealne uvjete za razmnožavanje bakterija koje su uzročnici trovanja hranom...stoga, pažljivo!

 

 
Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.