Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Što trebate jesti u lipnju?

Što trebate jesti u lipnju?

Od krastavca i tikvica do trešanja i jagoda.

Lipanj je krenuo, a vi istražite koje voće i povrće nam donosi ovaj topli mjesec i hranite se u skladu s prirodom - zdravo i hranjivo!

Kada jedete namirnice tijekom njihove sezone, odnosno kada je predviđeno da rastu i uzgajaju se, jedete ih najzdravije, najukusnije i onda kada su gotovo najjeftinije.

Lipanj je krenuo, a vi istražite koje voće i povrće nam donosi ovaj topli mjesec i hranite se u skladu s prirodom - zdravo i hranjivo!

Krastavac

Krastavci sadrže malo zasićenih masti, kolesterola i natrija. Dobar su izvor vitamina A, magnezija, fosfora i mangana, a odličan izvor vitamina C, K i kalija. Krastavci se kod nas obično jedu kao salata, ali s njim se može puno više od toga:

Tikvice

U 100 grama sirovih tikvica naći ćete samo 16 kalorija, a bogate su vitaminima i vlaknima odnosno manganom i vitaminom C te su vrlo dobar izvor magnezija, vitamina A, kalija, prehrambenih vlakana, folne kiseline, fosfora, bakra i vitamina B2. Tikvice ne možete i ne morate izbjeći u kuhinji, jer ih je moguće napraviti na milijun načina:

Grašak

Grašak je namirnica koja je pristupačna, ukusna i zdrava. Najidealniji za konzumaciju je svježi grašak, jer ima najveću prehrambenu vrijednost i najbogatiji okus. Ima vrlo kratak vijek stajanja, jer se i nakon njegovog branja nastavlja proces dozrijevanja, šećer u njegovim zrnima pretvara se u škrob i ona postaju tvrda. Zato ga je odmah nakon branja potrebno na odgovarajući način spremiti da bi se održale njegove vrijednosti. Može se sušiti, konzervirati i zamrznuti, međutim time se gubi značajni dio njegovih nutrijenata. Dok mu je sezona i dok je svježi skuhajte ga i pripremite prema ovim zdravim receptima:

Trešnje

Prepune antioksidansa i s malo kalorija, trešnje su svakako na listi najboljih namirnica u lipnju. Zbog svojih nutrijenata trešnje nam pomažu kod nesanice i štite srce pa ih što češće jedite sirove ili u obliku neke zdrave slastice kao što su štrudle, pudinzi, preljevi i sl.

Jagode

Ovo sočno crveno voće inače ima puno vitamina C i B6, a jedna šalica ima samo 49 kalorija. Neke studije čak su pokazale da su jagode odlična namirnica za one koji žele smršavjeti jer imaju nutritivne sastojke koji ubrzavaju metabolizam, smanjuju apetit i pomažu u kontroli razine šećera u krvi. Narežite ih poslužite u voćnoj salati, pospite s malo šećera kokosovog cvijeta ili ih poslužite u svi ovim savršenim oblicima:

Zobene kocke s jagodama

Mango

Sušeni mango

Sadrži malo kalorija, zasićenih kiselina, kolesterola i natrija, a istovremeno ima brojne sastojke koji su odlični za zdravlje. Bogat je izvor kalcija, željeza, kalija, magnezija, esencijalnih aminokiselina i dijetalnih vlakana stoga ne vidimo razlog da ne pripremite neka od ukusnih, zdravih obroka s njim:

Lipanj je baš neki dobar mjesec, zar ne!? Još kad vam ga uljepšamo s tjednim NEWSLETTER-ima

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.