Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Hijaluronska kiselina za lice - kako djeluje i zašto je važna?

Hijaluronska kiselina za lice, kosti i zglobove - kako djeluje i zašto je važna?

Mlada koža koja ima visok udio hijaluronske kiseline je mekana i elastična.

Hijaluronska kiselina je prirodna strukturalna komponenta kože, prisutna je u vezivnom tkivu u cijelom ljudskom tijelu. Uz kolagen, zadužena je za elastičnost i mladenački izgled kože. 

Ovisno o prehrani, načinu život, brizi za tijelo i genetici već u ranim 30-ima možemo uočiti prve znakove starenja kože i gubitak elastičnosti i volumena. Koža lica posebno je osjetljiva i tanka i na njoj će se prvoj pokazati ove nepoželjne promjene.

Što je hijaluronska kiselina? 

Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u našem tijelu, a nalazi se u istom obliku i u svih kralježnjaka. Najveće koncentracije ove kiseline nalazimo u očima i zglobovima te koži kojoj ona daje vlagu, elastičnost i čvrstoću.

Funkcija hijaluronske kiseline u organizmu je različita i ovisi prvenstveno o mjestu gdje se nalazi. Nažalost, hijaluronska kiselina ima vrlo kratak vijek trajanja: živi do 3 dana u tijelu te samo jedan dan u koži nakon čega se molekula razbija i odstranjuje iz organizma. Zbog toga, važno je stalno nadomještati hijaluronsku kiselinu jer je ona strukturalna komponenta u mnogim tkivima, i kao takva neophodna je za normalnu funkciju organizma. 

Naime, hijaluronska kiselina je ključna komponenta različitih vrsta vezivnog tkiva u našem tijelu. Ima prirodno svojstvo da veže vlagu u velikim količinama, pa može apsorbirati i pohraniti oko 1000 puta vlastite težine.

Hijaluronska kiselina može popraviti količinu vlage u koži i istovremeno jačati kožnu barijeru, to jest, vanjske slojeve kože.

hijaluronska kiselina

Kako hijaluronska kiselina pomaže koži lica?

Iako hijaluronsku kiselinu možemo naći u svim tjelesnim tkivima, najveća koncentracija se nalazi u koži. Gotovo 50% ukupne količine hijaluronske kiseline u tijelu nalazi se upravo u koži. Nalazi se u dubljim slojevima kože, kao i na površini.

Mlada koža koja ima visok udio hijaluronske kiseline je mekana i elastična, dok sa starenjem opada udio hijaluronske kiseline u koži, čime koža gubi elastičnost, postaje suha i manje zategnuta.

Djelujući na više razina, hijaluronska kiselina održava vlažnost kože, potiče sintezu kolagena, a time i čvrstoću kože. Odličan je antioksidans i štiti stanice od slobodnih radikala, smanjuje upalne procese na koži, održava prirodnu hidrataciju kože te poboljšava strukturu kože čineći je mekanom i glatkom.

Hijaluronska kiselina nije namijenena samo onima koji žele zadržati mladolik izgled kože već i onima koji imaju problema s rozacejom, osobama koje imaju osjetljivu kožu te mladima s aknama.

Upravo iz gore navedenih razloga, hijaluronska kiselina jedan je od omiljenih sastojaka u kozmetičkoj industriji. Posebno su popularne anti-age kreme i kreme protiv bora obogaćene ovim aktivnim sastojkom. Kreme i serumi za lice s hijaluronskom kiselinom idealna su podloga za sve koji žele naglasiti i zadržati svoj mladenački izgled i svježinu lica. Preporuka ih je nanositi na vlažnu kožu lica, budući da hijaluron na sebe veže vlagu.

hijaluronska kiselina za lice krema

Hijaluronska kiselina za kosti i zglobove - kapsule

Hijaluronska kiselina u tabletama ili kapsulama se koristi kao dodatak prehrani. Upotrebljava se kod povrede zglobova, otežane pokretljivosti, ali i kod bolova u kostima i zglobovima. Djeluje protiv grčeva u mišićima, vrtoglavica, omaglica i umora. Pomaže popraviti sastav kalcija i fosfora u organizmu, regulira razinu šećera u krvi, regenerira vezivno tkivo i smanjuje pojavu bora na koži te potiče metabolizam drugih minerala. Hijaluronsku kiselinu u kapsulama možete kupiti ovdje

nature essential hijaluronska kiselina

Kolagen i hijaluronska kiselina kapsule

Kolagen i hijaluronska kiselina najzaslužnije za mladoliki izgled i elastičnost kože. Za razliku od hijaluronske kiseline koja je prirodna strukturalna komponenta kože, kolagen je jedan od najvažnijih proteina u ljudskom tijelu jer predstavlja do 30% mase bjelančevina u tijelu te je zadužen za normalni rad lokomotornog sustava i vezivnog tkiva.

Kolagen čini gradivni dio kože, mišića, hrskavica i vezivnih tkiva, a s obzirom da tjelesna proizvodnja kolagena prirodno opada s godinama preporuča se njegova dodatna konzumacija. Odličan je izbor dodatak prehrani koji kombinira hijaluronsku kiselinu i kolagen, poput Nutrigold Collagen+ Skin,Hair and Nails koji možete kupiti u Tvornici Zdrave Hrane

Nutrigold kolagen u prahu za kosu i kožu

 

Tekućinu i vlagu je važno nadoknađivati, kako iznutra, tako i izvana, a najbolji saveznik je upravo hijaluronska kiselina.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Vlasic Elizabeta , 19. svibanj 2020.
Voljela bih probati svakako❤️

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.