Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Sezamovo brašno bogato je biljnim proteinima i izvrsno za kruh i muffine

Sezamovo brašno bogato je biljnim proteinima i izvrsno za kruh i muffine

Ima veliku mogućnost upijanja vode pa je prikladno za pečenje i zgušnjavanje jela.

Sezamovo brašno ima veliku mogućnost upijanja vode pa je prikladno za pečenje i zgušnjavanje jela.

Sezamovo brašno je izvrstan izvor bjelančevina, stoga ga mogu koristiti i vegetarijanci i vegani. Osim toga sadrži i dosta vlakana, koja se tijekom probave ne pretvaraju u glukozu pa tako pomaže u održavanju razine šećera u krvi. A uz konzumiranje dovoljne količine vode pomaže i u uspostavljanju pravilnog rada probavnog sustava.

Također, zahvaljujući visokom sadržaju vlakana stvara osjećaj sitosti, te uz nizak sadržaj ugljikohidrata i nisku kaloričnu vrijednost proizvod čini pogodnim za korištenje u raznim programima mršavljenja.

Sezamovo brašno sadrži veliku količinu cinka, koji je jedan od bitnih elemenata u tragovima obzirom da je sastavni element mnogih bjelančevina, i sudjeluje u brojnim enzimskim reakcijama. Cink s jedne strane potpomaže funkcioniranje imunog sistema i intelektualnu  učinkovitost, a s druge doprinosi zdravlju kože, kose i nokti. Također igra bitnu ulogu u stvaranju stanica, kao i u procesu dijeljenja stanica.

nutrigold sezamovo brašno

Sezamovo brašno - upotreba

Sezamovo brašno je izvrstan izvor kalcija i magnezija, koji imaju važnu ulogu u zaštiti  imunog sustava i mišića. Mnoge dobre karakteristike čine ga izvrsnom sirovinom u kuhinji. Pošto ima veliku mogućnost upijanja vode i masnoća, osim za pečenje pogodan je i za zgušnjavanje jela. Kada se koristi za pečenje, potrebno ga je miješati sa drugim bezglutenskim brašnima. Sezamovo brašno prirodno ne sadrži gluten, no zbog uvjeta proizvodnje (pakiranje u postrojenjima gdje se pakiraju i glutenska brašna) može se naći u tragovima.

Ukoliko želite peći potpuno bez glutena, na količinu navedenu u receptu potrebno je dodati jedno dodatno jaje kako bi se izbjeglo pretjerano mrvljenje kruha ili peciva!

Dodavanjem sezamovog brašna u pekarske proizvode povećat ćete sadržaj bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari, dok istovremeno smanjujete kaloričnost i sadržaj ugljikohidrata, a tako pripremljenim jelima se i okus poboljšava.

Ponajprije je pogodno za pripremanje kruha, pizza, muffina i kolača, a može se koristiti i za pripravljanje voćnih kaša s maslacem, kao i za paniranje povrća, a pustimo li maštu na slobodu, možemo ga koristiti na još puno raznih načina.

100% brašno od sezamovih sjemenki ima nizak udio ugljikohidrata pa je pogodno za korištenje i na paleo dijeti

Pročitajte i naše prethodne objave:

Za više zdravih savjeta i recepata, prijavite se na newsletter

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.