Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Kakao nibs ili drobljena kakao zrna - najzdraviji oblik čokolade

Kakao nibs ili drobljena kakao zrna - najzdraviji oblik čokolade

Drobljena kakao zrna su odlična namirnica, koja se dobivaju ljuštenjem i drobljenjem cijelih kakaovih zrna.

Drobljena kakao zrna dobivaju se ljuštenjem i drobljenjem cijelih kakaovih zrna, izuzetno su ukusna i jednostavna za upotrebu!

Kakao zrna su vrste creole i potječu iz Perua. Vrstu creole nazivamo i »kraljica kakaa«, jer su ta zrna najkvalitetnija. Drevna su prirodna vrsta finih i aromatskih zrnaca, koja su rijetka i vrlo skupa te tražena zbog svog složenog okusa i arome. Samo mali dio svjetske proizvodnje kakaa je iz kakaovca creole, jer su zrnca osjetljiva i rastu u malim količinama.

U kakao zrnima su pronađene značajne prehrambene vrijednosti u više od 300 nutritivno vrijednih sastojaka. Sadrže prirodne sastojke kao što su serotonin (antistres), triptofan (antidepresiv), anandamid i dopamin.

kakao zrna

Zdravstvene dobrobiti kakaa

Kakao je poznat kao jedan od najsloženije hrane u svijetu, ima visok sadržaj kalija, kalcija, natrija i antioksidansa. Sadrži dvostruko više antioksidansa od crnog vina i tri puta više nego zeleni čaj. Antioksidansi su tvari koje usporavaju ili sprječavaju oksidaciju važnih staničnih komponenti čime se poboljšava funkcioniranje imunološkog sustava, povećava sposobnost organizma u teškim i stresnim situacijama, a posebno može smanjiti rizik od raka, arterioskleroze i drugih kardiovaskularnih bolesti. Od vitamina dominira vitamin C, koji djeluje kao antioksidans.

Sumpor koji je također poznat kao mineral ljepote koji jača nokte i kosu, čisti kožu, detoksificira jetru i stimulira gušteraču samo je dio kakao zrna. Tu je i magnezij, koji ima pozitivan učinak na rad srca, snižava krvni tlak, stimulira mozak, pomaže u izbacivanju otrovnih tvari iz tijela i ublažava menstrualne grčeve. Kakao je također bogat i kalcijem, željezom, cinkom, bakrom, natrijem i manganom.

Kakao sadrži i važne aminokiseline , a posebno valja istaknuti triptofan i anandamid, koji su u ljudskom tijelu osnovni za promicanje kemijske reakcije odgovorne za osjećaj zadovoljstva i sreće te se također u kakau nalazi i feniletilamin, koji povećava sposobnost koncentracije i kapacitet memorije.

Kakao zrna - bogatstvo okusa i prirodnih aroma

Čovjekova ljubav prema čokoladi seže daleko u povijest. Konzumaciju jela sa zrnima kakaa možemo naći već kod Azteka, a drobljena kakao zrna poznata su kao najzdraviji i najprirodniji oblik čokolade.

Danas njihova primjena seže od dodataka desertima do sirove konzumacije. Odlična čokoladna poslastica, puna antioksidansa spremna je za izradu raznih ukusnih deserata. Drobljena kakao zrna mogu se kombinirati u jelu sa slatkim ili suhim voćem, orasima ili sjemenkama, u pahuljicama, jogurtu, frape-u, voćnim kupovima.

Drobljena zrna kakaa plodovi su stabla Kakaovca (Theobroma cacao) od kojih razlikujemo nekoliko sorti, a Nutrigold kakao zrna dolaze od Criollo sorte, najkvalitetnije sorte koja se smatra "kraljicom kakaa". Nakon berbe, Nutrigold zrna prolaze kroz prirodnu fermentaciju te proces sušenja i prženja koji je zaslužan za bogati čokoladni okus kojeg svi obožavamo. Neodoljive blago gorke čokoladne arome Nutrigold drobljenih kakao zrna obogatiti će vaše pudinge, kolače, tople čokolade i svaki drugi recept koji zamislite.

Stoga, ubacite Nutrigold drobljena kakao zrna u svoje recepte te kuhajte, pecite i uživajte u njihovim zavodljivim čokoladnim aromama.

Idemo kuhati i peći i biti sretni i zdravi!

Za još više zdravih savjeta i recepata, prijavite se na naš Newsletter!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.