Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje ti 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Brašno od kvinoje - za zdrava jela prepuna proteina

Brašno od kvinoje - za zdrava jela prepuna proteina

Brašno od quinoe se koristi kod pripreme bezglutenskih proizvoda namijenjenih osobama sa celijakijom.

Quinoa - moćno malo zrno izvrstan je dodatak svakoj prehrani!

Kvinoja brašno jedno je od najatraktivnijih u svijetu zdravih brašna posljednjih godina. Ta činjenica ne čudi s obzirom na to da kvinoju zovu "majkom svih zrna". Ovo zrno bogato je hranjivim tvarima i savršen izvor cjelovitih proteina, pružajući sve neophodne aminokiseline. Ovo moćno malo zrno je izvrstan dodatak svakoj prehrani, ali idealno je rješenje za one koji slijede bezglutensku, vegansku ili vegetarijansku prehranu.

Brašno od kvinoje - izvrstan izbor za zdrave pečene ili pržene proizvode

Quinoa je pseudožitarica, odnosno sjeme čija je vrijednost prepoznata od davnina. Mjesto je našla u prehrani Inka, a danas postaje nezaobilazna namirnica u mnogim recepata. Ima izuzetno kvalitetan nutritivan sastav, a brašno od kvinoje izvrstan je izbor za one koji traže zdravije oblike pečenih proizvoda ili omiljenih prženih jela kao što su kruhovi, palačinke i vafli. 

S ovim brašnom možete zamjeniti polovicu svestranih klasičnih brašna u mnogim receptima ili pak potpuno zamijeniti pšenično brašno u kolačima i sličnim slasticama. Svojim jedinstvenim okusom pomalo orašasto gorkastim daje posebnu aromu svakom zalogaju. Dobro se slaže s voćem, začinima poput cimeta, kardamoma, kumina i korijandera, kao i bilja poput ružmarina.

Brašno od kvinoje se dobiva mljevenjem sjemenki quinoe. S obzirom da ne sadrži gluten koristi se kod ljudi koji boluju od celijakije ili glutenske enteropatije. Kvinoja obiluje kompletnim izvorom bjelančevina obzirom da sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina što predstavlja osnovnu razliku u odnosu na ostale žitarice.

Nutrigold brašno od quinoe iz certificirnog organskog uzgoja u papirnatoj ambalaži od 500 grama.

Ono što je sjajno jest činjenica da svoje brašno od  kvinoje možete napraviti sami! Uz pomoć dobrog blendera i kvinoje nastaje to čarbno lagano i prozračno brašno. Velika je vijest da kvinoja pruža savršeno rješenje za mnoge ljude koji vole zdrav život i paze na unos proteina u svim obrocima. Pečenje kolača, palačinki i vafli pomoću kvinoja brašna izvrstan je način da započnete dan s potpunim obrokom.

Jutarnji muffini ili doručak u obliku keksića koji se smatraju ugljikohidratima "neprijateljima" sada postaju obrok u kojem možete uživati bez grižnje savjesti.

Brašno od quinoe moguće je dodati u juhe kao zamjenu za noklice ili za izradu svima dragog banana kruha. Izvrsno će se slagati sa začinima kao što su cimet, ružmarin i kumin prilikom pripreme smjese za paniranje mesa.

Svakako isprobajte i bezglutenske tortilje s kvinoja brašnom, a recept vaš čeka ovdje

Gdje kupiti brašno od kvinoje?

U Tvornici Zdrave Hrane možete kupiti organsko brašno od kvinoje! Nutrigold brašno od quinoe dobiva se finim mljevenjem sjemenki, zadržavajući suptilnu slatko-orašastu aromu i sve hranjive vrijednosti. Nutrigold brašno od quinoe je 100% organski proizvod iz ekološkog uzgoja proizveden pod strogo kontroliranim uvjetima i sastoji se od 100% kvinoje, a uz to:

  • sadrži vrlo nizak udio soli 
  • prirodan je izvor vlakana
  • ima nizak udio zasićenih masti
  • ne sadrži aditive i poboljšivače okusa
  • čini prirodan izvor bjelančevina
  • ne sadrži GMO
  • sadrži samo prirodno prisutne šećere

Zanimat će vas i...

Kako kuhati s kvinojom i drugim super namirnicama pročitajte na Newsletter-u

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.