Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak U srpnju obavezno dajte prednost ovom voću i povrću

U srpnju obavezno dajte prednost ovom voću i povrću

Sezonsko je najbolje!

Jesti sezonske namirnice znači maksimalno uživati u njihovom okusu, a ovaj mjesec ćete onda uživati u šljivama, nektarinama, paprikama, krastavcima...

Jesti sezonske namirnice znači maksimalno uživati u njihovom okusu, a istovremeno uštediti...i stoga uštedimo i novac i vrijeme i odmah se bacimo na popis najboljeg voćeg i povrća za srpanj.

Krastavci


Sadrže malo zasićenih masnih kiselina, kolesterola i soli. Dobar su izvor vitamina A, magnezija, fosfora i mangana. Odličan su izvor vitamina C, K i kalija. Krastavac je ukusan svjež i bez ikakvih dodataka. Najčešće se jede u kombinacijama s raznim povrćem kao salata, ali krastavac je izvrstan i u drugim receptima:

Kukuruz


Iako je sezona kukuruza tek počela, nemojte ju ostaviti neiskorištenom. Ovo žuto povrće koje uspjeva na svakom polju u našoj zemlji sadrži malo zasićenih masnih kiselina, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, tiamina i folne kiseline. Najčešće ga kuhamo i pečemo, a možemo ga koristiti i kao bazu za popečke i pljeskavice ili kao dio variva i salata.

Mrkva

Mrkva je među najbogatijim izvorima karotenoida provitamina A, uključujući alfa-karoten i beta-karoten koji se mogu pretvoriti u aktivan oblik vitamina A koji ima blagotvorno djelovanje na vid i imunološki sustav. I zato, ogulite ju, narežite i jedite sirovu ili ju pripremite u sljedećim zdravim receptima:


Lepinje od mrkve - fine, bezglutenske i po pravilima LCHF prehrane

Paprika


One su dobar izbor tiamina, niacina, folne kiseline, magnezija i bakra, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, kalija i mangana. Paprike su ukusne svježe i bez ikakvih dodataka kao zdravi snack, a ukusne su i kao SUPERHRANJIVA SIROVA JUHA.

Tikvica


Čim zatopli, tikvice ne izlaze iz naše kuhinje, slatke, slane, kratko kuhane, naribane, pohane, jednostavno ih volimo u svim oblicima...i odlično je to što ih volimo, jer imaju malo kalorija, a puno nutrijenata. Odlična su namirnica za mršavljenje jer ispunjava želudac i time daje sitost, a pogotovo ako ih pripremite na zdrave načine:

Štapići od tikvica - zdravi, nemasni snack

Breskve i nektarine


Breskve sadrže jako malo zasićenih masnih kiselina, kolesterola i soli. Dobar su izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, niacina i kalija, a odličan izvor vitamina C. Ipak, postoje oni koji ne vole hrapavu koru ove voćke pa su nektarine odličan izbor za njih. Naime, one također sadrže malo zasićenih masnih kiselina, kolesterola i soli te su dobar izvor dijetalnih vlakana.

Marelice


Spranj je mjesec ovih malih narančastih voćki u kojima možete uživati koliko vas volja. Dobar su izvor dijetalnih vlakana i kalija, a odličan izvor vitamina A i C.

Šljive


Šljiva je među top voćem koje zauzima prvo mjesto među antioksidansima. Uz vitamin C, šljive su bogate i vlaknima te su odlične za poboljšanje probave kod zatvorenosti. Možemo ih jesti sirove, ali morate ih probati i kao KNEDLE OD ŠLJIVA NA ZDRAVIJI NAČIN.

Kupine i borovnice


Bobičasto voće je zakon, a i relativno kratko su "na snazi" pa se opskrbite ukusnim bobicama i pripremite od njih kolače, namaze za palačinke, džemove ili uživajte u sirovim plodovima.

Za više savjeta i recepata, prijavite se na newsletter

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.