Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Veganski sirevi - revolucija u svijetu sireva

Veganski sirevi - revolucija u svijetu sireva

Otkrijte novu dimenziju okusa!

Uz veganske sireve poželjet ćete postati vegan!  

Svi članci
06. lipanj 2023.

Uvijek tražimo načine kako učiniti vaše i naše jelovnike zelenijima, ukusnijima i zdravijima. Sada smo napravili još jedan korak u tom smjeru i na naše smo police uvrstili najkvalitetnije veganske sireve iz održivog uzgoja, koji okusom, teksturom i izgledom nimalo ne zaostaju za klasičnim sirevima! 

Zašto su veganski sirevi tako dobri?

Veganski sirevi su u potpunosti napravljeni od sastojaka biljnog porijekla i ne sadrže mliječne proizvode, što znači da su idealni za sve koji ne konzumiraju namirnice životinjskog podrijetla, ali i za sve one koji su alergični na mlijeko ili su osjetljivi na laktozu.

Okus veganskih sireva zaista ne zaostaje za sirevima proizvedenim od mlijeka, štoviše, mnogi siroljupci tvrde da su veganski sirevi čak intenzivnijeg i boljeg okusa! Baza su im gotovo uvijek orašasti plodovi, a s dodatkom plemenite plijesni, izgledom i kremastom teksturom podsjećaju na najcjenjenije sireve poput roqueforta ili pak camemberta.

Svoju sve veću popularnost duguju bogatom okusu i izvrsnim teksturama koji ih čini savršenim dodatkom raznim jelima, od jednostavnih, poput sendviča i bruscheta do složenijih jela poput pizze i tjestenine.

gondino chilli veganski sir

 

Od čega su napravljeni veganski sirevi?

Svaki komad veganskog sira izrađen je s pažljivo odabranim sastojcima iz održivog uzgoja, 100% biljnog podrijetla, bez umjetnih konzervansa ili bojila. Ne morate brinuti ni o nutritivnim vrijednostima jer su veganski sirevi vrlo hranjivi i sadrže važne nutrijente poput proteina, vitamina i minerala.

Baza su im uglavnom orašasti plodovi i probiotici za fermentaciju, a iako veganski sirevi izgledom, ali i okusom doista nalikuju na mliječne sireve, možda će vas iznenaditi da su okusi veganskih sireva još snažniji i izražajniji. 

Neki od najčešćih sastojaka koji se koriste za izradu veganskih sireva su bademi, indijski oraščići, kikiriki, sjemenke konoplje, sjemenke suncokreta, sojino mlijeko i kokosovo mlijeko.

  • Sojino mlijeko proizvodi se od vode koja se dodaje u sojinu kašu tijekom proizvodnje tofua. Preostale sićušne čestice na kraju se uklanjaju iz tekućine i dobiva se sojino mlijeko koje se potom obogaćuje vitaminima i mineralima.
  • Orašasti plodovi sadrže proteine ​​i masti, što ih čini idealnom osnovom za veganski sir. Popularni orašasti plodovi u veganskom siru uključuju indijske oraščiće, bademe, makadamije, pekan orahe i pinjole.
  • Sjemenke suncokreta i bundeve bogate su masnoćama i proteinima te su izvrsna baza za mazive veganske sireve.
  • Proteini od slanutka, graška i krumpira često se pojavljuju u veganskim sirevima. Proteinski prah upotrebljava se za stabilizaciju i teksturu.

Mnogi veganski sirevi su aromatizirani raznim začinima ili dodacima poput češnjaka, paprike, ljute papričice, crnih maslina ili sušenog voća.

Upoznajte veganske sireve koje obožavamo!

Pangea food veganski sirevi dolaze u mnogo originalnih i raznovrsnih okusa i tekstura, a posebno nas veseli što su napravljeni od isključivo biljnih sastojaka iz održivog uzgoja. Ricotta, ribanac, provalone, sirni namazi...na vama je samo da izaberete omiljeni okus i teksturu! 

Bez obzira jeste li vegan ili niste, ako želite unijeti nove okuse, boje i mirise u svoj tjedni jelovnik svakako isprobajte fine i zdrave veganske sireve iz naše ponude. U nastavku izdvajamo vege sireve koji su nas zaista oduševili i okusom i izgledom i  teksturom. 

Pastorina - veganska ricotta 

Blag i ukusan, organski veganski sir Pastorina izvrsna je zamjena za Ricottu. Napravljen je od sojinog napitka i badema, izuzetno je kremast i ukusan te je odličan za pripremu raznih slatkih i slanih jela. Ne sadrži gluten, a svi sastojci dolaze iz kontroliranog organskog uzgoja. Veganski sir Pastorina možete jesti svjež, uz samo malo maslinovog ulja i prstohvat soli ili ga koristiti kao ukusan nadjev za tjestenine, njoke i pite. Mi smo ga iskoristili za pripremu pite od sire i rezultat je bio preukusan!

Gondino veganski parmezan

Veganska alternativa parmezanu idealan je dodatak jelima od tjestenine i svakom će jelu dati posebnu, ukusnu notu! Pangea food veganski parmezan ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla, umjetne boje i arome. Izrađen je u potpunosti od biljnih sastojaka, što ga čini savršenim izborom za sve koji se brinu o svojem zdravlju, kao i za vegane i vegetarijance. Odlične je teksture, a okusom nimalo ne zaostaje za popularnim Grana padannom! 

veganski parmezan gondion pangea food

Dimljeni veganski sir Stracchetto

Dimljeni veganski sir napravljen je od isključivo biljnih sastojaka iz održivog uzgoja, ne sadrži mlijeko, kao ni gluten. Ovaj aromatičan dimljeni sir kremaste teksture idealan je dodatak sendvičima, salatama i brzim snackovima. Možete ga koristiti u pripremi raznih umaka i nadjeva. 

Veganski sir Gondino različitih okusa i aroma

Sir Gondino s okusom tartufa izvrsna je veganska alternativa klasičnim sirevima. Odlične konzistencije i neodoljivog okusa i mirisa tartufa, savršen je izbor za predjelo, poslužen na veganskoj plati. Također ga možete naribati i koristiti kao zamjenu za parmezan. Napravljen je od organskih biljnih sastojaka iz održivog uzgoja. 

Sir Gondino dolazi i u brojnim drugim varijantama. Ljubiteljima pikantnih okusa svidjet će se Gondino čili ili Gondino papar, a oni koji obožavaju mirise i arome prirodnih začina zaljubit će se u aromatičan okus Gondina sa začinskim biljem

Za ljubitelje prirodnih aroma dima tu je Gondino dimljeni veganski sir, a odležani i blagi Gondino savršen su izbor za ljubitelje neutralnih i blagih okusa. Naribajte ga na pizzu, tjesteninu, rižoto ili salatu i uživajte u pravoj rapsodiji okusa!

sir gondino s okusom tartufa

Kremasti veganski sir Gargonzina 

Napravljen od visokokvalitetnih biljnih sastojaka iz održivog uzgoja, veganski, savršeno kremasti sir Gargonzina nudi puni okus koji se savršeno slaže s različitim jelima. Idealan je dodatak sendvičima i brzim snackovima, a možete ga koristiti i u pripremi raznih hladnih jela te nadjeva i umaka. 

veganski sir pangea food

U Tvornici Zdrave Hrane veganski sirevi su dostupni u različitim okusima i teksturama i vjerujemo da ćete pronaći veganski sir koji odgovara vašem okusu i preferencijama!

Cijelu ponudu veganskih sireva možete pogledati ovdje. 

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane!  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.