KAKAO – HRANA BOGOVA

kakao

Kakao  superhrana i  delikatesa u jednom

Sadrži tri puta više antioksidansa od zelenog čaja. Bogat je mineralima pa jača nokte i kosu i detoksicira jetru. Odličan je izvor željeza. Štiti od mnogih vrsta raka.

Upoznajte kakao, drvo koje raste u tropskim krajevima Južne Amerike čiji se plod koristi za izradu kakao praha i omiljene nam čokolade. Sirovi kakao, u zrnu, komadićima ili u prahu, smatra se, prema svojim nutritivnim svojstvima, jednom od najhranjivijih namirnica na svijetu i zato bez razloga već dugi niz godina ima nadimak “superhrana”.

Po svojem sastavu, kakao je iznimno bogat antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma, a u svojem sastavu sadrži katehine i polifenole za koje se vjeruje da štite od srčanih oboljenja, karcinoma, ali i niza drugih bolesti. Prema rezultatima istraživanja provedenog na Australskom međunarodnom institutu za dijabetes, dijabetičari koji redovito konzumiraju kakao imaju znatno bolji krvni tlak i manju opasnost od srčanih oboljenja i infarkta.

U kakau se nalaze i serotonin i dopamin, hormoni sreće i onda ga barem zbog toga uvrstite u vašu svakodnevnu prehranu. S čokoladom se družite rjeđe, a s kakao prahom sve češće. Vratite se u najmlađe dane i žličicu praha razmutite u šalici mlijeka. Budite i sretni i zdravi!

Ovdje pročitajte zašto je KAKAO dobar za ljepotu.

Ovdje možete kupiti KAKAO PRAH.

Tara Lukičić
Tara Lukičić

Tara Lukičić je shvatila da je ljubiteljica zdrave hrane i zdravog načina života čim je saznala da su njene omiljene kokice zdrava grickalica. Nakon toga je sasvim logično bilo da se ova magistrica novinarstva nađe u timu Tvornice zdrave hrane. Ako nas pratite na Facebooku i volite naše slike na Instagramu znajte da je Tara glavni krivac za sve što vidite, a kada uživate u okusima naših recepata sjetite se nje, jer ih baš ona kao urednica portala ponekad sama osmišlja. Priznaje da najviše voli kuhati s kokosovim uljem, deserte stvarati s chia sjemenkama, u smoothie ubaciti spirulinu, a kožu njegovati kakao maslacem.