Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Slano i slasno Slani muffini sa svježim sirom - recept za svaku priliku
Međuobrok - Slano jelo

Slani muffini sa svježim sirom: Zdravi recept za svaku priliku

Svi recepti
08. veljača 2023.

Slani muffini sa sirom su jednostavan i brz zdravi zalogaj u kojem će uživati sve generacije, a mi vam donosimo jednostavan recept koji uvijek uspijeva!

Kad je riječ o doručku i to pravoj comfort kreaciji, imamo jednu pravu (i jako zdravu) poslasticu za vas! Za pripremu naših zdravih i sla(s)nih mafina ne trebate biti posebno vješti u kuhinji. Priprema je zaista jednostavna i neće vam oduzeti mnogo vremena, a sve što trebate napraviti je pomiješati zdrave i fine sastojke u jednoj zdjeli, pripremiti kalup za muffine i pričekati da se ispeku!

Znamo, ovaj posljednji dio je možda i najteži – dočekati da ukusni, zdravi i mirisni slani muffini sa sirom stignu iz pećnice do kuhinjskog stola. No, čekanje se isplati, garantiramo! 

Slani muffini od zdravih sastojaka

Muffini ili mafini, kako vam draže, su odličan brz i ukusan zalogaj za svaku priliku! Svi sastojci koje smo koristili u izradi ovi slanih muffina su hranjivi i zdravi.  Pšenično bijelo brašno smo zamijenili izvrsnim Nutrigold pirovim brašnom, kukuruznim brašnom i palentom. Od začina smo koristili sol i papar, a glavna zvijezda slasnih muffina je posni sir. Ukoliko vam on nije pri ruci, slobodno koristite svježi sir po izboru. 

Posni sir je zaslužan za neodoljiv okus i posebnu sočnost ovih muffina koji će u zatvorenoj posudi ostati sočni i ukusni i do nekoliko dana. 

Osim što je ukusan, posni sir je nutritivno vrijedna namirnica koju vole i sportaši i rekreativci. Prikladan je za osobe na dijetalnoj prehrani jer sadrži manji postotak mliječne masti, a uz to sadrži probiotičke bakterije koje blagotvorno djeluju na zdravlje.  Uz sir, ne zaboravite u smjesu za muffine dodati napitak od zobi, jogurt, maslinovo ulje i naravno šaku mladog špinata. 

Muffini sa svježim sirom - recept za vrhunski užitak

S receptom se uvijek možete poigrati pa u njega ubaciti što god vam je srcu milo! Ako vam primjerice špinat ne odgovara, slobodno ga zamijenite s nekim drugim lisnatim povrćem. Napitak od zobi možete zamijeniti nekim drugim biljnim napitkom po izboru. Mogućnosti su brojne – istražite ih sami uz osnovni recept koji donosimo u nastavku.

Slani muffini su praktičan, ukusan i zasitan međuobrok koji možete ponijeti i na posao, poslužit će i kao odličan doručak, a dobra su opcija i za brzinske domaće zalogaje kada vam navrate iznenadni gosti.  

Jedno je sigurno, s ovim muffinima ne možete pogriješiti! 

Zdravi recept za slane muffine

Priprema:

  1. Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih sjedinite pjenjačom.
  2. Napunite kalupe za muffine i pecite 18 minuta na 170 stupnjeva.
  3. Po želji pred kraj pečenja po vrhu pospite naribanu mozzarellu.

Pretplatite se besplatno na naš NEWSLETTER i uživajte u probranim i zdravim receptima koje svakodnevno osmišljavamo za vas!

Isprobajte i sljedeće recepte iz našeg zdravog kutka: 

Dobar tek! 

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.