Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak 5 recepata s đumbirom koji će vam život učiniti boljim i zdravijim

5 recepata s đumbirom koji će vam život učiniti boljim i zdravijim

Začin, a lijek.

Đumbir je biljka koju uvijek trebate imati u kući, jer je odličan začin za slana i slatka jela, a osim toga ima i brojna ljekovita svojstva.

Đumbir je biljka koju uvijek trebate imati u kući, jer je odličan začin za slana i slatka jela, a osim toga ima i brojna ljekovita svojstva.

Popis njegovih ljekovitih svojstva nema kraja no najpoznatiji je kao prirodni proizvod protiv upala, za obloge protiv otoka, protiv grčeva, za smanjenje bola kod mišićnih i koštanih problema kao što je artritis, kao preventiva protiv prehlade i za smirivanje kašlja, jačanje imuniteta, poboljšava cirkulaciju i sprječava nastajanje ugrušaka krvi, djelotvoran je lijek protiv migrene i protiv gripa.

Ipak, sljedećih 5 recepata s đumbirom vrijedi prepisati, jer usitinu život znače!

Najučinkovitiji recept za vitku liniju

Pomiješajte po 30 grama svakog od svih sastojaka - đumbira, cimeta i klinčića te pijte mješavinu svakog jutra pola sata prije obroka pola male žličice ove mješavine, razmutivši je u 1-2 decilitara vode. Slobodno dodajte i malo meda. Važno je uzeti u obzir da se napitak ne smije koristiti dulje od mjesec dana.

Smoothie za energiju i snagu

Osvježavajući smoothie smiksajte od šalice špinata, jedne žličice svježe naribanog đumbira, dvije šalice narezane breskve te dvije žličice meda i 1/4 šalice vode, pa miksajte u blenderu do fine smjese. Napitak možete piti kao međuobrok ili prije treninga želite li potaknuti metabolizam i ubrzati skidanje kilograma.

Đumbir protiv migrena

Za čaj je potrebno 2 žličice svježeg đumbira (može i u prahu) i 2,5 dl vode, a pola limuna i žličica meda dodaju se nakon što se napitak malo ohladi. Čim osjetite simptome migrene, počnite piti čaj i to najmanje 4 – 5 puta dnevno.

Pripomaže kod teških bolesti

Pastu za borbu protiv malignih bolesti pripravite od 120 grama češnjaka, 120 grama đumbira u prahu i žlice maslinova ulja koje pomiješajte mikserom ili sjeckalicom sve dok ne dobijete finu kremastu smjesu.

Čišćenje pluća

Čišćenju pluća pomaže i čaj od đumbira koji ćete pripraviti tako da narežete svježi korijen đumbira na kriške i dodate u uzavrelu vodu te kuhate pet minuta, a zatim procijedite kroz čistu pamučnu gazu. U čaj prema želji možete dodati med, limun, cimet, kardamom i klinčić.

Svakako probajte i druge ukusne recepte s đumbirom u glavnoj ulozi:

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.