Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Kozmetika s čajevcem za sjajnu i zdravu kožu!

Kozmetika s čajevcem za sjajnu i zdravu kožu!

Najbolje iz prirode.

Najdjelotvornijim spojem u ulju čajevca smatra se terpinen-4-ol. Zahvaljujući tom spoju, izvrstan je u liječenju gljivičnih infekcija, otpornih na lijekove, uključujući i candidu.

Svi članci
12. ožujak 2017.

Čajevac ili čajno drvo je malo grmoliko raslinje zašiljenih listića. Ulje se dobiva destilacijom listića i grana.

Prvi puta je destilirano 1925. godine, postavši univerzalnim lijekom sa višestrukom primjenom: od dojenačke seboreje i osipa, kod ugriza kukaca, preko bubuljica, gnojnih akni i čireva, kozica, ekcema, bradavica, gljivičnih oboljenja, lišajeva, kod kirurških zahvata i rana.

Čajevac je jedno od najstarijih ljekovitih sredstava čovječanstva. Svoju ljekovitu snagu zahvaljuje jedinstvenoj kombinaciji djelotvornih aktivnih sastojaka koji djeluju protiv gljivica, bakterija i virusa.

I tu počinje povijest čajevca, namirnice koja je idealna za kozmetiku.

Najdjelotvornijim spojem u ulju čajevca smatra se terpinen-4-ol. Zahvaljujući tom spoju, izvrstan je u liječenju gljivičnih infekcija, otpornih na lijekove, uključujući i candidu. Terpinen-4-ol snažno napada gljivične infekcije, eliminira velik broj mikroorganizama, onemogućava njihovo razmnožavanje i pokazuje dosad najbolje djelovanje protiv gljivica. Brojne studije dokazuju i da bi se ulje čajevca zbog snažnog djelovanja terpinena mogao koristiti i u liječenju raka kože, melanoima.

Također, zbog svog snažnog antivirusnog, antibakterijskog i protugljivičnog djelovanja, ulje čajevca smatra se jednim od najboljih prirodnih sredstava za liječenje vaginalnih tegoba. Snažno dezinficira i može liječiti genitalno-urinarne tegobe poput vaginitisa, svrbeža, gljivičnih infekcija, vaginalnog herpesa, cistitisa i kandidoze, a može pomoći i u terapiji cervikalne displazije izazvane HPV-om.

Tonik za svakodnevno umivanje lica problematične kože sklone aknama. Pogodan je i za čišćenje leđa ili bilo kojeg drugog područja kože na kojem se javljaju slične poteškoće. Uspješno uklanja i šminku pa se može koristiti i samostalno kao višenamjenski proizvod za čišćenje lica i uklanjanje šminke.

Krema za lice od čajevca koja će povoljno djelovati na problematičnu kožu na stanja poput akni, bradavica i sličnih nepravilnosti. Može se koristiti i kao podloga za šminku.

Sapun na bazi aktivnog ugljena i čajevca ukloniti će nečistoće sa vaše kože, dubinski je očistiti dok će antiseptički učinak eteričnog ulja čajevca spriječiti daljnje upale i smiriti kožu.

Linija sa čajevcem posebno je osmišljena za njegu zahtjevne, problematične kože sklone nepravilnostima, ali odgovara i svim tipovima kože. I zato...vjerujte u prirodnu kozmetiku!

Još dobrih kozmetičkih savjeta krijemo nakon prijave na NEWSLETTER.

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.