Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Kupka s jabučnim octem čini mnogo dobrobiti za cijeli organizam

Kupka s jabučnim octem čini mnogo dobrobiti za cijeli organizam

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala.

Kada se pomiješa s jednakim dijelovima vode, jabučni je ocat izvrstan tonik učvršćivanje kože.

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala. Pomaže kod dijete i kod probavnih tegoba. Čak se koristio i u vrijeme Hipokrata, oca medicine, kao lijek za mnoge bolesti. Postoje nebrojene zdravstvene koristi koje mu se pripisuju. Dok znanost tek treba dokazati te zdravstvene dobrobiti, vi odaberite jabučni ocat koji je pripremljen što prirodnije. Dodajte 2 šalice u kadu napunjenu toplom vodom. Ostavite da to odstoji 20 minuta i preporučuje se da se ne otuširate odmah nakon namakanja.

Jabučni ocat djeluje kao sredstvo za stezanje kože te tako umanjuje sve upale na koži, uključujući i opekline od sunca. Namakanje kože u octu ublažit će peckanje i bolove te otekline. Ako pak želite brzo rješenje u čaši pomiješajte ¼ octa i ¾ vode te nanesite na kožu.

Također, odlično je i antibakterijsko sredstvo koje pomaže izliječiti vašu kožu od infekcija nastalih od bakterija, gljivica, egzema ili čak i prhut. Octom možete smanjiti i tjelesne mirise. Ulijte ocat u kupku ili pomoću pamučne krpe, natopljene u ocat i vodu, obrišite pazuhe i stopala. No, napomena: ocat je blaga kiselina pa ga nemojte oralno unositi u velikim količinama ili ga nanositi na kožu bez da ga ne pomiješate s vodom.

Za opekline od sunca, primjenjuje se kombinacija jabučnog octa i vode (1:4 ili 25/75), koja se nanese pamučnom tkaninom ili ručnikom izravno na oštećenu kožu da se ohladi i da se ublaži bol. Također se možete namakati u kadi tople vode s 1 šalicom jabučnog octa.

Ako imate gljivice na stopalu ili prstima stopala, namočite noge u vodenu kupku s 1 šalicom octa ili primijenite izravno na zahvaćena područja. Za gljivice drugdje na koži nanesite 1:4 mješavinu octa i vode. To će peckati, ali će pomoći raščistiti i najgore slučajeva gljivica.

Također, bogat je kalcijem i kalijem te prilikom namakanja u kadi pomoći će vam ublažiti upaljene mišiće, a smatra se da smanjuje i znakove celulita.

nutrigold jabučni ocat

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.