Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Mješavina začina za prevenciju raka

Mješavina začina za prevenciju raka

Dobivenu smjesu/mješavinu možete koristiti kao dodatak salatama i jelima, ali je možete konzumirati i samu.

Dobivenu smjesu/mješavinu možete koristiti kao dodatak salatama i jelima, ali je možete konzumirati i samu.

Još od davnina mnogobrojni su se začini i ljekovito bilje koristili za liječenje raznih bolesti. Iako je medicina napredovala, alternativni načini liječenja i dalje su vrlo popularni i učinkoviti. Ova mješavina začina koja pomaže u borbi protiv raka sastoji se od tri sastojka: kurkume, papra i maslinovog ulja.

Istraživanja su pokazala da je kurkuma odlična u prevenciji mnogih vrsta raka!

Istraživanja su pokazala da je kurkuma odlična u prevenciji mnogih vrsta raka, kao što su rak debelog crijeva, prostate, mozga i dojkeKurkuma ima samo jednu manu, a to je da se teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je kurkuma u kombinaciji s paprom ili đumbirom idealna kombinacija za prevenciju od raka. Prema istraživanjima, papar povećava učinkovitost kurkume za 200%, što je glavni razlog njihovog kombiniranja.

Dobivenu smjesu/mješavinu možete koristiti kao dodatak salatama i jelima, ali je možete konzumirati i samu. Ukoliko je dodajete u obroke koji se termički obrađuju tada smjesu u hranu stavite na samom kraju kako se ne bi prekuhala. Ako ju jedete samu, možete je ublažiti s malo vode, a unosite ju u organizam svakodnevno i što češće.

Kurkuma svakako iziskuje posebno divljenje kada su u pitanju začini i liječenje no nemojte zanemariti i sve one ostale mirodije koje imate u svom domu. To su namirnice koje mogu detoksicirati tijelo tako što eliminiraju mnoge kancerogene tvari, a mnoge od njih mogu usporiti, čak i spriječiti, sve razvojne faze raka!

Timijan, ružmarin, mažuran, menta..., točka su na i mediteranske kuhinje i za zdravlje korisne biljke koje pomažu kod prehlade i grčeva, ali i kod ozbiljnih bolesti poput tumora i dijabetesa. Da, baš svaki začin može pomoći kod određenog zdravstvenog problema...i baš zato zavirite u svoju kuhinju i razne mirodije počnite koristiti u omiljenim jelima.

Prevencija raka je dovoljan razlog da posegnete za začinima iz kuhinje!

Pomiješajte 1/4 žličice kurkume i 1/2 žličice maslinovog ulja. Smjesi dodajte prstohvat svježe mljevenog papra, pa sva tri sastojka pomiješajte u šalici. To je ta mala tajna koja može puno pomoći.

Kurkumine antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak koji je učinkovitiji za smanjenje upala od kurkume. Kada ovom zlatnom začinu dodamo još dva sastojka dobivamo mješavinu zbog čije se konzumacije ne morate bojati raka.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.