Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Gospina trava - biljni lijek za probavu, tjeskobu, nesanicu i kožne probleme

Gospina trava - biljni lijek za probavu, tjeskobu, nesanicu i kožne probleme

Kantarionovo ulje dolazi od biljke znane još kao Gospina trava, a spada u vrstu pljuskavica.

Kaže se kako ne postoji oboljenje, što fizičko, što psihičko, na koje ovo ulje nema pozitivan efekt.

Gospina trava poznata je ljekovita biljka koja se u narodnoj medicini često rabi kod bolesti s vrućicom, jetrenih i žučnih tegoba.

Ipak, najbolje je istraženo njezino djelovanje protiv depresije. Kliničkim je ispitivanjima potvrđen utjecaj Gospine trave na depresivna raspoloženja i lake do srednje teške depresije. Antidepresivno djelovanje nastupa polagano te se nakon dva tjedna primjećuju promjene.

Osim što poboljšava raspoloženje gospina trava umanjuje osjećaj iscrpljenosti, umora i bezvoljnosti. Preporučljiva je za žene u menopauzi. Protiv depresije može se koristiti kao čaj ili obliku ekstrakta i tinktura. Biljka je poznatija po maceratu popularnog naziva kantarion.

Macerat gospine trave za njegu kože

Macerat gospine trave u našim je krajevima poznat još i kao kantarionovo ulje te je jedan od nezaobilaznih sastojaka vrhunskih kozmetičkih proizvoda. Macerat gospine trave izrazito dobro djeluje na oštećenja na koži, stoga se koristi u tretmanima strija, ožiljaka, bora, suhe i suncem oštećene kože. Smiruje iritacije, nezaobilazan je sastojak prirodnih biljnih preparata za tretmane upale živaca i mišića, reume, upaljenih vena, hemeroida.V

U narodnoj medicini često se koristi kao sredstvo za zacjeljivanje rana i liječenja raznih vrsta kožnih tegoba, a primjenjuje se topikalno kod bolnih zglobova i mišića. Mnogi ga koriste u izradi prirodnih vagitorija za bakterijske infekcije i gljivične infekcije.

Kantarionovo ulje izuzetno je pogodno za masaže, a pomoći će čak i kod propadajuće boli. Možete uzimati i oralno dva puta dnevno, dok čaj od gospine trave, odnosno pljuskavice, je izuzetno koristan i za bolove u leđima izazvane napetošću.

Za bol živaca, odnosno kod uklještenih živaca, dvije do tri kape kantarionovog ulja stavite u dvije žlice maslinovog ili bademovog ulja te mažite na bolno mjesto svaka tri sata. 

Jednostavno, kantarionovo ulje smatra se izvrsnim prirodnim preparatom jer uspješno umiruje niz simptoma od kožnih tegoba poput akni, ožiljaka, opeklina od sunca, preko blage depresije do ginekoloških smetnji.

Gdje kupiti uljni macerat gospine trave?

Uljni macerat gospine trave možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

uljni macerat gospine trave

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.